Ahoj všem.
Dostala se mi do ruky MVVS 3,5 GFS RC. Samozřejmě tot. zatuhlá,v ricinu obalená. Údajně propálený píst. Náhradní výbrus přiložen.
A já bych ji rád reinkarnoval. Mimochodem - konstatoval jsem,že jestli má něco fest držet,můžou jít všechny akryláty a epoxidy do Tramtárie - ode dneška lepím zásadně ricinem... 14 dní to leželo v ďábelském blívajzu z červené brzdovky(ta sama rozeřere téměř vše),lihu,petroleje a acetonu - a výsledek byl silně nepřesvědčivý,bez horkovzdušky bych se nechytal… Po rozebrání jsem ale zjistil podstatné rozdíly mezi sadou výbrusu(orig. balení,číslo dílu 3046 0650) a pův. sestavou válec/píst viz foto. Vím,že byly různé verze tohoto motoru (tohle by měla být GFS),ale myslel jsem,že šlo o karbec,umístění výfuku příp. sání. Proč by se měl lišit výbrus mi uniká... I pístní čep(ten původní) je o 1mm delší - nebo je v novém pístu jiná rozteč drážek pro segrovky. Kanál v novém válci je o 1,5mm užší oproti originálu. Každopádně mám obavy,že s tohle sestavou by se kladný výsledek dostavit nemusel.
Uvítám,pantátové,chlapci a chlapi,každé poučení/radu,názor- o tipu na patřičné díly např. těsnění nemluvě. Díky za echo.
S62
MVVS 3,5 GFS RC - střední oprava
MVVS 3,5 GFS RC - střední oprava
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott
- Celeron
- Kontaktovat uživatele:
Re: MVVS 3,5 GFS RC - střední oprava
Podle fotek to vypadá, že původní pajšl je ocel válec a litina píst. Novej je ABC, tedy mosazná vložka s tvrdochromem a píst ze směsky hliník/křemík.
Původní píst má dva výřezy pro přepouštěcí kanály pro motor s bočním výfukem. Jak vypadal píst pro ABC s bočním výfukem nevím, nikdy jsem je neměl. ABC písty pro zadní výfuk měly jeden výřez nad prostředním přepouštěcím kanálem, tedy pod pístním čepem vpředu.
U ojnice vidím problém, ABC výbrusy měly spodní oko vypouzdřený bronzem aspoň tedy ty, co mám doma já. Bez futýrka se často přidřely a během jednoho letu se oko vytlouklo a někdy i přetrhlo.
Otázka je, jaký časování má ten Tvůj ABC výbrus. Pokud příliš vysoký, je potřeba mu dát Magic Muffler, co k němu Brno vyrábělo. Bez něj ten motor moc nejde.
Taky je potřeba zkusit, jestli se pístní čep netočí volně v pístu. Pokud jo, tak se pístní čep otáčením v ABC pístu brousí a časem je zcela volnej až se začne v pístu viklat a motor nechodí jak má.
Je toho docela dost, co je potžeba při generálce zkusit a udělat. Tohle jsou dost základní věci, co se musely dělat aby byla MVVS 3,5 aspoň trochu použitelná na lítání RC-P Club 20 (malý pylony).
Jestli ho uvedeš do chodu, tak zapoměň na větší vrtuli než 220/120. S většíma vrtulema je výkonově slabej.
Původní píst má dva výřezy pro přepouštěcí kanály pro motor s bočním výfukem. Jak vypadal píst pro ABC s bočním výfukem nevím, nikdy jsem je neměl. ABC písty pro zadní výfuk měly jeden výřez nad prostředním přepouštěcím kanálem, tedy pod pístním čepem vpředu.
U ojnice vidím problém, ABC výbrusy měly spodní oko vypouzdřený bronzem aspoň tedy ty, co mám doma já. Bez futýrka se často přidřely a během jednoho letu se oko vytlouklo a někdy i přetrhlo.
Otázka je, jaký časování má ten Tvůj ABC výbrus. Pokud příliš vysoký, je potřeba mu dát Magic Muffler, co k němu Brno vyrábělo. Bez něj ten motor moc nejde.
Taky je potřeba zkusit, jestli se pístní čep netočí volně v pístu. Pokud jo, tak se pístní čep otáčením v ABC pístu brousí a časem je zcela volnej až se začne v pístu viklat a motor nechodí jak má.
Je toho docela dost, co je potžeba při generálce zkusit a udělat. Tohle jsou dost základní věci, co se musely dělat aby byla MVVS 3,5 aspoň trochu použitelná na lítání RC-P Club 20 (malý pylony).
Jestli ho uvedeš do chodu, tak zapoměň na větší vrtuli než 220/120. S většíma vrtulema je výkonově slabej.
Na to odricinování_ jakmile bude v Lidlu v prodeji Čistič štetců" ber ho okamžitě-smrdí ale funguje
No potěškoště!
Tak tomu říkám studená sprcha... Zkusím sehnat ten orig. ocelo-litinovej výbrus,ale moc iluzí si nedělám.
Samozřejmě,že čep je v pístu volnější,ojnice futro nemá a navíc i vložka hlavy do válce nesedne...
Díky za echo. Reinkarnace asi zůstane jen zbožným přáním...
S62
Tak tomu říkám studená sprcha... Zkusím sehnat ten orig. ocelo-litinovej výbrus,ale moc iluzí si nedělám.
Samozřejmě,že čep je v pístu volnější,ojnice futro nemá a navíc i vložka hlavy do válce nesedne...
Díky za echo. Reinkarnace asi zůstane jen zbožným přáním...
S62
FunCub,Solius,Texas-"Rudý skřet", Middle Stick, Admirál II... + Graupner Mx-20 Hott