Barva na podvozek přívěsu za OA
- LittleFalco
Barva na podvozek přívěsu za OA
Renovuji starý přívěs za auto a po sejmutí staré překližkové podlahy jsem zjistil že původně pozinkovaná konstrukce pod podlahou je dost orezlá. Proto jí chci opískovat a natřít.
Problém je volba barvy - favoritem je Hammerite. Hlavně proto že reaguje se rzí. Je ale jednosložkový a netuším jak je odolný proti nárazům od kamínků a "slané lázni" zimního provozu.
Najde se někdo kdo má zkušenost?
Problém je volba barvy - favoritem je Hammerite. Hlavně proto že reaguje se rzí. Je ale jednosložkový a netuším jak je odolný proti nárazům od kamínků a "slané lázni" zimního provozu.
Najde se někdo kdo má zkušenost?
Zpátky doma, v kopcích :-)
Re: Barva na podvozek přívěsu za OA
Tlumex plast a podobné
Valenta (MO 72-3), Svíčka (AR 76), Modela 6 AM, Prism 7, FC-16, DC-16
Dříve na tohle byly výborné suříkové barvy, ty už ale ekologové zrušili. 
Pak jsem nějakou dobu používal obyčejnou základovou syntetiku, místo ředidla petrolej.
Nebudu vysvětlovat, kde jsem na to přišel, ale fungovalo to. Ovšem je třeba vyzkoušet, nevím, jestli se to nezdrcne, dnes už mají barvy trochu jiné složení.
Hemmeritem na opískovanou kostru určitě nic nezkazíš. Tlumex bych dal jako další vrstvu proti těm kamínkům. Ten Hemmerite jsem zatím použil jenom na brzdy u auta, bubny litina a na třmenech nějaká slitina, tam drží perfektně.
Ovšem podle toho, co píšeš, pokud jsem to dobře pochopil, bude problém trochu jinde. Jestli to rezne hlavně na stykové ploše kovová kostra - překližka, tak hlavně proto, že se tam drží voda, v zimě se solí, a překližka ji samozřejmě nacucá a drží ji tam déle. Zamyslel bych se i nad tím.
Pokud to má ovšem zrovna u přívěsu, který vyjede párkrát do roka (pokud není firemní) cenu.
Pak jsem nějakou dobu používal obyčejnou základovou syntetiku, místo ředidla petrolej.
Hemmeritem na opískovanou kostru určitě nic nezkazíš. Tlumex bych dal jako další vrstvu proti těm kamínkům. Ten Hemmerite jsem zatím použil jenom na brzdy u auta, bubny litina a na třmenech nějaká slitina, tam drží perfektně.
Ovšem podle toho, co píšeš, pokud jsem to dobře pochopil, bude problém trochu jinde. Jestli to rezne hlavně na stykové ploše kovová kostra - překližka, tak hlavně proto, že se tam drží voda, v zimě se solí, a překližka ji samozřejmě nacucá a drží ji tam déle. Zamyslel bych se i nad tím.
Pokud to má ovšem zrovna u přívěsu, který vyjede párkrát do roka (pokud není firemní) cenu.
Rozdíl mezi chlapcem a mužem je pouze v ceně jeho hraček.
Hammerite na opískovaný povrch?Že reaguje se rzí když už tam žádna nebude/pomíjím bleskovou korozi/?
Asi optimální skladba je po pískování 2K epoxid základ.STP polymer proti oštěrkování/Dinitrol 750/ a na to těžký vosk/Dinitrol 4942/.
Home made varianta je vpodstatě jakýkoli základ na železo.Volil bych S2003 na to nějaký alkyduretan S2085 a pak pořádnou vrstvu třeba toho Tlumexu.V tomto případě bych vynechal jednošichtovky a opravdu dal základní barvu.Nebo klidně i tu jednošichtovku ale v kombinaci se základem.Třeba Alkyton + Alkyton základ.Jen ještě upozorňuji že ten modifikovaný asfalt/Tlumex/ časem oproti vosku rychleji vysyschá/křehne/ ale je to levnější než vosk.
Asi optimální skladba je po pískování 2K epoxid základ.STP polymer proti oštěrkování/Dinitrol 750/ a na to těžký vosk/Dinitrol 4942/.
Home made varianta je vpodstatě jakýkoli základ na železo.Volil bych S2003 na to nějaký alkyduretan S2085 a pak pořádnou vrstvu třeba toho Tlumexu.V tomto případě bych vynechal jednošichtovky a opravdu dal základní barvu.Nebo klidně i tu jednošichtovku ale v kombinaci se základem.Třeba Alkyton + Alkyton základ.Jen ještě upozorňuji že ten modifikovaný asfalt/Tlumex/ časem oproti vosku rychleji vysyschá/křehne/ ale je to levnější než vosk.
- LittleFalco
S alkytonem mám jen nejlepší zkušenosti. Odrezovač, Alkyton základ + Alkyton jsem natíral kartáčem očištěná orezlá místa na Opel Corsa, poté, co jsem jí kdysi koupil. Během 10 let, co jsem jí pak měl (a pak prodával víceméně kvůli stáří) to zůstalo prakticky netknuté. Šlo o různá většinou málo přístupná místa (pod rezervou, pod těsnící gumou dveří apod.). Těch 10 let, co jsem jí měl (jako druhé malé auto na pojižďky), parkovala venku. Stříbrný vrchní alkyton vypadal podobně jak původní metalíza, takže nebylo třeba se s tím moc párat ani na viditelných místech.
Kladívkový stříbrný Alkyton vypadá skoro jak pozink, takže s tím natírám vše, co bylo původně v pozinku a začalo reznout (většinou i bez základu) a funguje to dobře - třeba právě na přívěsu, nebo různé trubičky a hlavy šroubů v autě - vypadá to pak zase skoro jak nové.
Kladívkový stříbrný Alkyton vypadá skoro jak pozink, takže s tím natírám vše, co bylo původně v pozinku a začalo reznout (většinou i bez základu) a funguje to dobře - třeba právě na přívěsu, nebo různé trubičky a hlavy šroubů v autě - vypadá to pak zase skoro jak nové.
Símův axiom: Každý signál se zlepší, připojíme - li anténu
Záleží jak velký je ten přívěs. Ale zkusil bych ten epoxidový základ, mrkněte třeba na Epolex nebo Sinepox. Ty používám, nejsou tak drahé jako barvy kde míchají barvy na auta a ještě vám zůstane na jiné věci. Jako vrchní barvu třeba i ten Alkyton. Taky ho sem tam používám a velká spokojenost. I po úplném zaschnutí je pořád jemně pružný, tak nepraská. Když dáte více vrstev, tak myslím že to vydrží i ty kamínky apod.
- LittleFalco
Délka je 9,5m (celková, s ojí). Proto se rekonstrukce vyplatí - 25 let starý kus v původním stavu se prodává za cca 10 tis EUR
Zpátky doma, v kopcích :-)
Aha, tak to bude plechovka epoxidového základu 1L možná akorát.
Jestli to chcete na dlouho, tak bych opravdu nešetřil na barvách a použil nějaké dražší kvalitnější a jak už bylo psáno, určitě bych nepoužíval ani já ty nesmysly 2 v 1 a 3 v 1. To je jen zase jeden podvod na lidi.
Jestli to chcete na dlouho, tak bych opravdu nešetřil na barvách a použil nějaké dražší kvalitnější a jak už bylo psáno, určitě bych nepoužíval ani já ty nesmysly 2 v 1 a 3 v 1. To je jen zase jeden podvod na lidi.
- jirkacbx
- Kontaktovat uživatele:
Tlumex nepatlat,pod nim všechno rezne rychleji.
Radši tohle https://www.autokelly.cz/Product/AC-AN007/12649450
Radši tohle https://www.autokelly.cz/Product/AC-AN007/12649450
Blbost. Když se pod to dá základovka, tak to vydrží. Ale už ten Tlumex není to co býval kdysi.
- HavelAircraft
- Kontaktovat uživatele:
Já bych to viděl na epoxidový základ a polyuretanový lak.
Když to vydrží na těžké technice tak na vleku taky.
Když to vydrží na těžké technice tak na vleku taky.
www.havelaircraft.cz
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft
info@havelaircraft.cz
Facebook- Havelaircraft