Budoucnost leteckého modelářství 2 (pokračování)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
JoskaPilot

Re: Budoucnost leteckého modelářství v Evropě / ČR

#181 Příspěvek od JoskaPilot »

LV píše:Zamknite to tu uz niekto. Nezvladam citat tie blaboly.

Opravdu super diskuze, když to pak někdo promaže či dokonce zakáže :-)
To nás opravdu vymaže zcela !!!!
Máme se domlouvat jak se spojit a ne rozdělit !!!
Každý máme svoji kategorii a neměl by hodnotit jinou které nerozumí jen proto že ve své kategorii je mistr světa !!!
Za FPV piloty letadel bych za zvýšenou bezpečnost určitě podpořil ZOHD a podobné kopiloty s GPS, mám s tím dobré zkušenosti. Popřípadě dohled a létání do max 1km bez plánované registrované cesty.
Dále bych určitě chtěl diskutovat o tom proč by např. EPP modely s tlačným motorem a do cca 1350g měli být nebezpečné, ve vyšším levelu registrace a podobně.
Nebo proč kamerka na palubě musí být už ve vyšším levelu s registrací a podobně.
Nejdůležitější je dle mne kategorie bez testů, pojištění a podobně .
Další je nesundávat modeláře starších ročníků z nebe tím že jim zakážeme létat na místech mimo velká města a nutit je se učit info. na test který je tvořen informacemi co se údajně nedají ani najít na netu...
Jinými slovy to začínajícím modelářům neznechutit hned na začátku a zároveň modeláři co žijí x let modelařinou mimo všechny organizované RC cluby nekriminalizovat.
Již zmíněné elektronické opatření co by hlásilo údaje o poloze letadlům či dronům policie, záchranky a podobně by snad problém nebyl pro modely co už by byly hrozbou v bezpečnosti . Ale určitě není nutné hlásit pozici pilota rc modelů a mít v každém modelu GSM modul a placení paušálů za tuto simkartu a podobně, když by to hravě zvládla současná elektronika pouze s úpravou FW .
Nejsem určitě v obraze jak složité je těm ouřadům vysvětlit co vlastně po nich chceme a už vůbec jak a co udělat abychom se navzájem jen neshazovali pro pravopis či jak už jsem zmínil aby například pilot koptéry soudil pilota modelu letadla řízený FPV a podobně.
Je tady opravdu vůle něco změnit ? Chceme táhnout za jeden provaz ?
Kdo si hraje nezlobí a proto létám pouze s dálkově řízenými hračkami.
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#182 Příspěvek od jyrry »

JoskaPilot píše:... test který je tvořen informacemi co se údajně nedají ani najít na netu...
Což ovšem není pravda, je to právě jen "údajně" ... jak myslíš že jsem ho udělal?

Jo, jinak jsme národ kde kdekdo ví jak co "by se mělo/mohlo" udělat, ale většinou se kolem toho hodně nakecá, případně napíše ještě víc písmenek a tím to víceméně končí.
Tak vy chytří, jděte do toho, pusťte se do boje, za sebe, případně i za nás hloupé...
jyrry.webnode.cz
leon_cz

#183 Příspěvek od leon_cz »

Tak hlavně že je tady zvládáš psát...
strycArtus
Kontaktovat uživatele:

#184 Příspěvek od strycArtus »

V podělí vláda na doporučení gerontů z akademie věd rozhodne, že budeme mít nastálo zimní čas..
V práci do pěti spíš do šesti, hodina cesta domů, od osmi se začne stmívat. Pravda, budeme mít na lítání dost světla od tří ráno. Do chvíle než si nějaký blb usmyslí, že ho ruší vrčení elektry v době nočního klidu. Na kohouty už si někteří stěžují...
BeneFitmodel

#185 Příspěvek od BeneFitmodel »

Zas na druhou stranu, je potřebné být soudnej.
Žádnou revoluci bez členů a následovníků dělat nelze, ani Lenin ani Hitler nebyl sám - vím blbej příklad, OK, tak si vzpomente na Havla a samet :lol:

Můžeme si tu klást požadavky kde jaké, za kde jakou kategorii poletovačů, musí to mít ale nějaká pravidla, nejlépe na která je ten byrokrat uvyklej...

Zamyslete se proto, kdo za ty všemožné kategorie převezme odpovědnost a ponese kůži na trh.

Rovněž jak může někdo získat mandát za poletovače té které kategorie?
Rozumnou cestu vidím, začít se nějak grupovat, zdola, pěkně hezky do škatulek, boxíků, škatulat, klubů, spolků až po republikový svaz kde jaké odbornosti, která se nechce nechat vyšoupnou EU byrokraty z možnosti používát vzdušný prostor dle podmínek co nejvíc jim vyhovujících a ne dle diktátu z EU...

Jinak to bohužel nepůjde, byrokrat bude chtít partnera, který má mandát... :? :wink:
kroxigor

#186 Příspěvek od kroxigor »

strycArtus píše:V podělí vláda na doporučení gerontů z akademie věd rozhodne, že budeme mít nastálo zimní čas..
V práci do pěti spíš do šesti, hodina cesta domů, od osmi se začne stmívat. Pravda, budeme mít na lítání dost světla od tří ráno. Do chvíle než si nějaký blb usmyslí, že ho ruší vrčení elektry v době nočního klidu. Na kohouty už si někteří stěžují...

Bejvaly časy kdy jsem takto chodil lítat ... taková pohoda ráno před 6 už na place a než se všichni probudily tak jsem po 9 už byl doma a nabíjel baterky ... nikdy jsem nebyl na "měření pindíků" lítal jsem jako relax a klídek pohodu od lidí sám daleko mezi poli ... od r. 1985 do r. 2018 pak jsem všechno prodal ať si EU trhne levou zadní oslové
Fyziku respektuji, ale nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1139 NE = už nelítám
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#187 Příspěvek od jyrry »

BeneFitmodel píše:...
Zamyslete se proto, kdo za ty všemožné kategorie převezme odpovědnost a ponese kůži na trh...
Proč? My troubové organizovaní už někoho máme.
To vy mimosvazoví si někoho musíte/můžete/jestlivůbecchcete vybrat. Nejen o tom psát "chtělo by", "udělejte" atd.
Přesně o tom jsem napsal předchozí příspěvek :mrgreen:

BeneFitmodel píše:...začít se nějak grupovat, zdola, pěkně hezky do škatulek, boxíků, škatulat, klubů, spolků až po republikový svaz kde jaké odbornosti...
a ono to něco takového neexistuje? :roll:
jyrry.webnode.cz
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od jyrry »

leon_cz píše:Tak hlavně že je tady zvládáš psát...

Má svůj názor. NO A CO?
jyrry.webnode.cz
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od Kuba78 »

u leteckych modelaru je snaha o omezeni letoveho prostoru celkem pochopitelna.. ale pockejte, az si nekdo usmysli ze automobilovym modelarum se bude merit rychlost modelu radarem a pred kazdym zavodem bude prejimka vcetne STK, zeleznicari budou mit od urcite velikosti kolejiste povinne ETCS s online hlasenim provozu, lodni modelari pouze bez pohonu aby neplasili rybicky a raketovi modelari.. no, darmo mluvit, zachazeni s explozivnimi materialy, modely dosahujici vysokych rychlosti a strili se nekontrolovane do vzduchu.. no ti snad aby si sli rovnou na rok nebo dva nepodminene sednout, aby meli nasezeno do zasoby az se na ne prijde :-)

Benefit - jak jsem ti psal, spoj se s TOmasem. zkus realizovat nejake spojeni na neorganizovane v ramci svazu. nebo alespon koordinovat se svazem. Je nas malo, nemame politicky ani medialni vytlak, clenska zakladna i volene organy na to jdou slusnou cestou (neumime rvat a vytvaret velky humbuk jako ruzne neziskovky) a mit vice mensich skupin sice se stejnym cilem, ale trochu jinou cestou je nejsnazsi cesta k tomu, aby se s nami odpovedne organy a politici nebavili vubec (snadno nas odpalkuji takovym tim "a co teda vlastne jako chcete, kazdej neco jinyho" - divide et impera). V jednote je sila, i kdyz vysledek bude urcity kompromis. a koneckoncu, at to dopadne jak dopadne, na partyzana muzem litat vzdycky, se spravnim organem to tak horky nebude..

PS abyste si nemysleli ze jednotlivec neco nezmeni - kdyz mate tah na branku a vytvorite spravny medialni tlak a zdani "ze to verejnost chce" tak muzete protlacit skrz parlament ruzne prasarny i bez velkych financnich investici. Podivejte se treba na tazeni Tomáše Kindla a neco si o tom zjistete - de facto jeden fanatik to dokazal protlacit parlamentem, senatem a ted to tlaci znova parlamentem..
BeneFitmodel

#190 Příspěvek od BeneFitmodel »

@ "organizovaní troubové" :roll:
fakt doporučuji číst a snažit se tomu textu rozumět a to dokola, než to někde nerupne a nerozsvítí se...
Nebo bych v opačném případě uvítal nějaké konstruktívnější a obsahově smyslupnější příspěvky než jen holé věty ve formě neadekvátních (mimózních) výkřiků :?
Co třeba uvést nějaké validní informace, třeba nějaké odkazy na sdružení dronistů, FPV, či co já vím jakých dalších létačů, nebo tak něco? :roll:

@ Kuba78
- s Tomášem jsme si už chvílí pokecali
- že by bylo modelářů málo si nemyslím, že nejsou vidět a slyšet souhlasím, ale pokud jsem za svou cca 1/2 letou modelářskou praxi nejen zde, stihl postřehnout a prostudovat, nejsem ani první a ani to není poprvé co se to zde protřásá... a výsledek jedná velká 0, pokud pominu ty výkřiky "organizovaných troubů" - asi test nějakých "reklamních hesel" či co :lol:
- o jednotě vs. "rozděl a panuj" tady píšu dokola a dokola jak poškrábaná LP deska, výsledek mlčení většiny vs. opět ty "reklamní hesla"

Tak už fakt nevím :? :? :? to je teda materiál, jedni jak druzí...
organizovaní - hluší, slepí, němí + negramotní
neorganizovaní - hluší, slepí, němí + neviditelní
Obrázek
Miro_V

#191 Příspěvek od Miro_V »

Mozno by to chcelo trosku sa ukludnit :roll:
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#192 Příspěvek od TomasC »

Děkuji ti Laco za názor.
Nevidím prozatím důvod vlákno zamykat.
LV
Kontaktovat uživatele:

#193 Příspěvek od LV »

TomasC píše:Děkuji ti Laco za názor.
Nevidím prozatím důvod vlákno zamykat.

Sa ti cudujem. Mas asi lepsi zaludok. Niekto s polrocnou "modelarskou" praxou ide robit revoluciu.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#194 Příspěvek od TomasC »

To naprosto není otázka žaludku. Ale domnívám se každý musí dostat šanci a třeba to něco přinese. Dovedu si přiznat, že jsem možná nějakou cestu přehlédl a rád se poučím.
Tobě je hej, o tebe se postará slovenská verze Svazu modelářů.

A nedostatek praxe může být někdy výhoda v nezaujatém pohledu.
paveld

#195 Příspěvek od paveld »

TomasC píše:To naprosto není otázka žaludku. Ale domnívám se každý musí dostat šanci a třeba to něco přinese. Dovedu si přiznat, že jsem možná nějakou cestu přehlédl a rád se poučím.
Tobě je hej, o tebe se postará slovenská verze Svazu modelářů.

A nedostatek praxe může být někdy výhoda v nezaujatém pohledu.

BeneFitmodelův pohled mi nezaujatý nepřijde.
Spíše neznalý a v posledním příspěvku až nepříjemný vzhledem k ostatním modelářům.
Naposledy upravil(a) paveld dne sob 11.09.2021 20:36, celkem upraveno 1 x.
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“