Radiomaster tx16s vs frsky Tarantis Q X7S ACCES

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
blembondo

Re: Radiomaster tx16s vs frsky Tarantis Q X7S ACCES

#16 Příspěvek od blembondo »

juraj.jurej píše:.Prepáč máš pravdu je to viac cca. 6% :lol:

Budeš to muset přepočítat ještě jednou. :lol:

#define DSM_TELEMETRY // Forward received telemetry packet directly to TX to be decoded by er9x, erskyTX and OpenTX
#define SPORT_TELEMETRY // Use FrSkyX format to send/receive telemetry
#define AFHDS2A_FW_TELEMETRY // Forward received telemetry packet directly to TX to be decoded by erskyTX and OpenTX
#define AFHDS2A_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send basic telemetry to TX like er9x
#define HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define BAYANG_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define BUGS_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define DEVO_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define HUBSAN_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define NCC1701_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define OMP_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define PROPEL_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define CABELL_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define RLINK_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define WFLY2_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define LOLI_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define MT99XX_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define MLINK_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send telemetry to TX
#define MLINK_FW_TELEMETRY // Forward received telemetry packet directly to TX to be decoded by erskyTX and OpenTX
#define HITEC_HUB_TELEMETRY // Use FrSkyD Hub format to send basic telemetry to the radios which can decode it like er9x, erskyTX and OpenTX
#define HITEC_FW_TELEMETRY // Forward received telemetry packets to be decoded by erskyTX and OpenTX
#define SCANNER_TELEMETRY // Forward spectrum scanner data to TX
#define FRSKY_RX_TELEMETRY // Forward channels data to TX
#define AFHDS2A_RX_TELEMETRY // Forward channels data to TX
#define HOTT_FW_TELEMETRY // Forward received telemetry packets to be decoded by erskyTX and OpenTX
#define BAYANG_RX_TELEMETRY // Forward channels data to TX
Že se na zobrazení používá FrSkyD Hub ještě neznamená že jde o Frsky telemetrii.To jen pro ty co netuší...

Jinak mě zaujalo slovní spojení...extrémně spolehlivých dvoupásmových TD přijímačů.
Ptám se v porovnání s čím?Nebo to už někdo podrobil nějakému testu?
blesk
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od blesk »

juraj.jurej píše:
Ale jasné.
R168 už neexistuje. Rýchlo ho zrušili, bol to jediný funkčný klon Rx ACCST D16, ale Frsky má tiež prijímače so zabudovaným odpor. deličom cez AIN2 0-36V. Sú označené "Pro" Archer SR8 Pro, R8 Pro, R10 Pro atď.
ještě to mají přijímače řady GR (4,6 a 8) ale tam je to jen 0-3,3V takže to chce externí dělič, ale ten stojí 80 Kč origo, nebo 3 Kč když si ho uděláš na koleně.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#18 Příspěvek od juraj.jurej »

blembondo píše:Budeš to muset přepočítat ještě jednou. :lol:

Pane bože to sú starosti. :roll:
Budeš ešte musieť z toho zoznamu vyškrtať všetky, ktoré využívajú FrSky telemetriu (celkovo). Ja som tvrdil okrem FrSky.

A tie ostatné na telemetriu aj tak skoro nikto nepoužíva.
A už ma to viac nezaujíma. Táto téma je o inšom a nie o obrazne povedaných percentách. Každý kto chcel to pochopil.
FrSky Tandem X20
prikrylm

#19 Příspěvek od prikrylm »

Správně, otázka je TX16S nebo Q X7S, přpadně X18/20. Podle "obědového rozhodovacího algoritmu", kdy když mám chuť na více variant z jídelníčku a nevím, tak beru to levnější. :)
Takže když nevím, beru levnější. A vzhledem k cenám dostupných přijímačů mi to vychází na TX16S, a jak psal Jiri, velký barevný displej se může hodit..

Chybu s TX16S (nebo Eachine variantou) asi neuděláš.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
tom099

#20 Příspěvek od tom099 »

A ta verze Eachine je lépe zpracována vzhledově?
Blade 70, Beta 1400
blembondo

#21 Příspěvek od blembondo »

juraj.jurej píše:Budeš ešte musieť z toho zoznamu vyškrtať všetky, ktoré využívajú FrSky telemetriu (celkovo). Ja som tvrdil okrem FrSky.
A tie ostatné na telemetriu aj tak skoro nikto nepoužíva.
A už ma to viac nezaujíma. Táto téma je o inšom a nie o obrazne povedaných percentách. Každý kto chcel to pochopil.

Pořád dokola...máš pravdu.Nemá to smysl.Tak to nechám být..... zúfalé 1% s pár senzormy...Taky by bylo dobré mrknout co je to u MPM "zobrazení Frsky HUB telemetrie". :wink:
Pokud jde o Eachine Tx16 tak ten Tx jde ještě koupit?Tedy kromě bazaru?
A už to tady nebudu rušit.Slibuji i když se budou kecat blbosti. :wink:
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od juraj.jurej »

prikrylm píše:Správně, otázka je TX16S nebo Q X7S, přpadně X18/20. Podle "obědového rozhodovacího algoritmu", kdy když mám chuť na více variant z jídelníčku a nevím, tak beru to levnější. :)
Takže když nevím, beru levnější. A vzhledem k cenám dostupných přijímačů mi to vychází na TX16S, a jak psal Jiri, velký barevný displej se může hodit..

Chybu s TX16S (nebo Eachine variantou) asi neuděláš.

Tie vaše ceny prijímačov. Koľko ich potrebujete? U niekoho to môže hrať roľu, kto má 50 modelov, ale zakladateľ písal, že potrebuje zatiaľ jeden na jednoduchý model (4 chanel). Na to mu stačí na začiatok Archer R6 za 800 CZ (6/24CH. Telemetrický s plným dosahom >2 km, AIN2, F.Port/S.Port s funkciou redundancie, OTA) Ja mám asi 10 Rx a to mi stačí.

"Podle "obědového rozhodovacího algoritmu", kdy když mám chuť na více variant z jídelníčku a nevím, tak beru to levnější."
Zaujímavá úvaha. Ja to mám inak. Ja si dám rezeň a viem, že s tím nič neskazím. Predsa nebudem niečo jesť len za to, že je to lacné.

Chybu s TX16S neurobý? Ale ak chce ísť s dobou, lepšia voľba je FrSky Tandem X18 (X20) Môj názor :)
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#23 Příspěvek od juraj.jurej »

blembondo píše:Pořád dokola...máš pravdu.Nemá to smysl.Tak to nechám být..... zúfalé 1% s pár senzormy...Taky by bylo dobré mrknout co je to u MPM "zobrazení Frsky HUB telemetrie". :wink:
Pokud jde o Eachine Tx16 tak ten Tx jde ještě koupit?Tedy kromě bazaru?
A už to tady nebudu rušit.Slibuji i když se budou kecat blbosti. :wink:

Ale nerušíš. Pre každého je blbosť niečo iné. Pokiaľ viem tak Frsky Hub je stará telemetria s čias D8 protokolu, ktorý som nemal rád. Dosť nepraktické. Dal sa k tomu použiť aj displej. A je to zase len využitie Frsky telemetrie a ich senzorov. A asi sa dá k tomu pripojiť aj iný Rx, ako FrSky. (S tím nemám skúsenosť)
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... discussion
Přílohy
19966-main.jpg
FrSky Hub.jpg
FrSky Tandem X20
Jiri

#24 Příspěvek od Jiri »

tom099 píše:A ta verze Eachine je lépe zpracována vzhledově?

Je lepší zejména mechanickým provedením (lepší slidery, gimbaly, praktičtější tlačítka, lepší uspořádání šesti tlačítek..). Vzhledově vypadá atraktivněji spíše standardní Radiomaster - Eachine je taková nenápadnější, protože je tam minimum těch chromovaných prvků, co čínani milují. Elektricky je to totéž, vyráběné v té samé fabrice. Nicméně opravdu vidím, že ji aktuálně nikdo nenabízí, možná jí přestali dělat, protože kanibalizovala dražší Radiomaster.
Popis: https://dronemanya.com/cs/post/eachine-tx16s-alternativni-viceprotokolovy-rf-system
Lze např. na inzerát: https://ostatni.bazos.cz/inzerat/153259091/vysilac-radio-eachine-tx16s.php
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
prikrylm

#25 Příspěvek od prikrylm »

juraj.jurej píše:Chybu s TX16S neurobý? Ale ak chce ísť s dobou, lepšia voľba je FrSky Tandem X18 (X20) Môj názor :)

:-) X18 určitě není špatný, ale co když se mi bude strašně líbit Spektrum X-Vert?
A v čem je X18/20 lepší ve smyslu "s dobou"?
Jiri

#26 Příspěvek od Jiri »

prikrylm píše::-) X18 určitě není špatný, ale co když se mi bude strašně líbit Spektrum X-Vert?

Nebo jakákoli koptérka, vrtulníček, minimodel.... Např. jen Pecka nabízí okolo 50 BNF modelů, vesměs pro Spectrum, které multimodul podporuje.
Prostě je to o tom - vystačím si s 2-3 letadly a chci mít v rámci nějakého omezeného rozpočtu to nejlepší - pak asi Tandem18.
Ještě nevím, kolik a čeho budu mít, nic extrémního neplánuji - TX16 je jasná volba a v rozpočtu zbude ještě na jeden model.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
tom099

#27 Příspěvek od tom099 »

prikrylm píše::-) X18 určitě není špatný, ale co když se mi bude strašně líbit Spektrum X-Vert?

N jsem zvědavý, co nakonec koupím :-) Já právě dostal od jednoho modeláře odpověď,že radiomaster co se týka modulace není kvalitní.Je tam 10 modulací,super,ale to nic nemění na tom, že jsou to modulace co nikdo nechce a nemají ani vlatní šifrování kvůli rušení.A navíc se pozastaví vývoj Otx, protože to nebude dotovat FRSKY.U nich na letišti někdo s ním rozbil 2 letadla a v logu byl signal off. No....cočlověk to názor no..
Blade 70, Beta 1400
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#28 Příspěvek od juraj.jurej »

Na X-Vert-VTOL použijem ErskyTX s multiprotokolom resp. si kúpim na bazare druhé, lacné (sekundárne) rádio ala TX16S. (treba oddeliť jablká od hrušiek) Ale osobne by som si nikdy nekúpil BNF model.
To je tak pre rozmaznaných, lenivých Amíkov.

Lepší v zmyslu ísť dobou znamená moderný výkonnejší HW (elektronika). Protokol ACCESS (24CH) ktorý ponúka mnohé výhody a ďalšie stále pribúdajú. Aké? Nebudem to tu opakovať, niečo popisujem v inej téme.
viewtopic.php?f=39&t=86914&start=45
alebo TU:
https://www.frsky-rc.com/frsky-advanced ... l-release/
FrSky Tandem X20
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#29 Příspěvek od jyrry »

Heh, koukám jak se to posunulo :-)
Už to nejsou žabomyší války s Futabákama, Graupnerákama, Jetiákama, už se to posunulo interním směrem :-D
jyrry.webnode.cz
prikrylm

#30 Příspěvek od prikrylm »

juraj.jurej píše:...
...tak výkonnější... asi jo, je to u lítání poznat?. ACCESS taky jo. Neber moje "příšpulky" jako útok na tebe, beru tě jako někoho, kdo se Tandemama dost zabývá, tedy minimálně hodně zkušeného uživatele.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“