zkrat LiPol

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Zpráva
Autor
wh
Kontaktovat uživatele:

zkrat LiPol

#1 Příspěvek od wh »

..včera se synkovi z vlastní blbosti podařilo napojit 2 baterky proti sobě(místo na nabíječku) naštěstí hned po vyšlehnutí blesků z kabelů je urval od sebe a zahodil :roll: ...asi se stal zázrak, ani se nenafoukly, neohřály, po naletování konektoru a jedněch a kabelu co urval na druhých jsem je opatrně(venku) nabil večer už zase lítaly a makají zatím v pohodě...jedny byly Dualsky X Power druhé zippy oboje 1300... ještě dneska to rozdejchávám.. :twisted: :lol:
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od Nakadah »

Priznavam ze jedny DualSky (1800mAh 3S) se mi podarilo zkratovat dotykem konektoru. Litam na ne vesele dal a nic se nedeje, coz ovsem neznamena ze by se mohly bezproblemu vesele zkratovavat :D

Jiste jim to neprospiva. Nak
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od G0tik »

tak isto do seba zapojene 2 packy seahan 950mah a LRP 1100mah a veselo lietaju dalej, mozno uz maju viac ako 50 cik,lov po skratnuti... :)
mir22

#4 Příspěvek od mir22 »

Myslím, že Lipoly zkratoval téměř každý kdo je používá, ovšem málokdo to přizná. Zkratoval jsem kdysi Etechy, nafoukly se až o mnoho později při velkém odběru.
jarb
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od jarb »

taky se mi povedlo zkratovat, ale hned po záblesku jsem je odtrhl...jednou E-Tec 2500, jednou Sharka 2200 a ted i nove RC systemy 3300 ,protože jsem měl rozbitý konektor na balanceru....asi jsem měl velký štěstí ale žádná z těchto nehod baterie nepoškodila (a to jsem měl i opálené prsty) :D Shark i E tec si odletali každá zhruba po 200 cyklech .... :D
scarabeus

#6 Příspěvek od scarabeus »

Zkratovani neznamena nutne destrukci LiPol. Ony ty mrchy jsou docela odolny.

wh: jaky mas na LiPol konektory, ze to synek pospojoval? Ja teda synka nemam a jeste dlouho neplanuju, nicmene stejne jsem pred par mesici presedlal na blbuvzdorne Deans Ultra :-)
2lizard

#7 Příspěvek od 2lizard »

Já mám samici na "+" a samce na "-", když jsem poprosil přítelkyni, aby mi je vyndala z nabíječky a uklidila, nenapadlo ji nic lepšího, než je spojit dohromady (prý aby se těm konektorům nic nestalo) - pánové takovou prdu jsem nikdy nezažil!!!! Ale štěstí, že se nikomi nic nestalo.

Přítelkyně a LI-Pol nejde dohromady!.
Spectrum DX6iBlade mSRT-Rex250, T-Rex450PRO, T-Rex500Hyperion 0610i Duo IIa mnoho dalšího.
kmarty

#8 Příspěvek od kmarty »

scarabeus píše:wh: jaky mas na LiPol konektory, ze to synek pospojoval? Ja teda synka nemam a jeste dlouho neplanuju, nicmene stejne jsem pred par mesici presedlal na blbuvzdorne Deans Ultra :-)
Ja na Ultra-T presel asi pred rokem protoze mi syn (tehda dvoulety) predvedl ceho bude schopen az se mu do ruky dostane Li-Pol:
Obrázek
A mne bylo furt divny proc je tak potichu :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
zdzd

#9 Příspěvek od zdzd »

Čím horší LiPol, tím více při zkratu vydrží, protože mají velký vnitřní odpor.

Nabitý kvalitní pack třeba z KOKAM 3200 nezkratneš. Konektory se vypaří dříve, než je zasuneš. Tam už není nejslabším prvkem akumulátor, ale vodiče a spojovací prvky.
wh
Kontaktovat uživatele:

#10 Příspěvek od wh »

mám tam 2mm goldy, na + sameček, na mínusu samička, :lol: ,kabely mám označený správně barevně...klkovi jde 14.rok...holt telecí léééta...komentoval do sám slovy: tati,..já jsem DEBIL...! :lol: :lol: :lol: :lol:
Hitec Eclipse / Palík 2,4 GHz/MZK moje smečka: http://braun1.webgarden.cz/hangar
scarabeus

#11 Příspěvek od scarabeus »

wh píše:mám tam 2mm goldy, na + sameček, na mínusu samička, :lol: ,kabely mám označený správně barevně...klkovi jde 14.rok...holt telecí léééta...komentoval do sám slovy: tati,..já jsem DEBIL...! :lol: :lol: :lol: :lol:

Hahahahaaaaaaa, ja myslel, ze jsi na tom jako kmarty, tak do 5 let, ale 14... koumak :-D Skoda, ze Deans Ultra tu moc obchodnici nemaji a kdyz, tak za nekrestansky prachy, jinak by je melo vic lidi a usetrili by si jiskreni :-)))
tks
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od tks »

No, viděl jsem porovnání přechodových odporů používaných konektorů a Deany z toho nevyšly moc dobře...
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
kmarty

#13 Příspěvek od kmarty »

tks píše:a Deany z toho nevyšly moc dobře...
A byly to opravdu Deany nebo ta jejich levna kopie co je bezna u cinskejch Li-Polek?

Ja jsem mezi origo Deans a tou kopii zatim narazil na to, ze:
  • Deans ma telo z nejakyho termosetu, kopie je PVC (nebo neco takovyho)
  • Na rozpojeni Deansu, pokud nechci tahat za draty, jsou potreba skoro kleste (podobne jako MP Jet), kopie jde od sebe skoro sama.
  • Deans je zlaceny, kopie je poniklovana(?).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
[url=xmpp://kmarty@jabber.bluetone.cz][img]http://jabber.bluetone.cz/status/kmarty-phpbb.gif[/img][/url]
tks
Kontaktovat uživatele:

#14 Příspěvek od tks »

Předpokládám, že to byly originál deany. Ony zase tak extra hůř než třeba malé mpjet nedopadly, ale... Vidím u nich velký problém i v tom, že stačí malé smítko a kontakt je v trapu. Prostě: už jsem zaznamenal několik případů, kdy na tyto konektory někdo přešel a byl plný nadšení, jak na to vše vyzrál. A nedlouho poté zase nenápadně napájel zpátky klasické mpjet. :wink:
kmarty

#15 Příspěvek od kmarty »

tks píše:Vidím u nich velký problém i v tom, že stačí malé smítko a kontakt je v trapu.
To mas prakticky overene?
Ja je pouzivam asi rok (zacal jsem s tim u malyho "off-road" auti, takze o prach, smitka a jinak daleko vetsi bordel neni nouze), do Walkery jsem ho dal uz ze setrvacnosti (mam je vsude, proc ne i tady) a nikdy jsem s nimi zadny problem nemel.
Navic ten original jde do sebe tak suvne, ze si myslim ze sance na to aby tam zustalo nejake smitko je minimalni (jestli nahodou v tom konektoru neco je, pak je to vytlaceno samcem pryc). O tech kopiich si to nemyslim, ty dokonce v tom plastu i "kloktaji". Sice fungujou (na dvou baterkach jsem je nechal), ale zadna slava to nebude.

Ja jsem puvodne taky silhal po MP Jet konektorech jako nahradu za 2mm goldy (jeste pred akci "zkratujeme plus a minus"), prze Deans byly silene drahy (to jako fakt hodne). Az jsem zjistil ze oni jsou drahy jenom tady, ze z venku mne vyjdou na velmi prijatelnou cenu. Takze jsem zakotvil u Deansu.

V kazdem pripade si bud jisty, ze pokud narazim na nejaky problem, tak budu referovat :-).
[i]MiniTitan[/i]
[i]Futaba T7C[/i]
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“