Nakup copterx

Vrtulníky do velikosti 450
Zpráva
Autor
OhM

Nakup copterx

#1 Příspěvek od OhM »

Zdravim vas, jsem zacinajici vrtulnikar a jako prvni model jsem po zvazeni okolnosti procteni tuny ruznych diskusi zvolil copterx 450. Tady nadchzi muj dotaz absolutne nechapu na strankach ehirobo jakej je rozdil mezi CopterX CX 450SE V2 2.4GHz RTF a CopterX CX 450SE V2 Combo Set RTF a proc je proboha ten kombo set drazsi kdyz jak se mi zda neobsahuje ani adapter ani baterie. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Druha otazka se tyka stranky RC-ASIA.com ktera podle prehledu patri stejnemu uzivately jako ehirobo neobjednavali jste nekdo od nich neco ? jsou vyrazne levnejsi. Predem diky za odpovedi :)
OhM

Dodatek

#2 Příspěvek od OhM »

tady jsou linky na oba zminene sety

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5671

a

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5583

otazka byla proc je ten druhej o tolik drazsi kdyz nema baterie charger ani balancer
OhM

Dodatek

#3 Příspěvek od OhM »

tady jsou linky na oba zminene sety

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5671

a

http://www.ehirobo.com/shop/product_inf ... ts_id=5583

otazka byla proc je ten druhej o tolik drazsi kdyz nema baterie charger ani balancer a ostani komonenty jsou totzne
scarabeus

#4 Příspěvek od scarabeus »

Ani jednu verzi ti nedoporucuju. Kup draka a dokup k tomu komponenty dle tveho vyberu, to je nejlepsi cesta.

Samozrejme ten celek, co nabizi, se da koupit taky, ale budes se u toho trapit. Bud bude sunt vysilac nebo gyro, serva jsou uplny zakladni plastaky... litat se s tim da, ale neda se to rovnat s kvalitnima komponentama.
OhM

scarabeus

#5 Příspěvek od OhM »

tak mi neco doporuc podobnyho v podobny cenovy hladine?

Moje myslenka je nasledujici koupim si tenhle set zacnu litat a jakmile neco odejde vymenim to stejny pripad je ze mi neco nebude stacit nebo vyhovovat radit mi at si koupim draka a komponenty kdyz sem zacatecnik a vubec nevim co hledam je naprosta kravina tohle me aspon donuti si osahat i nekvalitni soucastky a az budu vedet co presne shanim dokoupim konkretne to co chci. Ale nic podobnyho jako tyhle sety sem nenasel takze tohle je imho nejlepsi moznost.
raging

#6 Příspěvek od raging »

zapátrej v Česku,budou díly i záruka :!:
Marek71
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od Marek71 »

Nemusí vobec pátrať v česku, aby dostal záruku a diely... to je len taká strašidelná fáma miestnych obchodníkov :-) Doležitejšie je, nie kde to kúpiť, ale čo kúpiť - aby k tomu tie diely vobec niekde zohnal.
Truggy od TeamC - Torch E TR8Te
Moj RC web: www.mojefotogalerie.com/rc
j3nda
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od j3nda »

s ehirobo mam dobre zkusenosti jsou kapanek drazsi, ale zase jsou ochotni to poslat jako gift kdyz je o to clovek pozada a jsou spolehlivi

copterx je vlastne trex, takze dily se na to sezenou az na mechaniku zadni vrtulky, ktera je odlisna a v pripade problemu se musi vymenit komplet za trexovou

rozdil mezi sety je ve vysilaci a prijimaci, v tom druhem je mysto ty cinsky sracky futaba, ale jeste je potreba pouzit jine gyro a serva - vem si tam i gyro futaba gy401 i s tim digi servem co je s nim v setu - stoji tam polovinu co tady a nejaka poradna kovova serva na cykliku - je tam mocnost zvolit si drak a tyhle veci si rovnou vybrat k tomu za jeste lepsi ceny... poradne to tam prosmejdi a najdes to - je to nakej custom set
bergi
Kontaktovat uživatele:

Re: Nakup copterx

#9 Příspěvek od bergi »

OhM píše:Zdravim vas, jsem zacinajici vrtulnikar a jako prvni model jsem po zvazeni okolnosti procteni tuny ruznych diskusi zvolil copterx 450. Tady nadchzi muj dotaz absolutne nechapu na strankach ehirobo jakej je rozdil mezi CopterX CX 450SE V2 2.4GHz RTF a CopterX CX 450SE V2 Combo Set RTF a proc je proboha ten kombo set drazsi kdyz jak se mi zda neobsahuje ani adapter ani baterie. Nemate s tim nekdo zkusenosti? Druha otazka se tyka stranky RC-ASIA.com ktera podle prehledu patri stejnemu uzivately jako ehirobo neobjednavali jste nekdo od nich neco ? jsou vyrazne levnejsi. Predem diky za odpovedi :)

No chtel jsem stejny set ale kdyz jsem videl co udelaji nekvalitni serva a hlavne gyro, radsi nasetrim jeste 5000,- a budu vedet,ze stim nebudu met problem. Kamarad me schvalne ukazal t-rex s podobnym gyrem a potom s logitechem a je to 100 a jedno.
Passion 3D(CMP),mini Funtana-X ,ASP S61A,optik 6,dx6i,serva hitec,GWS,power HD
OhM

#10 Příspěvek od OhM »

A ta vysilacka futaba co tam je v tom setu za neco stoji?
scarabeus

Re: scarabeus

#11 Příspěvek od scarabeus »

OhM píše:tak mi neco doporuc podobnyho v podobny cenovy hladine?

Moje myslenka je nasledujici koupim si tenhle set zacnu litat a jakmile neco odejde vymenim to stejny pripad je ze mi neco nebude stacit nebo vyhovovat radit mi at si koupim draka a komponenty kdyz sem zacatecnik a vubec nevim co hledam je naprosta kravina tohle me aspon donuti si osahat i nekvalitni soucastky a az budu vedet co presne shanim dokoupim konkretne to co chci. Ale nic podobnyho jako tyhle sety sem nenasel takze tohle je imho nejlepsi moznost.

To, ze jsi zacatecnik, je ten spravny duvod pro koupeni kvalitnich komponent. Aby vse reagovalo naprosto presne a spravne. Napriklad gyro. Koupis-li sunt, bude ti zadek ustrelovat a budes se jako zacatecnik trapit. Kdyz ale koupis GY-401 nebo Logictech 2100, zadek bude rovnej a ani se nehne. Koupit v zahranici, tady by ses financne zruinoval.

Puvodne jsem uvazoval jako ty, nakoupim levne a co odejde vymenim. Je to dobra myslenka, ale aplikovatelna jenom u mechanickych dilu. Je hloupost koupit levnou elektroniku a pak sledovat, jak jde helina ze vzduchu k zemi (ztrata spojeni, zaseknute servo, sunt gyro, ktere se odpali apod).

U CopteruX si nech puvodni motor a regl, pro zacatecnika to bohate staci, netreba super vykon jako napr. u AKE nebo Scorpion.

Gyro jak jsem uz zminil.

Vysilacku 2.4 GHz, pokud nebudes chtit vetsi heli, staci ti DX6i.

Serva na cykliku nejakej Hitec, treba 65 MG nebo HB.

Servo na ocas - s GY-401 si rozumi krasne Futaby (9257 apod).

Baterky - HobbyCity nejaky Zippy...
XB8R
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od XB8R »

scarabeus píše:
OhM píše:tak mi neco doporuc podobnyho v podobny cenovy hladine?

To, ze jsi zacatecnik, je ten spravny duvod pro koupeni kvalitnich komponent. Aby vse reagovalo naprosto presne a spravne. Napriklad gyro. Koupis-li sunt, bude ti zadek ustrelovat a budes se jako zacatecnik trapit. Kdyz ale koupis GY-401 nebo Logictech 2100, zadek bude rovnej a ani se nehne. Koupit v zahranici, tady by ses financne zruinoval.

Puvodne jsem uvazoval jako ty, nakoupim levne a co odejde vymenim. Je to dobra myslenka, ale aplikovatelna jenom u mechanickych dilu. Je hloupost koupit levnou elektroniku a pak sledovat, jak jde helina ze vzduchu k zemi (ztrata spojeni, zaseknute servo, sunt gyro, ktere se odpali apod).

U CopteruX si nech puvodni motor a regl, pro zacatecnika to bohate staci, netreba super vykon jako napr. u AKE nebo Scorpion.

Gyro jak jsem uz zminil.

Vysilacku 2.4 GHz, pokud nebudes chtit vetsi heli, staci ti DX6i.

Serva na cykliku nejakej Hitec, treba 65 MG nebo HB.

Servo na ocas - s GY-401 si rozumi krasne Futaby (9257 apod).

Baterky - HobbyCity nejaky Zippy...
To by tak scházelo, aby serva Futaba nefungovala s GY-401, když GY-401 je výrobek firmy Futaba :-)
scarabeus

#13 Příspěvek od scarabeus »

XB8R píše:To by tak scházelo, aby serva Futaba nefungovala s GY-401, když GY-401 je výrobek firmy Futaba :-)

Vtipne. Proto jsem to napsal, aby tam nerval jinou znacku. Zacatecnici jsou schopni vseho.
OhM

#14 Příspěvek od OhM »

Jeste jedna otazka ten vysilac a prijimac za neco stoji?

4. Futaba 6EXH PCM Transmitter x 1
5. Futaba R146iP Receiver x 1

prosim nez napisete ze dx6i je rozhodne lepsi vemte v uvahu ze kdyz to cele koupim v setu s jinym gyrem a servy je to za dobrou cenu a ja nemam penez nazbyt :). Otazka tedy zni bude zmineny prijimac a vysilac plnit svoji ulohu? resp bude mi k necemu?
raging

#15 Příspěvek od raging »

jestli je opravdu Futaba,není dál co řešit. :roll:
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“