Čím vozím model na letiště

Diskuze o modelech o rozpětí nad 2metry. Toto doporučení berte s rozumem.
Zpráva
Autor
Badik

Re: Čím vozím model na letiště

#16 Příspěvek od Badik »

Tohle je skoro ono jen to o 30cm natáhnout
Přílohy
Screenshot_20220223_152728_com.android.chrome.jpg
RadekH
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od RadekH »

Psal jsi rozpětí 3,3m, trup bude mít méně ne? Možnost demontáže směrovky? Original skříňové přívěsy jsou drahé, jedině koupit jen plato a nástavbu si udělat sám....
https://www.pktechnik-automobile.cz/skrinove-privesy-debon-cargo-1300/prives-cheval-liberte-debon-cargo-1300-cerny--bocni-dvere/

Vím že jsi nechtěl plachtu ale třeba https://vozikynj.cz/obchod/privesny-vozik-euro-a-750-l4-zesileny/

A nebo koupit jakýkoliv vlek a udělat bednu na letadlo, která se kdykoliv sundat....
Badik

#18 Příspěvek od Badik »

Ahoj tak změřil jsem trup +-3m a to tam nemám kužel, proto 3,3 metru a k tomu ještě polstrování (5cm molitan nebo tak něco) a jsem v háji. Když se hodně ohnu tak do konce května slozim (uskudlim) 70k snad něco najdu. Koukal jsem na vleky bez plachty délka 3,3m a větší stim že bych nechal někým udělat bednu ale cena je jinde. Jasně bednu stlucu z dřevotřísky a hodim na vozejk a jedu. To je pro mě takový na prd. Ideální by bylo laminátová krabice na jaře nastehuju 2 éra z bytu na podzim do bytu a v pohodě. Parkování mám na dvoře nebo v práci na hale. Všude kamery nebo super sousedi. Tahat to můžu čímkoli co má kouli. Nehledě na to, že na střechu můžeš dát solární panely a nemusíš trápit auto. Zatím prostě sonduju jak to dělají ostatní, nechce se mi udělat nějakou blbost a pak si drbat lebku. Ahoj
pepin

#19 Příspěvek od pepin »

Badik píše: Ideální by bylo laminátová krabice na jaře nastehuju 2 éra z bytu na podzim do bytu a v pohodě.

joo, to je ideál, když jsem měl pouze jedno auto--přez týden pracovní, na víkend kempovací, to bylo pořád něco přenášet , stěhovat a raději dvakrát přečíst soupis, co vzít na víkend a co nezapomenout do práce--stejně jsem vždy něco zapoměl. Co jsem pořídil druhé, přijedu domu, zabouchnu dveře a hotovo. Ještě jedna rada, alespon já jsem striktně šel po autech se zadními pátými dveřmi otevíracími nahoru, za prvé je nemusím obíhat ale co je nejduležitější, automaticky mi dělají otevřené střechu , což se hodí jak kuli sluníčku, tak i kuli dešti, zvlášt když musím do auta pro věci kuli práci a když prší, tak hold prší.
Miro_V

#20 Příspěvek od Miro_V »

Ak by ti stacilo nieco starsie tak momentalne je nieco na Bazosi - lozna plocha 2x4m , ale chcelo by to vidiet osobne... Mozno sa nieco najde aj nieco blizsie k tebe (v Cechach).
Cena 3000 eur , je to celkom dost ale pri tej velkosti uz su ceny vyssie...

https://auto.bazos.sk/inzerat/134666063/privesny-vozik-agados.php
Radiomaster TX16s / FrSky Horus X12s / Spektrum Dx8 G2 + pár lietadielok....
BeneFitmodel

#21 Příspěvek od BeneFitmodel »

Badik

#22 Příspěvek od Badik »

BeneFitmodel Ty jsi jednička to je ono jdu sehnat tel číslo a zejtra volám dám info jak jsem pořídil díky
JiriB

#23 Příspěvek od JiriB »

Kdysi jsem se také o vozík na modely zajímal....
....a kdosi mě upozornil, že je třeba myslet na to, že normální vozík bez úprav je na modely "moc tvrdý", t.zn. moc skáče a převážený model dostává pěkné "pecky".... řešení podle něho bylo buď pořádně "změkčit" pérování nebo vozit přídavnou zátěž....
.... resp. když táhnu prázdný vozík, jeví se mi tato okolnost hoooodně důležitá.....
Asi tak .... J.
pepin

#24 Příspěvek od pepin »

JiriB píše:Kdysi jsem se také o vozík na modely zajímal....
....a kdosi mě upozornil, že je třeba myslet na to, že normální vozík bez úprav je na modely "moc tvrdý", t.zn. moc skáče a převážený model dostává pěkné "pecky"..

Stejný problém jsem měl při převážení té plachetnice, nakonec jsem ten problém vyřešil katamaranem, plováky , stěžen na střechu kombíku na zahrádku, zbytek do kufru.

Kámoš kdysi jezdil s nějakou starší obytnou dodávkou --zadní náhon na hory na lyžovačku a vozil vzadu cosi jako kolejnici.

zase dnes už ty silnice až tak dobitý a zaplátovaný nebejvaj, samozřejmě jak kde, předloni v létě jsem jel trempovat na koloběžce a cestou jsem mijel kousek za Berounem tak rozmlácenou silnici, že lidi v těch baráčcích na konci vesnice místo po té silnici měli vyjetou cestu v poli, to bylo neskutečný v jakém stavu ta slepá silnice byla.

Ale ono taky bude asi uplně něco jinýho zaplachtovanej vozejk s modelem, nebo vozejk s nějakou krabicí--skorokaravanem, to už bude nějaký kilo vážit, tak to snad tak tragický nebude, ta moje plachetka vážila tuším 40kg, to bylo opravdu jak jet s prázdnym vozíkem.
mac

#25 Příspěvek od mac »

Alebo takto
Přílohy
vozicek.jpg
pepin

#26 Příspěvek od pepin »

mac píše:Alebo takto

joo, to je super, jednoduchy, funkčni. na modely opravdu asi ideál, včetně oboustrané superstřechy, jen to už není multifunkční, jako vozejk pouze se sklopeným--sundaným-- zadním čelem na který se dá krabice na modely, případně použije jako bydlík.
pepin

#28 Příspěvek od pepin »

Já se dnes konečně dokopal prozatimě opravit jeden solár, co loni pomlátila česká pošta a s prodejcem jsem se dohodl že jen pošle novej a ten pomlácenej zlikviduji já.

Od známého mám info, že to stejně pokud je sklo rozpraskané na kostičky dlouhodobě opravit nejde, párkrát se to prý roztáhne na sluníčku a stáhne jak začne pršet a ty cestičky se prý přetrhají jak to už nedrží to sklo.Tak jsem to jen stáhnul 285 kou, z hornbachu na to lípnu pruhlednou tapetu a až to odejde, koupim novej. Ono s tím jedním solárem ani tak nejde o to, že by nějak zásadně za den autobaterii dobil, ale spíš o to, že je pořád autobaterie dobitá v podstatě do plna, pokud se s autem moc km nenajezdí ale často startuje, takže pak před odjezdem na víkend nemusím pro jistotu dobijet autonabiječkou.

P1130318.JPG
Badik

#29 Příspěvek od Badik »

Ahoj tak jsem volal a dělají jenom plachty. Napadlo mě, že koupím nové šasi a krabici na bazaru sesroubuju a je to. Zatím cucim hledám bednu bez chlazení 3,5m dlouhou, takovej ten papundekl dveře v zadu a malé z boku. Asi to nebude top ale co koukám na ty fotky a ceny to je mimo moje možnosti. Prostě jsem v háji rozpočet neocuram tak koukám nějak rozumně v rámci možností. Možností moc není, anebo jsou úplně jinde. Děkuji všem moc.
makyk
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od makyk »

Dám pár zkušeností s vozíkem na modely. V tomto odkaze je vyfocen vozík, který jsem před pár lety stavěl.

Jak už bylo tady někým uvedeno, je potřeba se při objednání věnovat odpružení. Samotná zkrutná tyč, nebo listová pera jsou ideální prostředek pro rozebrání modelu. Měl jsem zkrutnou tyč doplněnou o tlumiče a vozík trvale zatížen nádstavbou cca 200kg. Seděl jak přibitý.
Koupil jsem vozík s bočnicemi, rám jsem nechal svařit z hliníkových profilů, opláštění bylo pomocí dibondu. Dibond byl na rám lepen a nýtován. Výklopné byly obě bočnice a zadní strana. Vše na plynových vzpěrách. Na střeše jsem měl fotovoltaiku, uvnitř 100 Ah baterii. Baterií jsem živil kompresorovou ledničky a dobíjet vše kolem modelů. Pro převážení křídel jsem měl udělanou dvojitou podlahu. Pro křídla byly v podlaze 2 šuplíky. Celková výška vozíku byla zvolena tak, abych s ním pohodlně vjel do garáže. Celkem pohodlně šlo ve vozíku přespat.

Výhoda vozíku byla, že v něm byly modely trvale uloženy. Když jsem přijel ze závodů, tak jsem jen vozík odstavil v garáži a až byla chuť a čas, tak jsem dělal údržbu a pořádek. Teď mám předělanou dodávku s kterou nevjedu do garáže a celkem mne to omezuje.
Odpovědět

Zpět na „Větší motorové modely“