RC Sety - kde koupit?
- Kuba78
- Kontaktovat uživatele:
zaletat se to da a naucit i bez zkusenejsiho modelare v dosahu, jako samouk - i kdyz samozrejme pomoc nekoho zkusenejsiho je bezesporu vice nez velkym prinosem. sice to trva dyl, metodou pokus-omyl, ale jde to. co se tyce ruseni kanalu, myslim ze na toto tema bylo popsano uz dost papiru/web stranek a i v navodu k cinskym setum je to napsano. takze pokud je clovek alespon prumerne inteligentni a ne uplny sobec tak se staci rozhlednout dosiroka jestli nahodou nekde nekdo nelita a pripadne se domluvit na poradi. ja to tak delam, litam doma za barakem na louce - dosah te ciny je stejne celkem omezeny a jienho modelare sem tam potkal jen jednou, se samokridlem (a v klidu sme se domluvili)
Presne jak rika Kovboj, zacatecnik proste nevi jak co zapojit. Slovo co vlastne dela regulator porad uplne nechapu, a to uz procitam vsemozna fora a clanky hodne dni.
Proto sety typu Skylady maji vyhodu ze koupim vse hotove, staci nabit baterie a (zkusit) vzletnout.
A problem opravdu neni v letadle, nybrz v rukou. Lepsi je pro samouky ucit se na hloupem sety za tri tisice, nez na o neco lepsim letadle za deset tisic. Je pekne ze vse mohu dale pouzit, ale co mi zbyde po nekolaka tvrdsich padech?
Je proste potreba odprostit se od schematu, ze modelarina je vec pro uzky kruh vyvolenych, ktery se rozsiruje nabalovanim na ruzne kluby, krouzky, atd. Kdyz me letani chytne, urcite se tomu zacnu venovat vice a chodit na ruzna setkani.
Proto sety typu Skylady maji vyhodu ze koupim vse hotove, staci nabit baterie a (zkusit) vzletnout.
A problem opravdu neni v letadle, nybrz v rukou. Lepsi je pro samouky ucit se na hloupem sety za tri tisice, nez na o neco lepsim letadle za deset tisic. Je pekne ze vse mohu dale pouzit, ale co mi zbyde po nekolaka tvrdsich padech?
Je proste potreba odprostit se od schematu, ze modelarina je vec pro uzky kruh vyvolenych, ktery se rozsiruje nabalovanim na ruzne kluby, krouzky, atd. Kdyz me letani chytne, urcite se tomu zacnu venovat vice a chodit na ruzna setkani.
Jenom na doplnení puvodni debaty, synovec si koupil konecne Skylady, byli jsme to hodit , letal se mnou a chodil i sam. jedine co jsem na tom udelal - omezil vychylky a vytrimoval. Byl jsem prijemne prekvapen jak to lita. Neni to tak hodne jako Easy Star ale za ty penize je to podle mne bezkonkurencni pomer cena/radost/vykon. Vyhody : 1. cena, 2.vyborny cesky navod vcetne vseobecných pojmu o litani s RC 3.levne nahradni dily 4.prekvapive velka odolnost pri nesetrnem pristani. Nevyhody : 1.nemoznost omezit vychylky vyjma presunuti tahel v otvorech pak ( vychylka na vyskovce je moc velika i po omezeni ) 2. upevneni serv - zakapnout lepidlem 3.ulozeni prijimace- obalit molitanem 3. upevneni motoru - nejsou zde srouby se zapustnou hlavou - pri narazu se kousne vrtule o srouby-lze snadno predelat. 4.nabijecka pohonnych aku ( lepsi po case koupit neco lepsiho ale pro zacatek a v cene to je na hranici pouzitelnosti
Doporucejeme- zmensit pro zacatek vychylky kormidel,rovnou koupit druhou sadu baterii, nahradní gumy na kridlo, olepit bricho trupu a náběžku paskou s vlakny. Samozrejme kdyz to ma clovek v ruce vypada to hur nezli na letacich a hmatově to pripomina PET lahev
ale za ty penize .... Na zaver - nejsem placen cinskymi vyrobci a ani nijak sponzorovan
)) Mene movitym zacatecnikum ,kteri si nejsou jisti a chteji si to pouze zkusit, ci pokud nemaji v okoli znameho modelare ci pana Vanoucha
v dosahu myslim Skylady muze byt rozumnou ekonomickou variantou
Naposledy upravil(a) MakoBear dne ned 09.10.2005 21:23, celkem upraveno 1 x.
Takže po dnešním večeru, kdy jsem si naprosto pohodově zalétal, mohu konstatovat, že i člověk, který nedržel RC v životě v ruce, se se SkyLady může naučit létat za 3 večery
Vystoupat, udělat pár obletů nebo osmiček, vypnout motor a zaklouzat si a pak buď motor znovu zapnout nebo pěkně měkce přistát. Když jste na louce sami a nefouká, fakt v tom není problém. Není to sice žádná akrobacie, ale když ji vidíte, jak vám pomalinku proti lehkému větru ve výšce prolétá nad hlavou, nebo jak plave nad zemí a pak se pěkně měkce sklouzne po lyži při přistání, je to přímo rozkoš. Pro tohoto motorového větroně není nutná ani RC škola, ani rok výcviku. Ovšem po zaklouzání je nutno dobře upevnit baterky, aby v trupu necestovaly a neměnily těžiště
RadimHnilica píše:Kamikaze: nechápu jak mužeš něco doporučit když si stím byl ve vzduchu 4x 30 sekund???Podívejte kucíííí fakt sežentě nekoho kdo v okolí lítá (modeláři sjou všude) a choďte za ním on vám spoustu věcí vysvětli ukáže a třeba i ukáže že ta vaše Sky Lady dokáže lítat i víc než 30s.
U nás máme RC školu takže to případní zájemci nemají tak těžké ale jsitě se i u vás najde někdo kdo vám pomůže .Píšu to proto že je mi dost líto lidí vrazí určité peníze do málo litajicícho a dále nepoužitelného činského setu protože si nenechali poradit dřív. tak vám stím aspoň třeba někdo pomůže to rozlítat