Katana -zalétání

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#76 Příspěvek od G0tik »

jkolina píše:Vyosení motoru je podložkování pod šrouby, a asi těžká alchymie.

u ARF stavebnic vacsinou staci dat fakt minimum napriklad mojho edga tahalo troska doprava tak som ho podlozil na jednej strane podlozkami co sa pouzivaju na PC take tie "papierove" a uz leti pekne rovno :)
f

#77 Příspěvek od f »

Proč podložky, když to můžeš namixovat..?
tks
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od tks »

f píše:

Proč podložky, když to můžeš namixovat..?

Proč mixovat, když se dá upravit seřízení :?:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
RadimHnilica
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od RadimHnilica »

myslím že kolega se spíš snažil vtipkovat! protože špatné vyosení mixem nepořešíš
Radim
tks
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od tks »

Jo tak... :oops: Já už nemám sílu toto vlákno celé číst a tak jsem vypadl z kontextu...
Akrobaty nelítám, ale u větroňů se špatně nastavené vyosení motoru velmi často dohání právě mixem - a i tam je to podle mne skoro vždy zbytečné a stačilo by víc potlačit motor. Ale vlastně ani nevím, jetli se řeší vyosení dolů nebo stranové. :roll:
ROZSYP.CZ - Web o modelech letadel v rozsypu
Už sem nechodím, jsem na mailu, viz můj web.
Vzduchoplavec
Kontaktovat uživatele:

#81 Příspěvek od Vzduchoplavec »

semir: Presne tak. Pokud je video natocene jakoby z pohledu divaka / pilota, tak to poznas skoro stejne dobre, jako kdyz stojis primo na plose. Stejne jako poznas, ze dany pilot nema nastavena expa (moc mu to skace po obloze), nebo ze leti prilis pomalu a riskuje pad po kridle atd.
Myslim, ze vetsina nectnosti se da odhalit i z videa.

Ale samozrejme nejlepe to pozna pilot, protoze ten vi nejlepe, co zrovna dela s packama nebo lepe receno, co bych chtel, aby model delal a jak moc se realita lisi od jeho predstavy. :wink:

Ale jak toto souvisi s tematem "Zalet Katany"? Nekde je nejake video te Katany? Kde je na nej odkaz?
s3030150

#82 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 15:50, celkem upraveno 2 x.
hubon
Kontaktovat uživatele:

#83 Příspěvek od hubon »

tks píše: Ale vlastně ani nevím, jetli se řeší vyosení dolů nebo stranové. :roll:

Jo, taky se to dá řešit , k tomu jsou mixy plyn/výškovka nebo plyn/směrovka a myslim ze i plyn/křidélka existuje ale já jsem to v životě nepoužil, vždy se to snažím spravit mechanicky na modelu. :wink:
Jiří Kolář-BAN1

#84 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Tak jsem vyhrabal pár fotek a přidal je na RC Server. Tam se můžete podívat na čem to vše zkoušíme a co nám ještě zbylo. Mixy zkouším pořád. Teď laboruji nad diferenciací křidélek při pomalém výkrutu. Něco jsem se dočetl. Jestli je to na houby nevím, ale zkusím to. Mám jich tam ještě dost. Rádio musí pracovat tak, jak bylo konstruováno. Jinak je nanic. Samozřejmě, že ruce jdou nejdůležitější, ale computer je computer.
Jiří Kolář-BAN1

#85 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Pro : blacklight
Nevím proč se mi nepodařil poslat poslední příspěvek, ale asi to někdo brzdí. Díky za podporu,sprostě nemluvím(nepíšu), řeším vzniklé problémy. S elektrikou mi nikdo radit nemusí, to nám jde jaksi samo. To , že chci poradit s páčkováním(nedejbože mixem) , to je průser. Tady jsou všichni asi TOC piloti(vyjma R.Hnilici). Toho jsem viděl a klobouk dolů. Hodil jsem pár fotek na RC-Server(včetně mého psa). To je asi další průser. Jinak pro všechny:létat nás učil p. Vylíčil, kdysi maketář(proto ta balsa), další gurů je Tonda Zedek(asi neznáte??? vrtule, modely malé, velké, CAP 2,6m ,Ultimate , atd.) .Staudacher 300S(2,5m) od Srouhalmodel je asi také na nic(létal s ním i D. Hrachovec) , to tady měla spoustu pilotů, kteří dodnes tvrdí, že to létalo samo. Máme z čeho čerpat, jenom jsem nevěděl, že je to jaksi dnes od věci. Já hledal pomoc, pak jsem občas přitvrdil, ale reakce dost divná.
Příště(jestli nějaké bude-snad to Semir nemaže), napíšu do smetiště.
G0tik
Kontaktovat uživatele:

#86 Příspěvek od G0tik »

semir tu len maze spamy a podobne veci , nieje tu na to, aby dohliadal kde diskusia smeruje...
Jiří Kolář-BAN1

#87 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Jde to dnes nějak ztuha. Včera jsem byl trošku zblblej, píchla mě vosa(do tváře, snad do huby). Dnes jsem v poho, ale jaksi to nejede. Použil jsem i svého psa pro odlehčení. Příště určitě smetiště. Ne špatné téma, ale asi to opravdu patří jinam.
s3030150

#88 Příspěvek od s3030150 »

no text entered...
Naposledy upravil(a) s3030150 dne stř 23.04.2014 18:22, celkem upraveno 4 x.
Jiří Kolář-BAN1

#89 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Omlouvám se.Fakt to včera jaksi nejelo. Nevím, kde byla chyba. Tu Gitunu jsem už smazal.
Jiří Kolář-BAN1

#90 Příspěvek od Jiří Kolář-BAN1 »

Semire, já to ráno celé asi blbě přečetl. Dobrý příspěvěk, já to asi přepálil vícekrát. Beru vše, co jsi napsal. Gitunu jsem smazal už ráno, opravenou Katanu jsem přeřadil(jak říkal Vzduchoplavec) do té samé(původní). Dnes jsme byli ráno létat. Marně jsem se snažil s naším starým Olympusem něco pořídit. Namáčknuto, ale nic se nepovedlo(pokud chceš vidět mázy, mohu poslat). Alespoň Extra létá trochu pomaleji, tak jsem tam dvě fota dal. Video určitě natočíme. Jak bude, hned ho pošlu.
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“