Nový FlySky FS-i10

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
mireceke

Fly Sky i10

#31 Příspěvek od mireceke »

Zdravím.Na displeji není obrázek pro nastavení výškovky při použití klapek.Je tam poze při použití výškovky se hýbou klapky.Díky
HONZIK 22

Re: Fly Sky i10

#32 Příspěvek od HONZIK 22 »

......Za co?
prikrylm

#33 Příspěvek od prikrylm »

...klíííd. Otázka (ač bez otazníku) je sice trochu kryptická, ale celkem pochopitelná. :)

Vysílač tento nemaje chvíli jsem brouzdal netem a tam jsem v návodu přímo FLAP->ELE mix nenašel. Možná jsem se jen špatně díval, protože opačný mix ELE -> FLAPS, který není tak podstatný, tam je. Nic méně toto rádio umí "linear mix" (návod 19.15), což, jak píše návod, jsou volné mixy (4x) a těmi se dá FLAPS -> ELE namíchat. Jsem přesvědčen, že tohle by mohlo být řešení.

Ale jak píšu, rádio nemám, takže mix nevyzkouším.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
mireceke

#34 Příspěvek od mireceke »

To je právě to co neumím.
prikrylm

#35 Příspěvek od prikrylm »

A není někdo v okolí, kdo to umí?
Tipnu: ťukne se na ikonku "linear mixer", objeví se něco takového, jako je na obrázku, jako "Master" se vybere ovládací prvek vztlakové klapky, jako "Slave" se vybere kanál výškovky, v "Low side" a "High side" se vybere, jak moc se má výškovka na základě pohybu klapek hýbat (a kam), "Offset"em se nastaví mix tak, aby výškovka byla neovlivněna, když jsou klapky nahoře. Tuším, že na nastavení to bude reagovat hned, takže je možné hned na modelu vidět, jak je nastaveno.

V případě potřeby komplikovanějšího nastavení vidím vedle "linear mix" ještě "curve mixes", kde se "master" naladí na "slave" křivkou. Možná mix křivkou bude i jednodušší na pochopení.
Přílohy
i10mixer.png
mireceke

#36 Příspěvek od mireceke »

Díky.Po dvou dnech se mi to podařilo.
mireceke

Fly Sky i10

#37 Příspěvek od mireceke »

Zdravim.Na Fly Sky i10 potřebuji přes vypínač omezit plyn na 3/4tiny.Nastavit přes křivky jde jenom omezení volnoběhu.Díky
mireceke

Fly Sky i10

#38 Příspěvek od mireceke »

Dobrý den.Nevíte jestli se dají nastavit dvoje výchylky serv?
Laco

#39 Příspěvek od Laco »

a proč by nešly?
přečti si návod!
prikrylm

#40 Příspěvek od prikrylm »

mireceke píše:Zdravim.Na Fly Sky i10 potřebuji přes vypínač omezit plyn na 3/4tiny.Nastavit přes křivky jde jenom omezení volnoběhu.Díky
mireceke píše:Dobrý den.Nevíte jestli se dají nastavit dvoje výchylky serv?
..asi zkusím dohromady...

Skutečně jsem našel návod i v češtině...
Teď je otázka, co tam hledat.

U každého ovládacího prvku je možnost nastavit "Scaling Exponentials" (návod, kapitola 19.5). Pokud chci více takových nastavení, lze to nastavení podmínit přepínačem (ikonka přepínače dole), pak nastavit "Rate". V případě plynu je možná lepší použít "throttle curve" (19.8 ), ale nevím, jak je to v tomto případě s podmíněním přepínačem - nic méně režimem letu podmínit lze, stejně jako "Scaling Exponentials".

V rádiu taky existují "režimy letu" - tím se možná zjednoduší další nastavení. Ve výše uvedeném manuálu je to kapitola 19.17.
Takže pokud vezmu ještě případ dvojích výchylek, můžu mít na příklad tři režimy.
1. Start - plný plyn, pro jistotu i plné výchylky serv, protože se lítá pomalu a výchylky můžou být potřeba
2. Poletování - plyn omezený na zmíněné 3/4, výchylky serv stále naplno, protože pomalý let..
3. Rychlolet - plyn neomezený (budu lítat rychle), výchylky serv omezeny, aby bylo řízení přesnější.

Takže dle návodu (19.17) nastavím 3 režimy letu "Conditions" a vyberu si, kterým(i) přepínačem(přepínači) budu režimy přepínat. Pro tři režimy se nabízí použít některý z třípolohových přepínačů.

Nastaveným režimem pak lze podmínit nastavení třeba jiných výchylek serv. Klidně pro každý režim jiné.

Z důvodu malého prostoru jsem začal lítat rotačními křídly. Když jsem si kdysi cosi přečetl o dvojích výchylkách, zkusil jsem je napřed na kopteře - ta je odolnější a líp se opravuje. V krizových situacích se dvojí výchylky (resp, ty redukované) ukázaly jako zcela nevhodné a na rotační křídla už je raději napoužívám. U letadel může být situace jiná, ale důvody nepoužití můžou být stejné. Abych zachoval možnost velké výchylky a zároveň měl citlivé řízení kolem neutrální polohy, raději používám exponenciálu - v nastavení i10 na stejném místě jako výchylky.

i10 (zatím) nemám, takže tolik z návodu a zkušeností s rádii jinými. Držím palce.

---

Laco píše:a proč by nešly?
přečti si návod!
Někdy nemusí být jasné, co v tom návodu mám hledat. Tak je možná lepší se zeptat. Zvlášť když se v tom návodu šťourám dlouho, jsem už zoufalý a netuším, co všechny ty "termity" znamenají. Navíc, když rádio na mě mluví jazykem jiného kmene. :)
mireceke

#41 Příspěvek od mireceke »

Díky.Podařil se mi motor s vypínačem přes lineární mix.
mireceke

Fly Sky i10

#42 Příspěvek od mireceke »

Zdravím.Poraďte jak dostat 4kanál na 1kanál.Potřebuji na 3kanálovém přijimači nastavit motýlka.Díky
automet

Re: Nový FlySky FS-i10

#43 Příspěvek od automet »

Buď cez virtuálny mix, alebo to proste zapoj podľa "nápovedy" ako samokrídlo.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“