Flash 8x křidélka/klapky?
Flash 8x křidélka/klapky?
Ahoj! Mám flash 8x s přijímačem Optima 9, jak naprogramovat 2 křidélka, aby fungovali i jako klapky na čtyrservovém křídle větroně? Klapky již mám zapojené na na jiném kanálu V-kabelem, vyklápěné otočným ovladačem z boku vysílačem, i butterfly se mi povedlo nastavit (brza na přistání - klapky dolů, křidélka nahoru 3polohovým vypínačem) ale jak třeba druhým otočným ovladačem z boku vysílače honit křidélka jako klapky, to jsem ani v návodu nenašel, díky
Re: Flash 8x křidélka/klapky?
Křidélka jako klapky, to není dobrý nápad..
-
JardaRůžička
Křidélka jedině nahoru, jinak budeš litovat.
Nebude litovat, proč by měl? Na větroních běžně používám "naklapkování" celého křídla, prostě celou odtokovku více zakřivím, ale pozor je to v rámci jednotek milimetrů.
Pokud bys to chtěl použít jako brzdy - tj vyklopit to třeba 45°-60° dolů tak potom by to opravdu bylo skoro neříditelné, nicméně u F3K jsou většinou jen dvě serva (L+P křidélko) a brzdí se tak 70° výchylkou směrem dolů.
Takže suma sumárum, jak to nastavit ti neporadím, že to jde použít o tom žádná, ale všeho s rozumem
Pokud bys to chtěl použít jako brzdy - tj vyklopit to třeba 45°-60° dolů tak potom by to opravdu bylo skoro neříditelné, nicméně u F3K jsou většinou jen dvě serva (L+P křidélko) a brzdí se tak 70° výchylkou směrem dolů.
Takže suma sumárum, jak to nastavit ti neporadím, že to jde použít o tom žádná, ale všeho s rozumem
-
David Krnov
Ahoj, myslím že pokud máš křidélka zapojené přes v- kabel, tak to nebude fungovat.
Jde o elektrovětroň Phoenix 2600, klapky přes V-kabel, křidélka mají každý svůj kanál, chtěl jsem zkusit letové vlastnosti klapky 8 mm dolů a křidélka cca 4mm, spíš mě zajímá, jestli to rádio umí, chci ho použít na starší F5j...
Myslím že umět by to mělo, tuším že jsem to měl i na starším Optikovi 6, teď už Hitec nemám, ale tuším že tam to bylo pojmenované jako flaperony.
Teď jsem se díval na manual tvého rádia, a měla by to být funkce Camber Mix (GLID Only)
Díky večer na to mrknu
je blbost, když máš 9-ti kanál přijímač, dávat cokoliv přes V-kabel
přináší to spoustu starostí a omezení
jinak jak psal Blesk - je to ve funkci zakřivení odtokovky - CAMBER
přináší to spoustu starostí a omezení
jinak jak psal Blesk - je to ve funkci zakřivení odtokovky - CAMBER