Podklady pro maketáře - odkazy

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Zpráva
Autor
jirinovo

Re: Podklady pro maketáře - odkazy

#61 Příspěvek od jirinovo »

https://www.google.com/search?q=Bellanc ... 22&bih=750
vypadá to že zelená s hliníkem bylo standardní zbarvení té doby pro tento typ letadla v zemi působení. Barevná fotografie tenkrát zřejmě ještě nebyla k mání.
JardaRůžička

#62 Příspěvek od JardaRůžička »

Díky, tyhle (a další) fotky jsem vyštrachal taky. Na dalších typech od Bellancy z té doby skutečně převládají zelené doplňky na hliníkovém podkladu, nejspíš to tak bude. Bohužel (a zákonitě) všechny barevné fotky jsou fotky modelů a vyskytuje se na nich i červená a modrá varianta...
JardaRůžička

#63 Příspěvek od JardaRůžička »

A ještě jeden dotaz vznesu: Máte někdo zkušenost s létáním s modelem v téměř výhradně stříbrné barvě?
Mám totiž trochu obavy z jeho čitelnosti ve vzduchu. Kdysi (dost dávno) jsem si postavil Farova Safíra a v návalu nadšení z nově dostupného materiálu jsem ho potáhl nažehlovací fólií Monokote ve stříbrné barvě. Slušelo mu to a létal dobře :) , ale vidět byl mizerně :( . Pravda, byl to dvouplošník a to poměrně malý, tohle éro bude proporčně o dost jinde, ale i tak s použitím té stříbrné trochu váhám :?: .
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Celeron »

Kámoš měl kdysi Kittywake z S plánku Modelář nastříkanýho stříbrným Celoxem. Měl balzovýho, po havárce dalšího s laminátovým trupem a pak znova balzovýho a vždy stříbrný, takže si nemyslím, že kdyby byly óbr blbě vidět, tak by to asi neopakoval. Teď má spoustu let Tom 8, taky S plánky modelář a zase stříbrnýho.
JardaRůžička

#65 Příspěvek od JardaRůžička »

Díky za názor, zřejmě do toho půjdu. (Ale ještě zdaleka nejsem ve fázi povrchové úpravy :( ).
REX

#66 Příspěvek od REX »

Mám potaženého chromovým Oracoverem s červenými doplňky Jaka-9, necelý metr rozpětí a říkám mu prasátko, neb se na sluníčku krásně blejská a za letu dělá prasátka.... Je to líbivé éro, ale jakmile je nebe celé zatažené šedými mraky toho správného odstínu, létání se stává adrenalinové, protože se prostě a jednoduše ztrácí, ale nic strašného, trocha cviku a dá se to ;)
I po téhle zkušenosti mám postavené další dvě letadla stříbrná, jedno z nich opět s červenou a létám rád se všemi :)
Létám jak umím, ale hlavně pro radost z toho co dělám...
JardaRůžička

#67 Příspěvek od JardaRůžička »

K té povrchovce jsem už o dost blíž, ale zatím jsem nakloněn spíš tomu, že tu stříbrnou vzdám a použiju jinou - včas se přiznám. 8) Éro není moc vhodné pro fólii, má dost sférických ploch, takže ho připravuju ke klasickému stříkání.
BeneFitmodel

#68 Příspěvek od BeneFitmodel »

Na kterých strojích doložitelně létal coby pilot (či reálně mohl) Milan Rastislav Štefáník?
https://www.valka.cz/15318-Blaznive-odvazny-pilot
Obrázek

Obecně je znám Caproni Ca.3 (Ca.33) na kterém letěl pouze jako pasažér a při nehodě zahynul.
viewtopic.php?f=120&t=61209

Dohledal jsem dle jednotek u kterých sloužil další možná letadla Maurice Farman MF.7 a MF.11, nevíte někdo zda existovali ještě jiné typy?
http://aces.safarikovi.org/victories/czech-ww1-fas.html
http://aces.safarikovi.org/victories/vi ... ch-ww1.pdf
Odpovědět

Zpět na „Makety“