skládací spaní do auta

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Odpovědět
Zpráva
Autor
varok

Re: skládací spaní do auta

#106 Příspěvek od varok »

Nevím přesně, ale podle mě asi frekvence čerpadla. Buď se dá bufík ovládat podle teploty termostatem, tedy že se nastaví určitá teplota, bufík běží naplno a až je v místnosti nastavená teplota, tak se bufík ztlumí na minimum. Nebo ty Hz jak jsem psal, v tom případě nastavíte určitou hodnotu a bufík běží jen podle té hodnoty, teplota na to nemá asi vliv.
pepin

#107 Příspěvek od pepin »

varok píše:Nevím přesně, ale podle mě asi frekvence čerpadla.

Taky to nevím přesně, snažím si s tím nelámat hlavu, jedna je prostě mín než tři a s tím si vystačím, ale v hlavě mi to pořád stejně vrtá :lol: Asi to bude ale opravdu frekvence toho dávkování.

Dnes jsem nakoupil materiál na to kempovací prodloužení kufru, ale nejdřív se do toho pustím až zítra, jsem při čtvrtku už nějakej dobitej.
pepin

#108 Příspěvek od pepin »

Tak hotovo, dnes jdu zkušebně na noc bydlet do auta :lol:

Postavený, nebo rozebraný je to pod 10 minut,tak super.

na okno v zadním čele zatím prdim, pořád váhám, jestli to má vubec smysl, jak do toho všiju nějakej zip a kšilt,zase to bude huř zmuchlatelný tak pořád váhám.

Barva hnusná, ale mám toho šustáku roli tak se mi nic barevněji hezčího kupovat nechce.
P1130286.JPG

P1130287.JPG

P1130289.JPG

P1130290.JPG

P1130292.JPG

P1130300.JPG
varok

#109 Příspěvek od varok »

To máte Caddynu? A ten bufík máte v bočním plastu, jsem myslel ve dveřích
pepin

#110 Příspěvek od pepin »

Mam ten bufik v kapse za šoupackama.
IMG_20220204_231014.jpg
varok

#111 Příspěvek od varok »

Ano, teď už to šlo poznat lépe. Původně jsem myslel že to máte v zadních výklopných dveřích.
pepin

#112 Příspěvek od pepin »

varok píše:pepin: Já mám z garáže odveden jen výfuk. Sání i toho vzduchu do hořáku bufíku i ten vzduch do ventilátoru mám normálně v garáži, i když garáž je větší.

Tak já jsem to sání vzduchu po pátečním nočním testu nakonec vyvedl ven taky.

Kouř z cigaret to odsávalo luxusně, ale jaksi jsem nepředpokládal, že si to pak bude netěsnostma přisávat tolik studenýho vzduchu zvenčí. Tak to zvaž, jestli to sání pro spalovací komoru nevyvést ven i v té garáži.

Jinak páteční přespávací testík docela v pohodě, ještě dodělám zevnitř na ten stan nad tou podlážkou přehazovací šusták, aby se to ještě lépe utěsnilo a do zadních dveří přijde zavěsit deka, pro tu jsem tam vrtnul háčky dneska.

Co byl ale opruz, jak je to spaní na podlaze, tak to studí od podlahy do zad, zkoušel jsem nafukovačku podložit takovou tu trempinkovou karimatkou s tím hliníkovým filmem, něco jako se dává na přední okno, trochu to pomohlo, ale pořád bylo cítit, že od podlahy to studí.

vyhřejvaný elektrický prostěradlo zafungovalo skvěle, ale tady chci tu spotřebu elektřiny očesat co to pujde, tak jsem přez víkend ukutil pod záda 3cm zvýšenou podlahu, taková veliká bonboniera do který mi foká částečně teplý vzduch z bufiku, to profukování jsem podpořil dvojicí pc ventilátoru napájených z usb--5v To už funguje skvěle, ta deska je široká 50 cm, což v pohodě pod záda--trup stačí, elektrický prostěradlo ve dvou používáme taky pouze jedno napříč pouze pod záda a stačí.

Ty pc ventilátory jsem chtěl ještě regulovat potákem, ale po prvním dnešním testíku jsem to zhodnotil jako zbytečný, maximálně, pokud by mi vadilo že je trochu slyším, tak bych jim ještě na tvrdo trochu snížil otáčky diodama.

Vršek je tenká buková překližka, po delších stranách smrkový lišty , uvnitř špunty z polyše, čela z epp a zespodu k podlaze aby z toho vznikla uzavřená bonboniera je to uzavřený takovou tou polyšhliníkovou folií co se dává za radiátory.Možná tu folii zespodu ještě něčím zpevnim, v tom čím tu polyš folii mechanicky přiměřeně ochránit aby to nenabralo na váze a neprovětralo mi to zbytečně peněženku zatím ještě jasno nemám.

P1130301.JPG

P1130303.JPG
varok

#113 Příspěvek od varok »

Tu desku máte normálně uzavřenou nebo otevřenou jak je na těch posledních fotkách? Nepomohlo by po krajích natáhnout nějakou jadici, jakové jakoby U a po stranách vyvrtat spoustu malých dírek? Do hadice hnát horký vzduch z bufíka a z těch dírek by foukal horký vzduch na tu horní desku na které spíte? Pro lepší efekt bych tu horní dal z hliníkové folie.
pepin

#114 Příspěvek od pepin »

Je uzavrena. Z jedne strany vstup z bufika z druhe strany vystup prez dva pc ventilatory. Funguje to skvele. Vykon bufika nastaven na minimum. 0.8 hz. V aute 17 stupnu a ta vyhrejvana deska topi prijemne do zad.
IMG_20220207_223418.jpg
IMG_20220207_223352.jpg
IMG_20220207_223717.jpg

Ty polyšove špunty tam jsou jako nosniky aby se to neprošlapo .
pepin

#115 Příspěvek od pepin »

tak už asi v nástřelu na prvotní testování v terénu hotovo, zítra přez noc by měla přejít fronta, tak by to mohlo být v sobotu pokud vyleze sluníčko termicky i na větroně. po konzultaci s kámošem co jezdí bydlíkovat autem i přez zimu jsem mimo podlahy zateplil i střechu, tak snad nezmrznu. oddělil jsem i tu stanovou část od auta, tak snad to bude v poho.
P1130306.JPG

P1130307.JPG
jio

#116 Příspěvek od jio »

S zaujetím tu přestavbu sleduji a musím říct, že smekám. Zajímavé pak bude, jak to projde přes STK. Nebo to před ní všechno demontuješ a pojedeš tam s holým autem?
pepin

#117 Příspěvek od pepin »

jio píše:S zaujetím tu přestavbu sleduji a musím říct, že smekám. Zajímavé pak bude, jak to projde přes STK. Nebo to před ní všechno demontuješ a pojedeš tam s holým autem?

Ted jsem prijel z technicky s vivarem.v te cadyne je to ale vse jednoduse vyndavaci a zastamdaci.
EA21668D-6FEF-4713-B98A-5DA7E1231732.jpeg
jio

#118 Příspěvek od jio »

Tak to je supr. Dík.
Bildy

#119 Příspěvek od Bildy »

pepin píše:Ted jsem prijel z technicky s vivarem.v te cadyne je to ale vse jednoduse vyndavaci a zastamdaci.
EA21668D-6FEF-4713-B98A-5DA7E1231732.jpeg

jestli s´ tam přijel s autem s tímto obsahem a neměli kecy a nevyhodili Tě, tak mi napiš kde to bylo. Budu tam jezdit taky:-D. Já se musel domu votočit i pro sedačky 2. řady, který jsem měl vyndaný. Naštěstí mi to řekl už maník na emisích, že to jinak u kolegy vedle v hale neprojde
pepin

#120 Příspěvek od pepin »

Bildy píše: Já se musel domu votočit i pro sedačky 2. řady, který jsem měl vyndaný.

To je přesně ten duvod co mě u obytnáku naštvalo natolik, že jsem to nakonec vyřešil tak, abych to nemusel každé dva roky zažívat znovu a znovu. nakonec jsem to tak začal dělat i s pracovním autem.Nemužu ale napsat nic víc, než že mám vozidla s platným technickým prukazem.

Na zítřek auž mám zabaleno, tak pokud bude letově, tak vyrážím. Dnes bylo docela super, sice trochu větrněji, ale to by nevadilo. co ale vadilo, že mám do zítra na hlídačku čubu, manželka se zasekla na horách, ale že prý zítra už opravdu dorazí , tak prý stačí když dám ráno čubě nažrat a pak už si mohu mazat po svojim :lol:

Ono i to vivaro na zimu překopu z bydlícího auta na dodávku, bo se mi tu vždy za rok nahromadí věci na zběrný dvur, ale rvát tam ty těžký sedačky jen kuli technický to by byl opravdu očistec, to musíme ve dvou a i tak je to pěkná pakárna.
Odpovědět

Zpět na „Dílna“