Fabia III kombi - tažné zařízení (cena)

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
rdubsik
Kontaktovat uživatele:

Fabia III kombi - tažné zařízení (cena)

#1 Příspěvek od rdubsik »

Na Fabii combi si chci nechat namontovat tažné zařízení. Poptával jsem montáž v několika dílnách a nikde jsem neuspěl s odůvodněním, že auto má zadní parkovací senzory, to prý je problém, ať jedu do Škodovky. To chápu. Ale nerozumím kalkulaci od prodejce Škody:
pevné tažné zařízení: 4162,-
elektroinstalace: 1334,- pro auto bez přípravy na montáž
nebo 2965,- pro auto s přípravou (paradoxně je to prý dražší)
práce 5000,-

Opravdu musí mít auto, které má údajně z výroby přípravu na montáž tažného, dražší elektroinstalaci než auto bez příprav? Nebo servis zkouší, co vydržím?
olisoft

Re: Fabia III kombi - tažné zařízení (cena)

#2 Příspěvek od olisoft »

doporucil by som skontaktovat "servisakov" odbornikov z forum.octaviaclub.cz
konkretne Vaša a Rolbař
varok

#3 Příspěvek od varok »

rdubsik: Problém není žádný. Novější auta mívají na vozík jinou zásuvku, kde je maličký mikrospínač, který se vypíná otevřením těch dvířek zásuvky. Na ten mikrospínač je napojena jednotka senzorů z nárazníku. No a když otevřete dvířka zásuvky vozíku, tak se vypne jednotka pípáku. Viděl jsem to tak na nějakém novějším Seat Toledo garážsouseda. Jestli to má Škodovka dělané jinak a složitěji, tak bych se ani nedivil.
Naposledy upravil(a) varok dne stř 16.02.2022 10:53, celkem upraveno 1 x.
olisoft

#4 Příspěvek od olisoft »

Zlozitejsie ako ine koncernove auta to nebudu mat (v tomto je VAG group celkom dobra - RJ tazneho je rovnaka na fabci aj na "lepsich" modeloch)
Ten spinac sa zopne zasunutim zasuvky od privesu.
Zasuvky mas 2 verzie - 7pin a 13pin (a k tomu s alebo bez toho spinaca pre odstavenie parkovakov)
RS955i

#5 Příspěvek od RS955i »

rdubsik píše:Na Fabii combi si chci nechat namontovat tažné zařízení. Poptával jsem montáž v několika dílnách a nikde jsem neuspěl s odůvodněním, že auto má zadní parkovací senzory, to prý je problém, ať jedu do Škodovky. To chápu. Ale nerozumím kalkulaci od prodejce Škody:
pevné tažné zařízení: 4162,-
elektroinstalace: 1334,- pro auto bez přípravy na montáž
nebo 2965,- pro auto s přípravou (paradoxně je to prý dražší)
práce 5000,-

Opravdu musí mít auto, které má údajně z výroby přípravu na montáž tažného, dražší elektroinstalaci než auto bez příprav? Nebo servis zkouší, co vydržím?

Elektroinstalacia k TZ byva "univerzalna",tam sa pripaja na jednotlive vodice alebo " typova" ktora sa pripaja v urcitych vopred definovanych uzloch cez konektory a ma svoju RJ napojenu cez datovu zbernicu na systemy vozidla. Tato je drahsia ale ponuka komfort odpojenia senzorov softverovo alebo trebars celkom inu logiku radenia automatickej prevodovky, stabilizaciu pri jazde s vozikom.Samozrejme to vsetko musi ponukat vybava vozidla a ona do dokaze iniciovat pri jazde supravy.
varok

#6 Příspěvek od varok »

rdubsík: Napadá mě, že to asi mají u přípravy dražší, že je tam ta jednotka pro vozík. Bývá myslím někde u zadního levého světla. Tam to musí napojit+naprogramovat jednotku pro připojení vozíku. To stojí nějaké peníze. Montáž do auta bez přípravy asi tu jednotku pro vozík nemá, tak to podle mě napojí jen na "prasáka" k zadním světlům a hotové.
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“