Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
"Dva bratři"
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oAb_-aKtoyY[/youtube]
jak jsme filmovali: http://kolmanl.info/?show=show_txt&alias=SLCS_20220726061619
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=oAb_-aKtoyY[/youtube]
jak jsme filmovali: http://kolmanl.info/?show=show_txt&alias=SLCS_20220726061619
Libore, Vaše předešlá videa mne přesvědčily, abych si koupil Step One.
A tak jsem se letos naučil létat. Díky moc.
A tak jsem se letos naučil létat. Díky moc.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Tak jsem si dneska přivstal a provedl zálet
bude to chtít těžiště kousek dozadu a bude to fajn 
A takové krásné a ideální počasí to bylo... Nejhorší je, že nevím proč, dle telemetrie vše jelo, ruce páčkovali tak jak měly... Na zemi pak všechno fungovalo, táhla držely, konektory byly zapojené.
- LV
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:A takové krásné a ideální počasí to bylo... Nejhorší je, že nevím proč, dle telemetrie vše jelo, ruce páčkovali tak jak měly... Na zemi pak všechno fungovalo, táhla držely, konektory byly zapojené.
Podcenil si pádovú rýchlosť?
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
www.elektromodely.sk
Ne, ze stoupání jsem ještě odřídil plynulý přechod do klesání na průlet, ale to bylo to poslední... Prostě to pokračovalo po nasazené trajektorii až do země... Nejhorší je, že nevím proč, motory jeli tak na 80% už jsem nějak nestihl ani stáhnout. Dle logu jsem za výškovku tahal.
blesk píše:Ne, ze stoupání jsem ještě odřídil plynulý přechod do klesání na průlet, ale to bylo to poslední... Prostě to pokračovalo po nasazené trajektorii až do země... Nejhorší je, že nevím proč, motory jeli tak na 80% .
Kolik serv? Čím jsou ty serva napájené?
Pokud becem z jednoho reglu tak bych to tipoval na přetiženy bec v kombinaci při stoupani ohřátym regulatorem a naslednym vypadkem becu na přehřati.
Na zemi to vychladlo a vše fungovalo. Stači aby se s něčim delši dobu pralo jen jedno servo—- ja si to užil u větronu v termice při krouženi bud tvrdy zavěs klapek nebo se nechtělo jit dlouho bokem směrovce. Na zemi pak taky všechno fungovalo.
Hezky ero, to bych rozdejchaval asi docela dlouho.
Je tam externí bec a ten napájí jen životně důležité serva a RX, ostatní krmí bec z regálu, ale jak je vidět z telemetrie, tak napětí tam bylo....
blesk píše:Je tam externí bec a ten napájí jen životně důležité serva a RX, ostatní krmí bec z regálu, ale jak je vidět z telemetrie, tak napětí tam bylo....
Tak to přehřátim a vypnutim becu nebude.
Nedokážeš říct, jestli nešla jen výškovka nebo celé rádio?
Byl nějak nastavený FS?
Podle toho co píšeš bych se podíval na servo výškovky a jeho kabel. ideálně použít servo tester který bude v cyklu "pohnout a zastavit".
Co vlastně bylo to servo zač?
Byl nějak nastavený FS?
Podle toho co píšeš bych se podíval na servo výškovky a jeho kabel. ideálně použít servo tester který bude v cyklu "pohnout a zastavit".
Co vlastně bylo to servo zač?
Dušan Slavětínský :-)
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
vcera to celkem slo.. akorat jsem zase dvacet minut hledal v trave podvozek
jelikoz je nesehnatelny evidentne.. tak se ptam, nema nekdo nahodou doma zbytecny podvozek na Durafly Me-163?
Kuba78 píše:vcera to celkem slo.. akorat jsem zase dvacet minut hledal v trave podvozekjelikoz je nesehnatelny evidentne.. tak se ptam, nema nekdo nahodou doma zbytecny podvozek na Durafly Me-163?
Nešlo by na něj dát nějakou "svítivou" stužku, aby se dobře hledal?
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Přesto že doma šitý padák už mám 3 roky a Weguse RS rok, tak jako první do vzduchu se dostal včera večer singleskin z HK, koupil jsem komplet tak jak to prodávají v jejich "flash slevě" za necelé 3tis před 14ti dny. Včera před odjezdem na letiště sešrouboval, na letišti napipal (to byla největší pruda aby to chodilo tak jak jsem chtěl) a večer po západu slunce "zalital" ze země se tomu nechtělo, z ruky to šlo na první dobrou. Bude to chtít jen trochu zkrátit řidičky a bude to dobré. Včera už byla tma na lítání, ne tak ještě na ladění.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Ukazka, jak narocna na nohy a hlavu, muze byt priprava k letani se 7kg Foxem.
Foxi provoz neni zcela trivialni.Ze jsme se trochu prosli po poli nevadi. Ale,ze se motor po nekolikaminutovem bezmotorovem klesani k zemekouli v okamziku presunuti POM na vysilaci na max vubec neroztocil, jen lehce pocukaval vrtuli a decentne si pipal.. to vadi a dost...viz prilozene kratke video.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LZRI46GltrA[/youtube]
veka1
Foxi provoz neni zcela trivialni.Ze jsme se trochu prosli po poli nevadi. Ale,ze se motor po nekolikaminutovem bezmotorovem klesani k zemekouli v okamziku presunuti POM na vysilaci na max vubec neroztocil, jen lehce pocukaval vrtuli a decentne si pipal.. to vadi a dost...viz prilozene kratke video.
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=LZRI46GltrA[/youtube]
veka1
Co na takové "pípání" praví manuál k ESC? Asi hloupá "střelba od boku",ale byl ESC zaklibrovaný na min a max možný signál z rádia?
..dobré je, že Fox zůstal nepoškozený...
..dobré je, že Fox zůstal nepoškozený...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)