Abu píše:Urcite existuji i nejake horsi... ale pote co jsem videl nektere kusy, ktere v sobe sotva drzely mechanicky (o el. kontaku nemluve) se je snazim pouzivat co nejmene, bud to sletuju napevno nebo tam dam MPjet. Vyjimka jsou nektere "podradne kategorie" jako auticko nebo lodicka
Podle mého názoru není žádný rozumný důvod používat cokoliv jiného, když existuje MPJ.
Ano.
Ale kdyz se mi tech 3.5G vali v supliku nekolik desitek paru (dodanych k ruznym reglum a motorum uz primo od vyrobce), tak je mi lito je jen tak vyhodit, takze obcas je nekam dam kde mi na tom moc nezalezi (lodicka a auticko, pro me zcela okrajove kategorie, do kterych je mi lito investovat i tu 100,- za MPJ konektory).
Na pajanie zlata nepouzivajte ziadnu tekutinu, len cin s kolofoniou-trubickovy cin. na pajanie cohokolvek ineho nepouzivajte pastu, ale tzv. Alfa-cin v nom je specialna tekutina, ktora sa po zacinovani musi ihned dobre umyt vodou, tento cin chyti vsetko aj poniklovane, pripadne chromovane veci bez toho, aby sa PU poskodila, okamzite sa rozlieva, pouzivam ho cca 30 rokov- niekedy sa nedal kupit, pouzival sa len vo fabrikach, na prvy pohlad je na nerozoznanie od normalneho cinu, len pri pajani prska podla toho ho poznate
jozefbb píše:Na pajanie zlata nepouzivajte ziadnu tekutinu, len cin s kolofoniou-trubickovy cin. na pajanie cohokolvek ineho nepouzivajte pastu, ale tzv. Alfa-cin v nom je specialna tekutina, ktora sa po zacinovani musi ihned dobre umyt vodou, tento cin chyti vsetko aj poniklovane, pripadne chromovane veci bez toho, aby sa PU poskodila, okamzite sa rozlieva, pouzivam ho cca 30 rokov- niekedy sa nedal kupit, pouzival sa len vo fabrikach, na prvy pohlad je na nerozoznanie od normalneho cinu, len pri pajani prska podla toho ho poznate
to bude asi on, len ja ho poznam pod Alfa-cin
Ale ja som napisal, ze sa pouzival vo fabrikach a nedal sa zohnat, to bolo 30 r nazad, vtedy aj medene droty na elektriku sa nedali zohnat, dnes to uz bezne kupis v obchodoch, kto to pozna, tak to aj objedna
Abu píše:Urcite existuji i nejake horsi... ale pote co jsem videl nektere kusy, ktere v sobe sotva drzely mechanicky (o el. kontaku nemluve) se je snazim pouzivat co nejmene, bud to sletuju napevno nebo tam dam MPjet. Vyjimka jsou nektere "podradne kategorie" jako auticko nebo lodicka
No vidíš, a já MP-Jety používám vždy pouze mezi motor a regulátor. Proč? Protože to nejsou konektory vhodné pro časté spojování a rozpojování.
Používám Goldy 4 a 2. Opět proč? Protože setiny ohmu v přechodovém odporu mi nenahradí bezproblémové používání. A soutěže nelétám, takže vidím pouze samé výhody v tom MP-Jet nepoužívat.
jio píše:No vidíš, a já MP-Jety používám vždy pouze mezi motor a regulátor. Proč? Protože to nejsou konektory vhodné pro časté spojování a rozpojování...
Mám je na všech lipolkách, odpojuji od reglu, připojuji k nabíječce, žádný problém. Navíc jsou menší a skladnější než obyčejné goldy.
Stejna zkusenost jako ZD. Pro moje proudove odbery si zatim vystacim s 2.5mm a 3.5mm velikosti.
Goldy 2mm mam jeste na nekolika historickych 2sLipol, protoze jsem je kdysi z nerozvaznosti nakoupil (vsichni okolo je pouzivali). Po 3-4 letech jsou nektere z nich na vyhozeni (ohnuta a prelamana perka na samcich). Jsem rad ze jsem pro vetsi proudy zacal pouzivat jine a tyhle nechal jen do max.10A aplikaci.
jio píše:No vidíš, a já MP-Jety používám vždy pouze mezi motor a regulátor. Proč? Protože to nejsou konektory vhodné pro časté spojování a rozpojování...
Mám je na všech lipolkách, odpojuji od reglu, připojuji k nabíječce, žádný problém. Navíc jsou menší a skladnější než obyčejné goldy.
To je vše možné, až na to, že se blbě spojují. Je pak docela srandovní pohled na letišti na tyto suprkonektory, když je u nich vyhnutý popřípadě vylomený jeden segment. Opravdu dobrý zážitek a extra nízký přechodový odpor. A dobrý pohled je taky na variantu s odstraněnou pružinkou a některým vyhlým segmentem.
Podotýkám, že to nebylo jednou, co jsem to viděl, a že se mi to u 1,5 stalo taky. Buď to jde blbě spojit a bolí ze spojování prsty nebo to dopadne jak jsem popsal.
Abu píše:Stejna zkusenost jako ZD. Pro moje proudove odbery si zatim vystacim s 2.5mm a 3.5mm velikosti.
Goldy 2mm mam jeste na nekolika historickych 2sLipol, protoze jsem je kdysi z nerozvaznosti nakoupil (vsichni okolo je pouzivali). Po 3-4 letech jsou nektere z nich na vyhozeni (ohnuta a prelamana perka na samcich). Jsem rad ze jsem pro vetsi proudy zacal pouzivat jine a tyhle nechal jen do max.10A aplikaci.
No ono jsou Goldy a "Goldy". Záleží na tom, které jsi měl. Ty "Goldy" se dají lehce poznat až po roce, kdy zčernají.
jio píše:To je vše možné, až na to, že se blbě spojují. Je pak docela srandovní pohled na letišti na tyto suprkonektory, když je u nich vyhnutý popřípadě vylomený jeden segment. Opravdu dobrý zážitek a extra nízký přechodový odpor. A dobrý pohled je taky na variantu s odstraněnou pružinkou a některým vyhlým segmentem.
Používám 2,5. Zasunout jdou v pohodě, i když mají pružinu. Nikdy se mi žádný segment neulomil.
Na obyčejné 2mm goldy zrušil MACO devadesátkový vrtulník. Vibracemi se mu rozpojily...