leon_cz píše:Však už jsem tady jednou nebo dvakrát psal, že musíte taky někdy vyjít ven na louku mezi ty obyčejné "lítače", protože z těch diskusních fór a klubových sociálních bublin máte trochu deformovaný pohled na svět mimo tu svoji bublinu. RC mánie opravdu není pupek modelářského světa a drtivá většina obyčejných "lítačů" tohle fórum vůbec nezná. To ale neznamená, že se nemohou o nějaké takové petici dozvědět a podpořit ji, ať už od lidí, co na tu RC mánii chodí, nebo z inzerce v modelářských časopisech, plakátků v modelářských obchodech apod. Samozřejmě za podmínky, že "praví modeláři" o petiční hlas od takových obyčejných "létačů" opravdu stojí, když jsou jak píšeš na úrovni antivaxerů, pytláků a jiných kriminálníků.
To byl jen pokus o humor, že když se podmínky značně zpřísní a začne se jejich dodržování tvrdě vymáhat, tak většina se nakonec podvolí, ale stejně nějací takoví zůstanou. Nebylo to myšleno tak, že všichni neorganizovaní jsou na úrovni těch kriminálních živlů.
A neboj se, já ven chodím. Ale lítače moc nepotkávám, když pominu tuoho drona v NP MF na vrcholu Veľkého Rozsutca a nedávno přímo v areálu Trenčianskeho hradu (to byla ještě větší drzost). Ty bych ale asi těžko o něčem přesvědčoval, že?
Ale když jdu lítat, tak bohužel ne na louku, protože fakt nevím, co bych tam se svými modely dělal? Přitom vhodnou louku mám hned za barákem. S bublinolety jsem tam taky občas zašel, ale teď už je neprovozuji. A jen tak chodit na louky, hledat lítače a dělat jim osvětu, tak na to nemám prostě čas. Jsem rád, když se jednou za měsíc dostanu na naše 2 modelářská letiště.