Vrak modelu

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zpráva
Autor
HONZIK 22

Re: Vrak modelu

#46 Příspěvek od HONZIK 22 »

Co se dotazu tyka. Djanga si nech na dobu az kdyz te Etalon xl prestane bavit.
At nemusis zakladat dalsi vlakno ve smyslu tohoto.

Na tom modelbazaru je klasicky Etalon. A je nejaky moc dobabrany, tzn opravovany uz ma asi hodne za sebou. Doporucil bych ho jenom kdyby slo o penize. Me by takove dopaplane ero ani nebavilo.A ty klapky ovladane jednim servem v jednom kridle.... hmm. :roll:
Naposledy upravil(a) HONZIK 22 dne čtv 16.09.2021 22:00, celkem upraveno 1 x.
hrábě

#47 Příspěvek od hrábě »

ok, tak asi půjdu do etanola, tak já jdu počítat komponenty...
graup15

#48 Příspěvek od graup15 »

A kolik na to máš vyhrazeno peněz?
hrábě

#49 Příspěvek od hrábě »

dle odhadu kolem 9k, ale nemam to urcite...
graup15

#50 Příspěvek od graup15 »

Tak to fakt jedine neco v rozsypu a hezky si to postavit.
kope
Kontaktovat uživatele:

#51 Příspěvek od kope »

Ahoj, asi to víš, ale jen aby bylo jasno - tady píšeš, že chceš něco stavět
hrábě píše:Tak se mi povedlo ujednat nespálení toho vraku, zkusím ho nějak opravit, ale napřed si asi zkusím nějaký model postavit "cvičně" z roszypu, (pokukuki po tomto: https://www.peckamodel.cz/aero-112802-a ... iple-r-e-s ), kitařim asi 12 let, a z balzy už jsem mimo jiné taky něco postavil, a dokud mi to segra nerošlapala, tak to i litalo ;-)

a o kus dál uvažuješ o Etalonu nebo Djangu - je ti jasný, že ani Etalon, ani Django nejsou rozsyp? Jen abys nebyl zklamaný, co se týče "vyřádění se" při stavbě. Z lítání pak určitě zklamaný nebudeš, obě zmiňovaná letadla lítají parádně, copak o to.
Wind Dragon slow 2,4 GHz byl první...
hrábě

#52 Příspěvek od hrábě »

jo, vim ze u tech modelu si moc nezastavim, zacnu s necim jednodusim, a za rok se uvidi

@graup
uvidim, kolik mi vyjde osazeni slusnou cinou, maximalne vyberu neco levnejsiho...

jaka serva by jste doporucili? zatim jsem na 8k, primac mam...
DAF
Kontaktovat uživatele:

#53 Příspěvek od DAF »

Zkus se na tohle ptát, až budeš mít konkrétní model. Zatím se stále rozhoduješ a to, co je vhodné pro jeden, nemusí být vhodné pro jiný, byť stejné či podobné kategorie. Navíc každý výrobce něco pro svůj konkrétní model doporučuje. Samozřejmě se pak můžeme bavit o záměně za něco obdobného.
Hitec Aurora 9X
JFV

#54 Příspěvek od JFV »

Já bych to viděl spíš tak, že bys měl zvolit model, který odpovídá Tvým stavebním zkušenostem. Nevím co jsi doposud postavil, tak se těžko něco doporučuje. Model je třeba volit i s ohledem na to s čím jsi dosud létal a jak Ti to šlo. Není problém si pořídit výkonný stroj v rozsypu, ale je otázkou zda jsi schopen ho postavit tak aby létal tak jak má. Není žádná ostuda si pro začátek zvolit něco jednoduššího a postavit to tak, aby to vypadalo dobře. Pokud to bez problémů dáš, klidně si pak zvol něco složitějšího. :wink:
BoBik_CZ

#55 Příspěvek od BoBik_CZ »

Já bych to Django tak úplně nezavrhoval. Lítá fantasticky, trošku si i "zastaví" a při troše snahy se do těch devíti litrů může vejít. Nebo jen lehce nad devět. Když vezme od Papíry úplný základ bez polepů, obalů a nebude to stavět jako soutěžní RCEV, ale na rekreační polítání, tak to nebude finančně taková darda. Jasně, vybavení bude echt čína, ale fungovat to (alespoň nějaký čas) bude.
JFV

#56 Příspěvek od JFV »

No v tom případě si klidně může koupit tu K -300, kterou zmiňoval a má to bez práce :wink:
HONZIK 22

#57 Příspěvek od HONZIK 22 »

Ten kluk ma sotva 15. Pise, ze je bublinoletec zacatecnik.Bez zkusenosti s konstrukcnimi modely.
Nekdy mi ty vase rady viz. Bobik pripadaji jako rady,, cernych andelu,, :roll:
To ze Django nebo K3000 lita a jsou pohledne vi kazdy....
JFV

#58 Příspěvek od JFV »

Proto píšu,, že není ostuda si postavit něco jednoduchého. Když si uděláš řidičák nemusíš si hned sednout do supersportu. :D
hrábě

#59 Příspěvek od hrábě »

v hlavě jsem si to urovnal následovně: teď si koupím etalona XL, nebo django (co vyjde levněji), a ze zbylé peníze nepůjdou na vláčky ;-) , ale koupím si nějaké házedlo v rozsypu, až to házedlo postavím, tak se uvidí, co si za rok koupím...
PS co se mých leteckých schopností týče, tak už mám nalítáno přes 100H, přičemž od asi 50. h lítám phoenixe 2000, ale než bych se dostal k případnému záletu, tak pravděpodobně pokořím hranici 120-140h (od etanola, ci djanga ocekavam minimum stavby tj zalepit mot. prepazku, a instalovat elektroniku, mozna slepit dva vetsi kusy k sobe, ocekavam to spravne?)
BoBik_CZ

#60 Příspěvek od BoBik_CZ »

Postup kompletace Djanga přímo od výrobce: https://vpmodel.cz/index.php/ke-stazeni
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“