U mňa Futaba - príjmač R3004SB, aku používam zásadne dvojčlánok! K tomu magnetický vypínač od Iva. (červený bod) Výškomer opäť Futaba -externý -1 gram, žiadny problém. Vynikajúce lietko. Som úplný amatér, lietam len pre radosť.
[album]7142[/album] [album]7143[/album]
Progress - Composite Bross
- aviatika
- Kontaktovat uživatele:
Re: Progress - Composite Bross
Luboš - www.aviatika.sk
Nicmoc fotka, ale aspoň pro představu, rámeček na serva tak blízko přednímu okraji aby šla vložit baterka (1ročne měním) na ní přijímač, tehdy jsem měl zrovna taky FrSky G-RX6 i magnetiský spínač se vejde a čouhá tam konektor pro nabíjení (dnes používám jst)
s tímhle tvrzením opatrně, spousta lidí létá 1S a je to prostě lepší, tu sílu z 2S nevyužiješ a doporučovaný 1s600mah je prostě super a vydrží déle.
Jediné naco dát pozor je přijímač, nevím jak u tebe ale FrSky G-RX6 naprosto bez problémů.
aviatika píše:aku používam zásadne dvojčlánok!
s tímhle tvrzením opatrně, spousta lidí létá 1S a je to prostě lepší, tu sílu z 2S nevyužiješ a doporučovaný 1s600mah je prostě super a vydrží déle.
Jediné naco dát pozor je přijímač, nevím jak u tebe ale FrSky G-RX6 naprosto bez problémů.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Já lítám na 2S, 320mAh, nějak se k jednočlánku nemohu odhodlat. Přijímač Frsky 6 bez Varia je na stojato vedle baterie.
Momentálně mám vlepené páky s táhly, ale trochu jsem se zasekl u přesného zalepení a seštelování servo rámečků do křídla (je tam cca 8 mm místa pro posun). Máte nějaký osvědčený a jistý způsob jak rámečky naštelovat na své místo? 
Serva jsem nastavil, tak aby šli klapky co nejvíce vyklopit a zároveň byl chod křidélka nahoru alespoň cca těch 15 mm. Zkoušel jsem servo držet na místě rukou, ale nebylo jej možné udržet a pořádně si chod ověřit.
Serva jsem nastavil, tak aby šli klapky co nejvíce vyklopit a zároveň byl chod křidélka nahoru alespoň cca těch 15 mm. Zkoušel jsem servo držet na místě rukou, ale nebylo jej možné udržet a pořádně si chod ověřit.
Ahoj,
pokud máš páku serva nasazenou na tisícihran tak, že v neutrálu je posunuta o jeden zoubek blíž k náběžce (platí pro obě serva), pak nemusíš mít ani strach servo rovnou zalepit. Vychylky budou dostačující jak nahoru, tak na brzdy. Jinak jestli se chceš skutečně ujistit o správné poloze rámečků a zda bude vše chodit tak jak má, napadlo mě zkusit podlepit servo nějakou lepší lepivou oboutrankou. S ní by se ti mělo podařit servo udržet na místě pro ověření chodu klapky. Pak jen tenkou lihovou obkreslit pozici ramečku, odstranit pásku a můžeš lepit s klidem na duši.
Ať se Ti to povede.
Ivo
pokud máš páku serva nasazenou na tisícihran tak, že v neutrálu je posunuta o jeden zoubek blíž k náběžce (platí pro obě serva), pak nemusíš mít ani strach servo rovnou zalepit. Vychylky budou dostačující jak nahoru, tak na brzdy. Jinak jestli se chceš skutečně ujistit o správné poloze rámečků a zda bude vše chodit tak jak má, napadlo mě zkusit podlepit servo nějakou lepší lepivou oboutrankou. S ní by se ti mělo podařit servo udržet na místě pro ověření chodu klapky. Pak jen tenkou lihovou obkreslit pozici ramečku, odstranit pásku a můžeš lepit s klidem na duši.
Ať se Ti to povede.
Ivo
díky IVO za radu
pokud jsem to tedy pochopil správně, tak rámečky zalepím jak napsal Ivo jen pro zalepení rámečků. Poté nechám servo v neutralu + páku serva na kolmo k servu....no a skutečnou neutrální polohu křidélka/klapy najdu subtrimem, takže by pak měl být delší chod dolu na klapky? Doufám, že nad tím přemýšlí správně
Zatím jsem stavěl jen jednodušší stroje 
Letadlo mám již postavené a už se s tím učím létat.
Narazil jsem při stavbě jen na maličkého problém. U rámečku do křídel. Lehce jsem je zbrousit, tak abych měl pak servo opravdu co nejníže potahu. Díky tomu jsem se dostal se server co to šlo. I tak mi lehce Paka serva škrtá pak o krytku, ale není to nic hrozného. Dále jak jsem šroubovák serva do rámečků v křídle, tak šroubky od serv byly cca o 0,5-1 mm delší....tudíž jsem začal šolíchat šroubkem i křídlo a z druhé strany jsem si vytlačil malička ty hrbolek. Hrbolek zůstal, ale šroubky jsem si lehce zakrátil a bylo vyřešeno.
Také vám pískají téměř všechna serva, když je letadlo zapnuté? Nevim jestli jsem neudělal někde při stavbě nějakou chybu.
Diky
Narazil jsem při stavbě jen na maličkého problém. U rámečku do křídel. Lehce jsem je zbrousit, tak abych měl pak servo opravdu co nejníže potahu. Díky tomu jsem se dostal se server co to šlo. I tak mi lehce Paka serva škrtá pak o krytku, ale není to nic hrozného. Dále jak jsem šroubovák serva do rámečků v křídle, tak šroubky od serv byly cca o 0,5-1 mm delší....tudíž jsem začal šolíchat šroubkem i křídlo a z druhé strany jsem si vytlačil malička ty hrbolek. Hrbolek zůstal, ale šroubky jsem si lehce zakrátil a bylo vyřešeno.
Také vám pískají téměř všechna serva, když je letadlo zapnuté? Nevim jestli jsem neudělal někde při stavbě nějakou chybu.
Diky
leve89 píše:Letadlo mám již postavené a už se s tím učím létat.
Diky
Ahoj
super, že už jsi ho dostal do vzduchu!
Servorámečky je třeba vždy o pár desetin podbrousit, resp. většinou stačí právě nahrabování tak, aby se lépe chytil k potahu křídla. Taky záleží, jestli v "domečku" pro patky serveru není nějaký otřep, který by bránil usazení serve při dotažení šroubky k rámečku, aby servo "nelevitovalo".
No a s vruty pro montáž X08 je to jak píšeš. V5 měly v balení vždy delší vruty, které se musí asi o 0,8mm zkrátit, aby se pak nevytlačily.
Já si montáž serv do křídel chystám vždy tak, že namontuji serva do rámečků, dotáhnu je na fest a pak celý rámeček vezmu po obvodu bruskou vč. právě špiček vrutů. Prostě nahrubuji se vším všudy.
Servo už z rámečku nedemontuji. Složím vše "nasucho" páky, táhla nasazené a prvně lepím páky do křídélek v neutrálu hezky nad osou pantu, poté pak se serva namontované už v rámečcích.
KST X08 V5 v některých polohách nebo při větším zatížení pružinkami u VOP A SOP bzučí, není to nic ojedinělého.
BTW.: V6 mají v balení už kratší vruty, takže nehrozí ty hrbolky v potahu jak popisuješ.
Přeji Ti pěkné, letní polítání a pochlub se pak nějakou fotkou
Ivo