Zavážecí loďka Bait Cruiser, nefunkční přijímač
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Re: Zavážecí loďka Bait Cruiser, nefunkční přijímač
Dal by sa použiť prijímač so syntézou. To by vylúčilo prípadný problém s kryštálom.
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... mainSearch
Inak WFLY údajne používa kryštály kompatibilné so systémom Futaba.
https://www.aliexpress.com/item/1005001 ... mainSearch
Inak WFLY údajne používa kryštály kompatibilné so systémom Futaba.
Tak jsem se snažil podívat ještě na ten prijímač a nic zásadního proč vyhořel jsem nenašel. Vyměnil jsem poškozené cívky (původně jsem myslel že se jedná o odpory), připojil na 5V a zkusil jestli osciloskop něco ukáže a ani prd. Jestli se to prostě stalo, nebo to někdo přepóloval a nebo co s tím kdo dělal nevím. Jak už jsem psal, nevím co se s tou loďkou dělo než se dostala ke mě.
Každopádně jsem proměřil a zkontroloval na řídící desce co se dalo. Jak už tady bylo psáno, tak napájení je z baterie 12V a napájení přijímače jde přes stabilizátor 5V, to vše je OK.
Takže bych poprosil @JardaRůžička: Můžeš mi prosím napsat jaký přesně přijímač koupit a popř. jak ho upravit - prostě to risknu a uvidím. Je jedno jestli z CZ, Čína, použitý, nový...
Díky za reakce.
Každopádně jsem proměřil a zkontroloval na řídící desce co se dalo. Jak už tady bylo psáno, tak napájení je z baterie 12V a napájení přijímače jde přes stabilizátor 5V, to vše je OK.
Takže bych poprosil @JardaRůžička: Můžeš mi prosím napsat jaký přesně přijímač koupit a popř. jak ho upravit - prostě to risknu a uvidím. Je jedno jestli z CZ, Čína, použitý, nový...
Díky za reakce.
-
JardaRůžička
V tom Ti nic přesnějšího neporadím; obecně jakýkoli FM 40 MHz přijímač, raději bych volil i starší, bude spíš větší a jednodušší a snadněji se upraví (v každém případě žádná věda). Potížmůžeš mít spíš s těmi krystaly - buď aby v něm fungoval stávající (ten žádný zkrat poškodit nemohl, krystal se rozbije jen mechanicky), nebo abys do něj sehnal krystal stejného kanálu.
Úprava ani není moc úpravou, spočívá to ve vyhledání PPM signálu v přijímači a jeho vyvedení kablíkem. To bych Ti případně i udělal, ale shánět to není moje hobby.
Úprava ani není moc úpravou, spočívá to ve vyhledání PPM signálu v přijímači a jeho vyvedení kablíkem. To bych Ti případně i udělal, ale shánět to není moje hobby.
OK, budu hledat. Jinak ty krystaly jsem koukal že má číňan za pár korun, takže není problém koupit jiné dva.
-
JardaRůžička
Když to pořídíš, sám snadno zjistíš, jestli si to s přenosem rozumí - do přijímače strčíš nějaké servo a bude jasno. Další bych Ti případně udělal.
Teď mi došlo, že mám doma "wobyč" ovládání k malé loďce, viz. odkaz. Dalo by se to nějak zkušebně propojit s řídící jednotkou, abych zjistil jestli je OK?
https://www.aliexpress.com/item/3298543 ... A3Owp&mp=1
Ještě obrázek zapojení RX.
https://www.aliexpress.com/item/3298543 ... A3Owp&mp=1
Ještě obrázek zapojení RX.
_ Pokud na pozici konektoru AUX na třetím pinu S je nějaká verze něčeho jako SBUS tak by snad z něj bylo
možno nějak dostat PPM, v použitelném tvaru. Myslím si, ale konkrétně to nevím.
==edit02 Bohužel z manuálu: S neznamená SERIAL (A bylo to i v textu na obr. od amirinda)
"AUX (Channel 4): Controlled by button (ON/OFF) for
optional use. This port is most commonly used for LED
light kits. Use this port to connect an external battery
for use with gas powered vehicles."
MANUAL Turbo Racing 91803G-VT 3
_ Někde výš jsem dával odkaz na nabízený upgrade na 2.4 GHz - RX = FS-IA6B, TX = FS TM10
souprava přímo určená pro (BAITSTAR - Ultimate Baitcruiser XL)
možno nějak dostat PPM, v použitelném tvaru. Myslím si, ale konkrétně to nevím.
==edit02 Bohužel z manuálu: S neznamená SERIAL (A bylo to i v textu na obr. od amirinda)
"AUX (Channel 4): Controlled by button (ON/OFF) for
optional use. This port is most commonly used for LED
light kits. Use this port to connect an external battery
for use with gas powered vehicles."
MANUAL Turbo Racing 91803G-VT 3
_ Někde výš jsem dával odkaz na nabízený upgrade na 2.4 GHz - RX = FS-IA6B, TX = FS TM10
souprava přímo určená pro (BAITSTAR - Ultimate Baitcruiser XL)
Já beru zase S jako signál 
Jasně, chtěl jsem tohle zkusit připojit, abych si potvrdil, zda je řídící jednotka (komunikace) OK nebo nOK.
Dále budu hledat vhodný RX pro stávající TX a napojitelný na řídící jednotku a pokud ani to ne, tak cokoliv co bude umět komunikaci s řídící jednotkou. Třeba i ten tebou zmiňovaný RX = FS-IA6B, TX = FS TM10.
Jasně, chtěl jsem tohle zkusit připojit, abych si potvrdil, zda je řídící jednotka (komunikace) OK nebo nOK.
Dále budu hledat vhodný RX pro stávající TX a napojitelný na řídící jednotku a pokud ani to ne, tak cokoliv co bude umět komunikaci s řídící jednotkou. Třeba i ten tebou zmiňovaný RX = FS-IA6B, TX = FS TM10.
Ahoj,
Tak zatím žádná změna. Jsem v kontaktu s kolegou JardaRůžička, za což mu děkuji.
Koupil jsem jiný RX a nic, takže koupím ještě jiné krystaly a uvidím.
Každopádně, pokud koupím celé nové ovládání (RX i TX), jak dále ovládat loďku? Koupit nějakej 8CH a dále pomocí ESC?
Díky.
Tak zatím žádná změna. Jsem v kontaktu s kolegou JardaRůžička, za což mu děkuji.
Koupil jsem jiný RX a nic, takže koupím ještě jiné krystaly a uvidím.
Každopádně, pokud koupím celé nové ovládání (RX i TX), jak dále ovládat loďku? Koupit nějakej 8CH a dále pomocí ESC?
Díky.
-
JardaRůžička
S jinou soupravou bys měl zřejmě víc starostí, než si zatím dovedeš představit, zvlášť na straně přijímače. Palubní modul loďky obsahuje procesor, který obstarává funkci dekodéru a kromě toho i silové prvky (spínače magnetů a dva regulátory). Ne že by to nešlo, ale raději to ani nezkoušej.