GAMA 2100 - RTF
Re: GAMA 2100 - RTF
Zdravím koupil sem gamu 2100 chybi mi tam serva... Na klapkach jsou 9gramove serva nevite jake maji být na kridelkach 9 gram. Servo je malé..... Nevite nekdo děkuji za odpověď.....
V popisu jsou doporučené, viz obrázek
Accipiter Badius II, Piper Cub J-3, FunCub, Gama2100, FrSky Tandem X20
- juraj.jurej
- Kontaktovat uživatele:
Plagos píše:Zdravím koupil sem gamu 2100 chybi mi tam serva... Na klapkach jsou 9gramove serva nevite jake maji být na kridelkach 9 gram. Servo je malé..... Nevite nekdo děkuji za odpověď.....
Veľkosť, typ 17g (HS81)
FrSky Tandem X20
Nemáte zkušenost s baterkou Kavan https://www.va-models.com/eshop1/cs/kav ... 4wh-130223?
Chci ji použít pro GAMU 2100.
Měl jsem původně Fox i Ray,ale obě už jsou passé.
Díky.
Díky.
GAMA 2100 + P51D-Mustang ŠAD model
Turnigy 9XR (OpenTx)
Turnigy 9XR (OpenTx)
To co jsi poslal je Fox s jinou nálepkou.
Premek píše:Nemáte zkušenost s baterkou Kavan https://www.va-models.com/eshop1/cs/kav ... 4wh-130223?
Díky.
Také si myslím, že tyhle LowCost baterky jsou prakticky všechny stejné. Já používám také Foxy viz foto, mám ji tam docela dlouho, a pořád je OK. Ale zkušenost říká, že nejvíc záleží na zacházení, já jsem na baterky docela "cimprlich" a dost o ně pečuji.
nevlad píše:
já jsem na baterky docela "cimprlich" a dost o ně pečuji.
Když jsi na ně cimprlich jak píšeš, tak při kolika voltech přestáváš létat?
já jsem na baterky docela "cimprlich" a dost o ně pečuji.
Když jsi na ně cimprlich jak píšeš, tak při kolika voltech přestáváš létat?
Používám pípák - allarm https://profimodel.cz/cs/elektronicka/3 ... 30671.html a mám ho (myslím) nastavený na 3,2V (nevím z hlavy přesně), takže v okamžiku, kdy některý článek spadne na tu hodnotu, začne to pískat. Je to slyšet daleko, takže jdu dolů. Samozřejmě někdy to musím přitáhnout na přistání, ale nikdy to nejde pod tři volty. Ony Li-Pol články snesou bez problémů 2,7V, mnohem důležitější je, že je hned nabiju na Storage napětí, tedy asi 3,8V a pak je hodím do kufru. Na 100% nabíjím až těsně před lítáním.
PS. na DX8 mám i telemetrii, ale ta měří celkové napětí, což není ideální.
PS. na DX8 mám i telemetrii, ale ta měří celkové napětí, což není ideální.
Baterku asi objednám. Chápu, že to není úplně top. Kapacitu 2600mAh používáš pro Gamu 2100 nebo do jiného letadla?
Já teda napětí moc neřešil. Poznám jakmile motor začíná "vadnout" a ztrácí tah. Pro mě je to signál jít dolů a nabíjet.
Já teda napětí moc neřešil. Poznám jakmile motor začíná "vadnout" a ztrácí tah. Pro mě je to signál jít dolů a nabíjet.
Turnigy 9XR (OpenTx)
Turnigy 9XR (OpenTx)
Premek píše:..motor začíná vadnout...
Jj, mám ji hlavně pro Gamu, ale dávám ji i do FunCuba.
Píšeš, že "vadne" motor, tak může být (a asi taky bude) napětí článků rozhozené. Články nejsou nikdy naprosto shodné, jejich vnitřní odpor se liší, hlavně při vybíjení vyššími proudy se napětí rozjede, a pokud jeden článek chodí několikrát pod tu hranici 2,7 voltu, pak jde do kytek celý pack. Jak píšu výše, mám i telemetrii, ale mnohem líp se mi osvědčil ten odkazovaný alarm, právě proto, že hlídá jednotlivé články každý zvlášť.
A jak jsem už psal, neukládám baterky nabité, vždy vybalancované a jen na těch 3,8 voltu. Pak je nabíjím až těsně před použitím, a proudem 1C. Teda pokud se nesplaším a nespěchám, pak to tam taky narvu
Ok, je pravda, že se mě takto chová baterka, která má asi jeden článek už slabší. Ten pipák mám taky. Je fajn, i když ta sirénka je hodně hlasitá. Já mívám po skončení letu na dvou článcích cca 4,1V, ale ten jeden je většinou na 3,7V. Po připojení k nabíječce ten jeden okamžitě vyskočí na 4,2V a ty dva se k 4,2V pomalu šplhají. Takto tam dám třeba 500mAh. Ale jak jsem psal dříve, je už passé.
BTW jak ti s touto baterkou vychází poloha baterky aby těžiště bylo OK? Já to s těmi 2200mAh měl cca 1-1,5cm od motoru.
BTW jak ti s touto baterkou vychází poloha baterky aby těžiště bylo OK? Já to s těmi 2200mAh měl cca 1-1,5cm od motoru.
Turnigy 9XR (OpenTx)
Turnigy 9XR (OpenTx)
Má cca 255 gramů, těžiště asi 2,5 - 3 cm od té přepážky za motorem
tak to máš v podstatě nalepené těsně na motoru, je to tak?
Turnigy 9XR (OpenTx)
Turnigy 9XR (OpenTx)
Já jsem těch úprav dělal víc, motor mám víc vpředu atd, je to na fotkách viewtopic.php?f=16&t=46485&start=1005#:~:text=nevlad-,P%C5%99edm%C4%9Bt%20p%C5%99%C3%ADsp%C4%9Bvku%3A%20Re%3A%20GAMA%202100%20%2D%20RTF,-Napsal%3A%20%C4%8Dtv%2006.%20led%2C%202022%2012
Jasně, máš to pěkný.
Můžeš se m prosím dát fotku té baterky 2600mAh jak ji máš uloženou? Trochu jsi mě nalomil si koupit silnější baterku.
Ď.
Můžeš se m prosím dát fotku té baterky 2600mAh jak ji máš uloženou? Trochu jsi mě nalomil si koupit silnější baterku.
Ď.
Turnigy 9XR (OpenTx)
Turnigy 9XR (OpenTx)