Při brouzdání po netu jsem narazil na obchod za velkou louží, kde stále nabízejí k prodeji většího Bombera a malé Chicco - pamatujete též?
Nedalo mi to, nevěřil jsem - ale web je funkční. I napsal jsem tam, a neuvěřitelné ! Ty stavebnice jsou stále k prodeji a v množství, které mi vyrazilo dech!
Stavebnice s pohonnou jednotkou (POT01 nebo POT03 s převodovkami, vrtulemi a regulátory) stojí: Chicco 29,95 USD a Bomber 39,95 USD.
Rozhodně si obě z nostalgie koupím (s prodejcem komunikuji - kdysi obchodní partner Hořejšího a s Jirkou se potkal dávno temu na ModelHouby), ať mám trojlístek (Chicco sice mám, ale ač jsem tu i onde sháněl - nemám k němu POT01).
Tak kdyby se někdo chtěl přidat - udělat si radost a zavzpomínat, do 150euro (asi 175USD) můžu vytížit zásilku (poštovné je 25 USD). Asi se nevyhneme DPH a výpalnému, ale což - každá sranda něco stojí, a tato mi za TO stojí !
Jasně, je to "jen depron" a vybavení je dnes o notný kus dál (i táta má v Juniorovi už stříďák a malý 2článek, s váhou byl na 130g a model lítal úplně "jinak" než naložený NiCd packem) - ale není nad řehtající převodovku, což k tomu neodmyslytelně patří... (trochu bude problém s accu a voltáží pro pohony, ale o tom potom - třeba v tomto vláknu).
Tolik jen vzpomínka na též počátky slow-fly, a bezelstná přátelská nabídka
A rád se tu třeba trojlístkem brzy pochlubím ! Bayeux
PS: jsem zvědavej, jestli se najde další cvok, který si koupí z USA starý český model
EDIT 16.7.2021: moje zásilka je už vytížena, ale budou asi další - případně napište a povím, co vím...