Budoucnost leteckého modelářství 2 (pokračování)

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Zamčeno
Zpráva
Autor
BeneFitmodel

Re: Budoucnost leteckého modelářství 2 (pokračování)

#421 Příspěvek od BeneFitmodel »

Hele kolegové, nerad vám všem do té tuze "konstruktívní a plodné" diskuse vstupuji.
Co kdyby jste místo toho zvedli tidlifon a napsali či rovnou zavolali opravdu všem poletovačům co znáte?
Slušně je poprosili a pozvali sem, lépe rovnou link-odkaz na tuhle diskusi či alespoň na úvodní stránku přidali... :wink:

Mne osobně by zajímal H L A V N Ě jejích prozatím nezaujatý pohled jako nezůčastněných, neorganizovaných či neregistrovaných modelářů.

Ať máme všichni jasno co se bude dále dít, jelikož o tom rozhodnou práve oni jako prozatím mlčící většina... :D
Už jenom to, že sem opravdu příjdou nakouknout a zvednou návštěvnost něco naznačí, pokud se i vyjádří k meritu věci viz odkaz níže, tím lépe. :wink:
viewtopic.php?f=11&t=90579&start=405#p1520533
VTjr

#422 Příspěvek od VTjr »

leon_cz píše:Však už jsem tady jednou nebo dvakrát psal, že musíte taky někdy vyjít ven na louku mezi ty obyčejné "lítače", protože z těch diskusních fór a klubových sociálních bublin máte trochu deformovaný pohled na svět mimo tu svoji bublinu. RC mánie opravdu není pupek modelářského světa a drtivá většina obyčejných "lítačů" tohle fórum vůbec nezná. To ale neznamená, že se nemohou o nějaké takové petici dozvědět a podpořit ji, ať už od lidí, co na tu RC mánii chodí, nebo z inzerce v modelářských časopisech, plakátků v modelářských obchodech apod. Samozřejmě za podmínky, že "praví modeláři" o petiční hlas od takových obyčejných "létačů" opravdu stojí, když jsou jak píšeš na úrovni antivaxerů, pytláků a jiných kriminálníků.

To byl jen pokus o humor, že když se podmínky značně zpřísní a začne se jejich dodržování tvrdě vymáhat, tak většina se nakonec podvolí, ale stejně nějací takoví zůstanou. Nebylo to myšleno tak, že všichni neorganizovaní jsou na úrovni těch kriminálních živlů. :wink:
A neboj se, já ven chodím. Ale lítače moc nepotkávám, když pominu tuoho drona v NP MF na vrcholu Veľkého Rozsutca a nedávno přímo v areálu Trenčianskeho hradu (to byla ještě větší drzost). Ty bych ale asi těžko o něčem přesvědčoval, že? :roll:
Ale když jdu lítat, tak bohužel ne na louku, protože fakt nevím, co bych tam se svými modely dělal? Přitom vhodnou louku mám hned za barákem. S bublinolety jsem tam taky občas zašel, ale teď už je neprovozuji. A jen tak chodit na louky, hledat lítače a dělat jim osvětu, tak na to nemám prostě čas. Jsem rád, když se jednou za měsíc dostanu na naše 2 modelářská letiště. :mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#423 Příspěvek od VTjr »

BeneFitmodel píše:Hele kolegové, nerad vám všem do té tuze "konstruktívní a plodné" diskuse vstupuji.
Co kdyby jste místo toho zvedli tidlifon a napsali či rovnou zavolali opravdu všem poletovačům co znáte?

No neznám. Já všechny co znám - jsou organizovaní. Je na tom něco divného? 8O
Takže já nemám komu volat. :|
JoskaPilot

#424 Příspěvek od JoskaPilot »

BeneFitmodel píše:Hele kolegové, nerad vám všem do té tuze "konstruktívní a plodné" diskuse vstupuji.
Slušně je poprosili a pozvali sem, lépe rovnou link-odkaz na tuhle diskusi či alespoň na úvodní stránku přidali... :wink:

Mne osobně by zajímal H L A V N Ě jejích prozatím nezaujatý pohled jako nezůčastněných, neorganizovaných či neregistrovaných modelářů.

Ať máme všichni jasno co se bude dále dít, jelikož o tom rozhodnou práve oni jako prozatím mlčící většina... :D
Už jenom to, že sem opravdu příjdou nakouknout a zvednou návštěvnost něco naznačí, pokud se i vyjádří k meritu věci viz odkaz níže, tím lépe. :wink:
viewtopic.php?f=11&t=90579&start=405#p1520533

A nebude lepší vytisknout a na všechny veřejné tabule kde jsou v současnosti ještě letáky z voleb jasný vzkaz EU a nejen EU ale všem co o nějaké registraci ani nevědí aby měl každý možnost reagovat na danou situaci, jistě by se toho chytla i média když by ve smluvené době po celé republice byly vylepené letáčky s názvem typu "Nenechte si ukrást modelářské nebe " a podobně s informacemi co vše nám chtějí zakázat a určitě odkaz sem na RCmanii .
Samo by tam měli být info od registrovaných "standartních" tak třeba FPV letadlům i FPV koptérám, zkrátka by se nemělo zapomínat na nikoho, ale to by se diskuze nesměla vést v duchu my jsme ti pravý modeláři a všichni ostatní jsou kriminálníci co by jim měla být tato činnost zakázána. Opravdu mě dostává když někdo napíše že FPV pilot co si v rámci navýšení bezpečnosti pořídí např. ZOHD systém a dokonce že by za to člověk měl dostat 100tis. pokutu. Přijde my to jako kdybych kritizoval "pravého" modeláře že má systém zdvojení napájení přijímače , že to je zbytečná elektronika navíc a může tam vzniknout logicky větší pravděpodobnost závady .
Pro "pravé modeláře"
Jsem očkovaný proti covidu a píši jen proto že mě je proti srsti létat na černo a podporuji bezpečné létání a nové technologie využitelné k bezpečnému létání !!!
Kdo si hraje nezlobí a proto létám pouze s dálkově řízenými hračkami.
leon_cz

#425 Příspěvek od leon_cz »

VTjr píše:No neznám. Já všechny co znám - jsou organizovaní. Je na tom něco divného? 8O
Takže já nemám komu volat. :|

Divné to není, říká se tomu "Sociální bublina". Tím pádem ten příspěvek nebyl adresován Tobě a bylo zbytečné na něj vůbec reagovat :roll:
VTjr

#426 Příspěvek od VTjr »

Kdo ty tabule zaplatí??? :?: :?: :?: :o
A ješišmarja Leone, čtu to to vlákno už několik let a opravdu si nevzpomínám, že by sem někdo něco takového o drakonických pokutách pro neorganizované napsal. :roll: Pořád se tady podsouvá, že jako ti organizovaní chtějí ty neorganizované vykázat, nějak jim škodit. :|
Ja rozlišuji organizované/neorganizované, ale slušné a nedisciplinované grázly. Když někdo lítá nad hlavou stovek lidí a ještě k tomu v NP, nebo nad kulturní památkou hradu, tak nebudu já ten co je bude postihovat, ale o to by se měla starat policie. A je pak celkem jedno, zda to udělá organizovaný, či neorganizovaný, prostě dělá něco, co se dělat nemá. Když si koupím barvový sprej, a budu si ním stříkat poškrábaný blatník auta, tak jsem slušný občan, když ním načmárám nesmysly na novou fasádu, tak jsem grázl a postih za to si zasloužím. :P
leon_cz

#427 Příspěvek od leon_cz »

To VTjr: Kde tu teď co píšu o pokutách?
VTjr

#428 Příspěvek od VTjr »

leon_cz píše:Divné to není, říká se tomu "Sociální bublina". Tím pádem ten příspěvek nebyl adresován Tobě a bylo zbytečné na něj vůbec reagovat :roll:

V bublinách žijeme všichni. Ty bubliny nás do jisté míry chrání před jinými bublinami, kde se srocují tací, co by nám mohli ublížit. A nikoho nelze nutit aby vstupoval do cizích bublin, je to svým způsobem nebezpečné. Zasahování do jiných bublin navíc vyžaduje aktivitu navíc. Když v tom nevidím smysl, tak to nedělám. :wink:
Každopádně asi tu nebudu jediný, kdo se fakt nemá šanci setkat s jinými modeláři, než s těmi, co tvoří partu klubu, nebo přátel klubu (máme i takový pojem). To je taky výhoda klubu, že se vytvoří bublina, spíš parta lidí podobného ražení. Ne že by tam nebyly žádné konflikty, či nepřízně až nepřátelství. Každá parta se vždy rozčlení na jisté skupiny, které mají k sobě blíž.
I ti neorganizovaní, co do žádného klubu nepatří taky nejsou izolovaní jedinci ale mají svoji partu.
BeneFitmodel

#429 Příspěvek od BeneFitmodel »

:roll: :twisted:
1. když píšu poletovači = VŠICHNI MODELÁŘI - tak šup šup tidlifón do ruky a kontaktovat všechny...
2. pokud obdobné hulváty jež dělají něco co by nedělalo ani průměrně vychované 5-leté dítě, CO BRÁNÍ te pochybné "státní moci" aby uplatnilo KONEČNĚ zdravý selský rozum a nasadilo na ně asi tak 10-20-30-50-100 let staré zákony a nevymýšlelo PŘISPROSTLÉ zákony nové... ?!!!!! :mrgreen: :evil: :twisted: :roll: 8O :?
VTjr

#430 Příspěvek od VTjr »

leon_cz píše:To VTjr: Kde tu teď co píšu o pokutách?

Jó, sorry :oops: , to napsal Joska pilot zde:
JoskaPilot píše:Opravdu mě dostává když někdo napíše že FPV pilot co si v rámci navýšení bezpečnosti pořídí např. ZOHD systém a dokonce že by za to člověk měl dostat 100tis. pokutu. Přijde my to jako kdybych kritizoval "pravého" modeláře že má systém zdvojení napájení přijímače , že to je zbytečná elektronika navíc a může tam vzniknout logicky větší pravděpodobnost závady .

Máte stejný avatarový obrázek, tak jsem si Vás dva spletl.
BeneFitmodel

#431 Příspěvek od BeneFitmodel »

Právě skončila na ČT24 reportáž z Izraele, jak a kdy se provoz komerčních dronů dotkne každého občana... Vysloveně je tam pasáž která míří přímo k mému oblíbenému přirovnání co znamená připravovaná změna nových zákonů=provoz z D1 nad naše hlavy. :?

Tak tohle bude zajímat kde koho, kdo chce mít doma klid.
Rozhodně doporučuji podívat se na to! Začátek 48:15 min.
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... -v-izraeli
Ještě jedna starší reportáž.
https://www.ceskatelevize.cz/ivysilani/ ... -j-krausem
Naposledy upravil(a) BeneFitmodel dne stř 13.10.2021 21:02, celkem upraveno 3 x.
Leon

#432 Příspěvek od Leon »

leon_cz píše:Mne osobně by zajímal H L A V N Ě jejích prozatím nezaujatý pohled jako nezůčastněných, neorganizovaných či neregistrovaných modelářů.

Tak mne osobně zajímají názory organizovaných = registrovaných a registrovaných individuálně.
Neregistrovaní a nezúčastnění ať si přečtou, nastudují a zaregistrují se. A přijdou s názorem až poté.
Rejpnu si . .
O testování v klubech si myslím svoje. To jako pardon. I my v Modelklubu HK jsme plnili jakési podmínky dukelského branného závodu
Bylo to něco na způsob, použiji hezký výraz z brněnského hantecu pro blázinec, psychiatrii, byť v jiném smyslu - ŠAŠKEC . .

Leon bez cz
leon_cz

#433 Příspěvek od leon_cz »

VTjr píše:V bublinách žijeme všichni. Ty bubliny nás do jisté míry chrání před jinými bublinami, kde se srocují tací, co by nám mohli ublížit. A nikoho nelze nutit aby vstupoval do cizích bublin, je to svým způsobem nebezpečné. Zasahování do jiných bublin navíc vyžaduje aktivitu navíc. Když v tom nevidím smysl, tak to nedělám. :wink:
Každopádně asi tu nebudu jediný, kdo se fakt nemá šanci setkat s jinými modeláři, než s těmi, co tvoří partu klubu, nebo přátel klubu (máme i takový pojem). To je taky výhoda klubu, že se vytvoří bublina, spíš parta lidí podobného ražení. Ne že by tam nebyly žádné konflikty, či nepřízně až nepřátelství. Každá parta se vždy rozčlení na jisté skupiny, které mají k sobě blíž.
I ti neorganizovaní, co do žádného klubu nepatří taky nejsou izolovaní jedinci ale mají svoji partu.

A to je právě ta zákeřnost deformace pohledu na svět daná příslušností k určité sociální bublině. Zkoušel jsi třeba jen zeptat se v zaměstnání lidí, kolegů, které potkáváš, i když ne zrovna každodenně, a dát s nimi řeč třeba na téma modelařina? Já pracuji ve firmě, kde je cca 700 lidí a baví mě občas prohodit pár slov i s úplně cizími lidmi na RC téma, když občas musím řešit nějaké problémy na montážních linkách, nebo komunikovat s ostatními odděleními. Byl jsem překvapený, co majitelů různých bublinoletů v zaměstnání potkávám, aniž bych to vlastně do té doby věděl. Těch "pravých modelářů", organizovaných lepičů, je tu zoufale málo, ale zase naopak spoustu lidí, co modelařili kdysi a teď si to chtějí nějakou jednoduchou "houbou" na starý kolena připomenout, nebo tatíci, co se k létání propracovali tak, že pořídili nějaký malý houbolet synátorovi, toho to nechytlo a tak začali experimentovat sami... Prohodit pár slov s někým z jiné sociální bubliny není nebezpečné, neohrozí Tě to, naopak to může být přínosné a ještě si příjemným pokecem o společném koníčku ukrátíš čas při nějaké nudnější práci :)
leon_cz

#434 Příspěvek od leon_cz »

To Leon: Hele, jmenovče, dělej ty citace v těch příspěvcích pořádně, citoval jsi BenefitModela a ne mě :D
prikrylm

#435 Příspěvek od prikrylm »

Jestli si dobře pamatuju (možná ne), tak:
- EU chce pro lítání s RC nějaká pravidla např. max 120m nad zemí, resp. nad místem vypuštění,
- pro "organizované" se daří(?) získat nějaké dočasné výjimky, třeba prostě proto, že takto doposud lítali dle pravidel soutěží, které takové limity neměly (resp. nepochybně se řídily pravidly pro "velká" letadla a věděli že nad (tuším) 1000ft už mohou potkat něco velkého a podle toho by se měli zařídit...) a přeorganizování soutěží minimálně nějakou dobu trvá. A 120m na větší větroň může být celkem citelné omezení. (Pro vrtulníky a motoráky 120m zase jako omezení moc nevidím...)

Po nějaké době se tato informace nějak pokroutila, že "neorganizovaní" jsou ze strany "organizovaných" nějak odstrkováni a že je nezajímají. Na základě takto pokroucené informace pak "neorganizovaní" začnou vymýšlet petice...

Zkusili jste si (znovu?) přečíst aspoň první stránku začátku vlákna?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Zamčeno

Zpět na „Ostatní“