pepin píše:
No ale přece právě proto, že dnes si cokoli koupí kdokoli se přistoupilo k tomu, že rybářský prut si sice koupit mužeš, ale bez povolenky s ním rybařit nesmíš.
nikdo nám přece modelařinu nebere a nezakazuje a že se někdo nechce registrovat a stát se třeba členem nějakého modelářského letiště?,Tak samozřejmě že je podstatně jednodušší někomu za vesnicí zhamtat jeho louku, než se starat, nebo finančně přispívat na nějaké modelářské letiště a už tady končí to tvrzení----JÁ JSEM SLUŠNÝ MODELÁŘ--- jenže to hodně lidem vubec nedochází.
Nebejt čechy turisticko značená velmoc, kde se i dnes zatím toleruje vstup na cizí pozemek, tak by nejspíš bylo v podstatě nemyslitelné odbočit z hlavní silnice na jakoukoli polní cestu bez souhlasu majitele toho pozemku.
Asi to bude ale ještě nějakou dobu trvat, než většině konečně dojde, že jediná cesta jak i nadále provozovat legálně leteckomodelářské hoby bude přez klubovou registraci.
A v tom je asi zakopaný pes, ty organizovaní "pravý modeláři" nechtějí ani připustit že tady jsou modeláři co nestojí o ofiko registraci (test a podobné buzerace co ve výsledku neumožní modelařit jako do ted-omezení výšky , Kopilota, FPV a pod.) a chtějí zkrátka lítat za vesnicí nad polem souseda a samo bezpečně a určitě ohleduplně (když má posečeno, nebo start z polní cesty a přistání na okraj, aby nešlapal do vysoké trávy)
Nedovedu si představit že bych musel mít povolení od každého vlastníka pole nad kterým lítám , na houby taky chodíme do cizího lesa a nikdo "neremcá".
Zatím se snažím přez známého oslovit jednoho nového politika, ale jsem pro každou snahu změnit současný stav, píši i do všech možných komentářů aby tento problém vidělo více lidí, třeba i nemodelářů.
Letu zdar a prosím budtě tolerantní i ke starším modelářům co v 70letech zkoušeli dělat test a nepovedlo se jim to . Přeci proto nebudou hromadně končit? Nehledě na to jak jim to na stará kolena pokazí jejich podzim života když celí život lítali pro radost. Děkuji