skládací spaní do auta

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
pepin

Re: skládací spaní do auta

#91 Příspěvek od pepin »

varok píše:No záleží jestli když by jste posunul ten takt čerpadla více dolů, jestli by to ještě spolehlivě hořelo. Nevím jestli je to dělané jako velké bufíky, ale tam šla nafta tryskou na takové jakoby plechové lopatkové kolo, to asi ve spalovací komoře promíchalo naftu se vzduchem, aby se vytvořila určitá směs a tam se to zapálí a hoří. Když by jste ubral na dávce paliva, tak aby to nebylo moc chudé. To by potom nemuselo spolehlivě hořet a je to docela nebezpečné.

Mi to nedalo a zdá se že to funguje, pustilo mě to dolu na těch 0,8, víc už to stáhnout nejde, ale to jsem tak odhadoval, že by mohlo těch 0,8 už být v poho.

Snížit i otáčky ventilátoru mě to nepustí, pouze zvednout, ale to jsem chtěl jenom zkusit, na to minimum je ventilátor tichej, podstatně víc je slyšet jak to uvnitř hoří.

Tady odkaz na to video, kde je funkčnost a nastavování těch čínských bufíku velice dobře vysvětlená, ve 24 minutě je to nastavení fabrických předvoleb.

Tak sláva, výhledově to snížím ií v tom druhém autě.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=AEKffX50PjE[/youtube]

Na ten hajzlík dnes už peču, mám toho od rána už dost a to kjsem si myslel, že budu alespon odpoledne ještě stíhat práci u zákazníka, ale zaplatpánbuh mám to topení rozpohybovaný, zatím jsem si tam přitápěl plynovou bombou a to už se opravdu bojim bojim.
Bildy

#92 Příspěvek od Bildy »

...nečetl jsem všechny příspěvky, ale jak máte vyřešený odvětrávání ?
Já toho přímo v autě zatím moc nenaspal, ale když na to došlo, tak mi vadil ten, poměrně rychle, vydýchanej vzduch a vlhkost. Řešil jsem to dycky pootevřenýma bočníma šoupačkama nebo lehce odklopenou zádí. Nikdy jsem neřešil vytápění. Na to mám 2 různě teplý spacáky. Pokud ale šlo spát ve stanu vedle auta, tak jsem tomu dal vždy přednost.
pepin

#93 Příspěvek od pepin »

Bildy píše:...nečetl jsem všechny příspěvky, ale jak máte vyřešený odvětrávání ?
Já toho přímo v autě zatím moc nenaspal, ale když na to došlo, tak mi vadil ten, poměrně rychle, vydýchanej vzduch a vlhkost. Řešil jsem to dycky pootevřenýma bočníma šoupačkama nebo lehce odklopenou zádí. Nikdy jsem neřešil vytápění. Na to mám 2 různě teplý spacáky. Pokud ale šlo spát ve stanu vedle auta, tak jsem tomu dal vždy přednost.

Většinou je pořád někde něco pootevřenýho, dveře, okno,klasika jsou nezacvaklý pátý zadní dveře ,mám i do předního okna pc ventilátor který je na sololitové desce zavřený staženým okýnkem, ale to už beru spíš pouze na delší dovolenou,pokud je předpoklad, že bude i v noci vedro, ona kdejaká hovadina pak v tom autě překáží, časem se třeba ukázalo, že ideální místo pro instantní polívky je u motoru, protože to stejně nikdo dokud není bída nežere a v autě to vezmu do ruky tisíckrát za den, když hledám něco jiného :lol:

S manželkou už stavíme taky stan, vyhovuje jí, že si tam muže na noc zalézt sama a má klid na kecání se známejma na netu, stavět stan mi nevadí, jen mi vždy sejří ho balit třeba po dešti zasratej a pak ho doma dosušovat, ale co bych pro svou drahou polovičku neudělal :D

Já mám pak zase klid v autě :lol:

Jinak docela často používáme když je jen trochu chladno elektrickou deku--prostěradlo, stačí jedno napříč pro dva pod záda, na minimum si bere cca 1,5A, což se dá, teda pokud je v autě trochu víc než jedna 40Ah autobaterie, ve Viváru mám reálných cca 200Ah, ještě slušná autobaterie má většinou reálně sosatelnou kapacitu poloviční, než papírovou.
Bildy

#94 Příspěvek od Bildy »

hmm, to skládání mokrýho stanu je fakt blbý, to mi vadí taky. Trochu přemýšlím nad skládacím střešním stanem, ale ta cena !!!....dalším mínusem navíc je, že bych musel přidat do auta žebřík, páč mám střechu (vrch příčníků) 195cm a představa jen rychlého "vycikání" (u nás, prostaťáků i několikrát za noc) a lezení bez žebříku nahoru mě děsí....no, ono dolů by to taky nešlo moc dobře s mejma starejma kostma
pepin

#95 Příspěvek od pepin »

Bildy píše: Trochu přemýšlím nad skládacím střešním stanem, ale ta cena !!!....dalším mínusem navíc je, že bych musel přidat do auta žebřík, páč mám střechu (vrch příčníků) 195cm a představa jen rychlého "vycikání" (u nás, prostaťáků i několikrát za noc) a lezení bez žebříku nahoru mě děsí....no, ono dolů by to taky nešlo moc dobře s mejma starejma kostma

stan na střeše auta mi přijde jako ten nejdebilnější zpusob jak stanovat, už jen kuli tomu houpání auta kdykoli se---já už pouze otočím, já už v poisteli nic jinýho nedělám :lol:

je to dobrý když jezdíš po světě, tak v tom střešním stanu mužeš přespat i když bude mít někdo třeba kecy, ale jde to někde bokem na cestě, parkovišti i mimo kemp, ze stejného duvodu chci tady na tom Caddy udělat ten stan jako prodloužení auta na té desce vystrčené z kufru, to se dá ještě ukecat, že vlastně nestanuješ, navíc když jsou nějaký věci divný, většinou nikdo neprudí a spíš se zajímá jak to máš řešený. Já jsem v jednom kempu viděl právě na Wv Caddy stanovou nástavbu, to bylo jak barák na a okolo auta, ale stavel a pak to boural snad pul dne, na ty caddy se dělá těch stanových nástaveb poměrně hodně typu, já jsem loni koupil k Vivaru levnou přístavbu na boční dveře v Decatlonu, ale nakonec to stavíme za zadní zvedací dveře, bo jak to nebylo origo na Vivaro, tak to za prvé uplně přesně nepasovalo na boční šoupačky, za druhé to byl opruz, že z bočních šoupaček musíš projít stanem a za třetí šli blbě otevřít přední dveře, ale bylo to za necelé 3k a né za 15/20K navíc to je malý balíček, jednoduchý na postavení--složení a né, že jsi rád, že se ten super stan vubec vejde zbalený do auta. Manželka si ale chrochtá, že se v něm muže postavit a já, jak jsem ke koloběžkám pořídil ještě ty serfy, tak se do toho stanu vejde mraky krámu, který by v autě při kempování překáželi a i v kempech se zjednodušila komunikace, když platím auto a stan, protože občas někde měli problém pochopit, že já platím poplatek pouze za osobu a osobní auto, protože stan nepotřebuji a i když se jim to mé auto zdá že je to karavan, tak já mám v techničáku napsáno osobní auto a tedy budu platit 100 za osobní auto a nikoli 280kč za karavan---někde mají udělaný i polatek za dodávku--většinou o pár kaček víc, než za osobák, s tím problém nemám, ale 250/350 za karavan, nebo obytné auto, to byl přesně ten duvod proč jsem to nikdy nechtěl--teda když jsem jednou v jednom kempu zjistil, že pronajatá chatka je levnější než poplatek za vlastní obytnák a co se občas s někým bavím, prskaj i lidi co maj drahý obytnáky a korunou rozhodně nesmrděj.
https://www.decathlon.cz/p/prutova-pred ... JtEALw_wcB

Ono záleží hodně na co to kdo používá, pokud někdo jede na 14 dnu na dovolenou, tak ho nezabije že to staví a pak skládá pul dne, ale když jezdíš třeba jen na jednu noc a den, tak odjet někam a tam ten čas trávit pouze tím, že se zabydlíš a odbydlíš, to je opravdu na prd, mraky ruzných vychytávek jsem postupně jak zjištuješ co a jak zlikvidoval, nebo to už vozím jen na delší akce než den, dva.

Ono je právě výhoda být i elektřinou soběstačný--jasně, mužeš se v kempu píchnout na 220v, ale pak nesmíš prskat, že jste vedle sebe napasovaný jeden obytnák vedle druhýho jak v byty v paneláku, nebo ti nesmí vadit, že hold musíš čekat u auta tak dlouho, až bude mít konečně někdo čas, aby ti přišel tu přípojku 220 zpřístupnit a to samé při odjezdu, protože pokud je tvoje zástrčka prodlužováku pod zámkem a jsi připojen navíc pod nějakou vratnou zálohou, tak hold čekáš, až si na tebe někdo udělá konečně čas---není to tak všude, ale občas se hold zadaří.
Bildy

#96 Příspěvek od Bildy »

úplně ze všeho se mi nejvíc líbí tohle, jen kdybych našel někoho, kdo by to za přiměřený peníze vyrobil.
https://www.youtube.com/watch?v=ydxhdaC-F0s&t=26s
Přílohy
BFXIjV6CQAI4lDd.jpg
pepin

#97 Příspěvek od pepin »

Bildy píše:úplně ze všeho se mi nejvíc líbí tohle, jen kdybych našel někoho, kdo by to za přiměřený peníze vyrobil.
https://www.youtube.com/watch?v=ydxhdaC-F0s&t=26s

V podstatě ve stejném duchu chci podobně udělat tu zadní vyšupovací nástavbu, jen to nechci jako i když rozkládací, tak ale komplikovanou a doma na baráku neskladnou krabici, proto jen ta podlážka a na ní stan--šustákovina, pevný bude pouze čelo a tam asi i zvedací okno s bočnicema aby se dalo čumět ven pokud prší.

Jinak pokud se nepletu, tak něco v tomto duchu ovšem na profesionální urovni dělá pokud se na to už nevyprdnul jeden modelář, jen mám pocit, že to dělá jako domky na ty picupy

mám pocit, že něco v tomto duchu

https://www.google.com/search?q=obytn%C ... tvYakwrxTM
Bildy

#98 Příspěvek od Bildy »

domek na pickupa ne. Jednak ho nemám a za 2. myslím, že už je lepší plnohodnotnej malej karavan.
Nebo tohle, jako částečná náhrada toho skvělýho dublebacku. Jen je to už další "bazmek" (i když skvělej) za autem a to se pokaždý nehodí
Přílohy
images.jpg
images.jpg (10.55 KiB) Zobrazeno 1529 x
pepin

#99 Příspěvek od pepin »

Bildy píše:domek na pickupa ne. Jednak ho nemám a za 2. myslím, že už je lepší plnohodnotnej malej karavan.
Nebo tohle, jako částečná náhrada toho skvělýho dublebacku. Jen je to už další "bazmek" (i když skvělej) za autem a to se pokaždý nehodí

Aby mělo něco smysl a užitek, musí to vzniknout tak, že kuli něčemu uplně jinému co tě baví zjistíš, že by to zpříjemnila a zjednodušila nějaká věc, takhle jsem kdysi pořídil karavan na Ranou, nejdřív jsem tam jezdil na ruzné modelářské dovolené s modeláři pod stan, pak když nám jednou vichřice s dcerou na modelářské dovolené rozebrala stan, začali jsme tam jezdit do penzionu, tam jsem se poznal s padáčkářema, pak tam se mnou párkrát jela za padáčkářskou partou do toho penzionu s dětma i manželka, zalíbilo se jí tam a naběhla na mě že proč už tam nemáme dávno karavan. mraky let jsme tam pak jezdili než odrostla dcerka v podstatě každý víkend , ale nikdy jsem vubec neuvažoval o tom, že bych s tím karavanem někdy jel někam jinam--z toho duvodu jsem k němu při koupi nechtěl ani papíry, bo mi bylo jasný, že jediný kam bych s ním kdy jel by bylo jednou za dva roky zase na technickou.

Pak jsem se zblbnul do elektrokoloběžek, ale jezdit pořád pouze okolo komína se mi nechtělo, tak vznikla obytná zafira, která ale nakonec dojela na to, že jezdím na koloběžky zafirou opět jako dříve na Ranou někam po kempech každý víkend, ale rvát koloběžky pořád na střechu mě zmáhá čím dál víc, tak vzniklo to vivaro, ale žádnou z těch věcí jsem nepořizoval s tím, že koupíme karavan a když ho budeme mít, určitě nás bude bavit s ním někam jezdit, tak to opravdu nefunguje, nejdřív je potřeba někam jezdit a teprve potom zvážit, jestli by to nebylo komfortnější vyřešit nějak jinak, z toho ti pak taky i vyplyne, že ty rozhodně vubec nepotřebuješ mít v autě dvouplotýnkový vařič s troubou, protože nikdy nepojedeš do žádného kempu kuli tomu, aby tam manželka upekla husu, tu jste snědli a jeli zase domu.

Potřebuju mít v autě určitě sprchu? nebude mi zabírat místo kam potřebuji dát a vozit něco jiného?

Ale jinak to zase vidí někdo, kdo jede s rodinou--dětma do kempu a celý den se válej u karavanu, těm bude zase kempinkový vařič málo a ženský pak bude ta sprcha chybět, i když veřejná je v každym kempu. Já teda mám sprchu taky, ale venkovní v takovém pidistanu jako strážní budka.

https://www.decathlon.cz/p/kempinkova-k ... ccEALw_wcB

máme tam sprchu a chemický záchod, ten jsem kupoval až když přišel ten virus a prd se vědělo jak to bude v kempech vubec funovat.

Ale dodnes si moc dobře pamatuji, jak jsem kdysi snil, že kdybych měl obytnák, nebo karavan, tak bych jezdil po čechách na modelářské aerovleky, mám už v podstatě čtvrtý obytný pohybovadlo a na aerovlecích jsem zatím nebyl nikde ani jednou.
automet

#100 Příspěvek od automet »

Bildy píše:hmm, to skládání mokrýho stanu je fakt blbý, to mi vadí taky. Trochu přemýšlím nad skládacím střešním stanem, ale ta cena !!!....dalším mínusem navíc je, že bych musel přidat do auta žebřík, páč mám střechu (vrch příčníků) 195cm a představa jen rychlého "vycikání" (u nás, prostaťáků i několikrát za noc) a lezení bez žebříku nahoru mě děsí....no, ono dolů by to taky nešlo moc dobře s mejma starejma kostma

Nechce sa mi veriť, aby nešlo šťať rovno zo strechy dole bez schádzania!
:lol: :lol: :lol:
Bildy

#101 Příspěvek od Bildy »

automet píše:Nechce sa mi veriť, aby nešlo šťať rovno zo strechy dole bez schádzania!
:lol: :lol: :lol:

tak to posuď...jedině si tam brát bažanta, pokud nechce člověk za noc několikrát dolů
Přílohy
Rifter stan.jpg
Rifter stan.jpg (8.01 KiB) Zobrazeno 1488 x
automet

#102 Příspěvek od automet »

Posúdil som, otvor tam máš! :lol:
pepin

#103 Příspěvek od pepin »

Ja uz mam dlouho ve vsech autech v prednich dverich pisoary. Zensky nadavaj ale nic s tim nenadelaj.super i v kempu ze nemusim behat na zachody nebo obchcvat stromky. Na parkovisti nekde u samosky k nezaplaceni
IMG_20220203_105403.jpg

Na cykloflakach s vodou jsem v autech doslova zavislej.
IMG_20220203_110142.jpg
varok

#104 Příspěvek od varok »

Dnes jsem byl v garáži a upravím údaje: Můj bufík má minimum 1,4Hz a maximum asi 5,4Hz
automet

#105 Příspěvek od automet »

čo tie herze znamenajú?
Otáčky ventilátora? a presnejšie?
Odpovědět

Zpět na „Dílna“