Katana -zalétání

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Jiří Kolář-BAN1

Katana -zalétání

#1 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Dnes jsme podruhé zalétávali naši bouranou KatanuS30.Díky bohu vše dopadlo dobře, sice ztěžkla o 60g, ale létá jako dříve. Něco málo původního potahu pryč, něco málo balsy a nového oracoveru(těžšího) navíc, ale je to opět v pohodě(díky kamarádovi ,který mi neustále opakoval, že se to dá opravit). Já bych to vyhodil,a koupil jiné. Navíc mě štve, že není možné koupit zvlášť křídla. Trup byl celkem v poho, ale křídla byla celkem dost(po odstranění potahu) nabořená. Balsa byla potrhaná po letech, ale můj kámoš Aleš, se nenechal odradit a nutil mě do opravy .Lepil a lepil, až mě přesvědčil, a za to mu děkuji. Katana létá jako dřív.Ještě jsme vyměnili serva Graupner C261 za JR375 . Jsou rychlejší a táhnou údajně 2kg. Je to ekvivalent těch digitálů, co doporučuje Silvestri v návodu. A teď to nejlepší. Opět jsme zkoušel mixy.Na nožák jsme dali 7%. Syn tvrdí, že je to konečně dobré, netáhne na břicho. Dál jsme zkusili mix výškovka-křidélka(zatím 40%). Je to super, harrier už bude snad vypadat jak má, visení jde mnohem lépe. Všem místním 3D akrobatům, co umí vše ze čtyřkanálem od Sky Lady je to asi proti mysli, ale měli by se více dívat na videa(DOD atd.). Ty mixy tam mají i oni, a není to o tom, že se naučí harrier se čtyřkanálem ze setu.
Abych to nějak smysluplně zakončil. Byl jsem se synem a se dvěma kámoši(sobota 9.8).) v Holešově. Byl tam "klan" Hniliců s letkou Zlínů,Čmelákem a CAPem. Jeden z nich mě s tím kopáčem na tlačítko nepos...l,a to co předváděli na nebi(obzvlášť CAP se stuhami na křídlech), to bylo pohlazení pro modeláře. Až to tady bude umět stejně alespoň
30% "respondentů", to platí hlavně pro houboletáře, tak před nimi smeknu. To co umí balsovka, to bublinky nikdy nedohoní. Proto létejte, cvičte a nekecejte.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od G0tik »

tou poslednou vetou si to zabil :lol:
Čop
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Čop »

Už mi ty ubožáku začínáš vadit. Jestli jsi taková hvězda tak si založ svůj diskusní web a tam si můžeš machrovat do bezvědomí. Tady na tebe není nikdo zvědavej.
Spíš lítač než stavěč...
Jiří Kolář-BAN1

#4 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Nevím proč mi odpovídají hlavně respondenti ze Slovenska. Asi je to proto, že máme část rodiny v Prievidzi, a dobrého přítele(z vojny) v Popradě.Dost tam jezdím, a už Semirovi jsem psal, že jsem byl na Šíravě a bylo tam hezky. Ten kamarád pracuje na Štrbském plese v hotelu Patria. Několikrát jsme tam byli a je to opravdu superrrr.
Jinak jen pro Tebe. Tu Katanu postav , uvidíš, že létat bude excelentně.Katany prostě létavé jsou.
Jiří Kolář-BAN1

#5 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Pro Čop.
Kdo je u Tebe ubožák. Co jsem napsal špatně. Že nemůžeš něco mixovat, ne o že nemáš Katanu, nebo že Ti něco vadí. Já nechci svůj web.Nevím proč prudíš, asi máš dost velký problém, s hlavou. Bohužel Ti nemůžu napsat něco, co visí jako příspěvek v diskuzi. Píšu co dělám, a nějakej trotl z Mělníka mě neodradí. Když tak dobře lítáš(než stavíš), tak se předveď. Ty troubo, já pořád píšu, že se učíme. Že to děláme na něcom, co Tě štve, je mi jedno.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#6 Příspěvek od Vzduchoplavec »

jkolina: Proc sem nepise rovnou tvuj syn? Treba by nam sam rad povedel, jak mu to jde.
blesk
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od blesk »

jkolina píše:Pro Čop.
Kdo je u Tebe ubožák. Co jsem napsal špatně. Že nemůžeš něco mixovat, ne o že nemáš Katanu, nebo že Ti něco vadí. Já nechci svůj web.Nevím proč prudíš, asi máš dost velký problém, s hlavou. Bohužel Ti nemůžu napsat něco, co visí jako příspěvek v diskuzi. Píšu co dělám, a nějakej trotl z Mělníka mě neodradí. Když tak dobře lítáš(než stavíš), tak se předveď. Ty troubo, já pořád píšu, že se učíme. Že to děláme na něcom, co Tě štve, je mi jedno.

ale chlapci,tak už bysme toho snad mohli nechat. Myslím na to že aby tady někdo někoho urážel jsme docela dost staří ne?
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od petr-powder »

řekl bych, že Čopa naštvala věta o bublinkářích. Mimochodem, ač stavím i létám s konstrukčníma érama, mám i bublinky a také zrovna moc neberu posměšky a opovrhování touto kategorií. Nesdílím názor, že je v modelařině někdo nadřazen někomu jinému jen proto, že má dražší a výkonější model. Na druhou stranu, urážet by se nemělo ani při hájení své modelářské kategorie. :wink:
Abu
Kontaktovat uživatele:

Re: Katana -zalétání

#9 Příspěvek od Abu »

jkolina píše: Proto létejte, cvičte a nekecejte.

Tohle fakt sedi, obzvlaste po predchozich 26ti radkach plku :twisted:
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Jiří Kolář-BAN1

#10 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Syn sem taky psal, ale dostal to co já, takže změkl(kdysi dávno Kollis). Já ne.
Pro Vzduchoplavce: Katana létá pořád skvěle. Je to podařené éro. A létat s ní umí.
Pro : Blesk: Já nikoho neprudím ,ale mám takový pocit, že to co napíšu, tak tady se jaksi zvrhne. Přečti si moje příspěvky a uvidíš, že je to pravda.Tady jsou letci superextratřída, jenom jim bohužel létají bublinky od huby. Ještě že to lepí LA tmelem a ne vteřiňákem.Jinak by se jim ta pusinka zalepila. Proč někoho štve, že píšu co dělám, na čem to dělám, a to ještě těm trotlům napíšeme , že to neumíme.
Navíc Vzducoplavec tu Katanu má.On asi ten problém s nožákem nemá.

My létáme s tím co píšu, řídíme to s tím co píšu, a komu to moc vadí, tak si musí asi ulevit nějak jinak. Pokud to všem vadí, ať nám to napíšou. Až budeme létat s Focusem , bude to stejné.
Téma : zalétání Katany- odpověď: machr, založsi svúj web, asi debil...., nebo semir zase zamkne téma????
Pánové(někteří): odpovídejte na dotazy, řešte problém, ale neléčte si tu mindráky.
Master
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od Master »

Ať žijou "bublinky"!
http://galerie.rcserver.cz/index.php?sum=87
G0tik
Kontaktovat uživatele:

Re: Katana -zalétání

#12 Příspěvek od G0tik »

Abu píše:
jkolina píše: Proto létejte, cvičte a nekecejte.

Tohle fakt sedi, obzvlaste po predchozich 26ti radkach plku :twisted:

jj uz som napisal ze tou poslednou vetou zabil :D
Mirek12
Kontaktovat uživatele:

#13 Příspěvek od Mirek12 »

:lol: :lol: :lol:
Jiří Kolář-BAN1

#14 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Ještě jednou a snad po desáté: bublinky máme také, létáme s tím v zimě, teď je honím po obloze já ,Extra Va-models. Tak už běžte do háje s tím pruděním. Je Vás tu dost na psychologa. Jenom pořád nevím, proč někdo o voze , a Ti superletci o voze???:? :( :(
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od G0tik »

aspon z mojho pohladu - tu vobec neide o to ze kto s cim lieta ale o to ze tato diskusia nema zmysel, sorry ale velakrat pises odveci, napriklad ten pribeh s "rodinou na slovensku a o kamaratovi vojakovi" takisto tato diskusia proste dost ludi to moze vnimat tak ze diskusia je na to ze sa tu ma radit a pomahat
na take to... "dnes sme si dobre polietali" je skor urceny letecky dennik alebo vlastny blog
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“