Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto

Aby těch modelářských kategorií nebylo zbytečně moc. Když se to dotýká modelaření, ale nenašli jste zde specializované fórum. Taková témata vložte sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo

#706 Příspěvek od veka1 »

prikrylm píše:Co na takové "pípání" praví manuál k ESC? Asi hloupá "střelba od boku",ale byl ESC zaklibrovaný na min a max možný signál z rádia?
..dobré je, že Fox zůstal nepoškozený...

...byl, proto ten udiv. :( Pet stoupani nahoru s naslednym letanim akro obratu, vcetne pouzivani motoru v plnem roszahu pohybu POM. Po poslednim stoupani cca 20s na hranici viditelnosti nasledoval klidny sestup az do cca 10m nad zem a pomaly prulet nad plochou s vizi dalsiho stoupani ktere se jiz nekonalo.V baterkach zustala energie na cca 3x30s stoupani.
Jiz v tichem pruletu jsem zaregistroval pipani. Pristani probehlo v poklidu, bo jsem mu "zakazal" sedat na plochu, aby to prilisnou snahou doletet na misto vzletu na minimalce nepretahl .

Problem je,ze po odpojeni a opetovnem pripojeni accu, aniz by se mezitim sahalo na stazeny plyn (na vysilac po pristani nesahal), pohon funguje normalne, viz video.

Pozn. vcera s nim opet letel.Prisel s tim, ze nefunguje puvodne nastavena a funkcni brzda .Vrtule se zastavi ,ale az po delsi dobe. :?

Mame podezreni na nacnuty regl. Pred dvema tydny pri rozjezdu skrtl vrtuli a lehce poskodil nabeznou hranu vyskovky, kdyz mu ero vyskocilo z voziku.
Ted tam ma novou, se stejnym prumerem, ale mensim stoupanim. Tomu odpovida i mensi proud 49A ve srovnani s predchozimi 55A. Puvodni vrtule 17/11 ted 17/10

veka1
LV
Kontaktovat uživatele:

#707 Příspěvek od LV »

veka1 píše:Problem je,ze po odpojeni a opetovnem pripojeni accu, aniz by se mezitim sahalo na stazeny plyn (na vysilac po pristani nesahal), pohon funguje normalne, viz video.

Skúste nanovo preprogramovať regulátor a dať mäkší rozbeh.
Nie som zlý.... iba rýpem
www.elektromodely.sk
prikrylm

#708 Příspěvek od prikrylm »

A co je to za ESC, že bych se podíval na manuál?
...mě se to "pípání" zdá jako regulérní odezva na něco, co by se mělo dát najít v manuálu. Hádat si moc netroufám.
----
včera jsem byl líný a vytáhl házedlo jen do ďolíku mezi stromy a i když bylo místo hodně "rozbordelené", kvůli místu a větru, tak když se házedlo dostalo nad tenhle "šrumec", tak se dalo lítat vcelku pěkně. :)
Přílohy
20210402_135022.jpg
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
veka1
Kontaktovat uživatele:

#709 Příspěvek od veka1 »

Regl je Foxy 120A. Navod mame , kartu mame a taky pouzivame... na rozdil od lidi co navody nepotrebuji. :)

Bohuzel jsme nic nenasli, co by takove chovani systemu popisovalo jako normalni.

Pozn. po poslednim preprogramovani je je brzda v rezimu Normal... presto brzdi velice neochotne . Rozbeh byl a je nastaveny na pomalejsi.

Jeste dostane sanci ...kdyz nic nevymyslime a chovani se nezmeni, musime koupit novy regl. :(

veka1
prikrylm

#710 Příspěvek od prikrylm »

Vybitou baterku nepředpokládám,.. tak pak snad zapnutý "governor"? A (např.) brzda se chová stejně, je-li nastavena kartou nebo přes pípání přes rádio? (Jako jestli třeba neblbne karta a je fakt něco nastavené podivně.)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
blembondo

#711 Příspěvek od blembondo »

Foxy je Hobbywing.Regulátor v tom videu pípá po resetu a čeká na stažení plynu na nulu.Něco podobného jsem měl na Platinum 80A.Stažení plynu nepomohlo až reset napájení.Nakonec nebyl problem s regulátorem a uvolněný magnet v motoru.Myslím že ten regulátor nemusí být vadný.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#712 Příspěvek od veka1 »

Ten regl v prubehu letu fungoval normalne,az do okamziku, kdy se rozhodl, ze uz normalni nebude. :lol:

Knipl byl opakovne v prubehu bemotoroveho letu ( i po pristani ) na dorazu max i minimal. Pipat zacal az cca po 5minute motoroveho chodu v nizkem bezmotorovem pruletu... zatim jsme badani odlozili na neurcito. :)

veka1
veka1
Kontaktovat uživatele:

#713 Příspěvek od veka1 »

Dva dny zpatky jsem dal nocni a svlekl z Icarexu Elana. Urval jsem mu vsechny zebra na stredni casti a vymenil za nove...i nejake spejle jsem pomenil. 8)

Nad ranem jsem si trochu odfokl a v prubehu dne oblekl Elana do nove, igelitove kosile. K veceru probehl zalet a predani soutezeni chtivemu pilotovi k intenzivnimu treninku ... pockame, jak se mu o vikendu zadari. :wink:

Abych na tom placku do soumraku jen tak nepostaval,toz jsem dal nekolik Cejka retro startu.

elan _rekonstrukce_001.jpg

elan _rekonstrukce_002.jpg

elan _rekonstrukce_006.jpg

elan _rekonstrukce_009.jpg

elan _rekonstrukce_010.jpg

elan _rekonstrukce_011.jpg

elan _rekonstrukce_014.jpg

veka1
veka1
Kontaktovat uživatele:

#714 Příspěvek od veka1 »

Dvou soutezni vikend se blizi a Jiri zacina chapat, jak Elana packovat. Dnes si vyzkousel cerstvy vetricek, totalni vecerni klid i utrzenou gumu gumicuku v prubehu vleku. Vse zvladl s neposkozenym letadlem... sikovny ten chlapec je.

Sledujic ho po ocku, brazdil jsemv poklidu kontrastni oblohu s drevoptakem Cejkou i malickym pseudo hotlinerem Skorpion od pane Rejcharda z Brna. Pozn. Skorpik je jedno z petice plne osazenych letadel ( chybeli pouze akumulatory) , kere se rizenim osudu...( tj. manzelky neznameho zesnuleho modelare) ocitli na sbernem dvoru Pardubice Hurka ,aby je nakonec dobri cloveci privezli ke mne na dilnu. :)

elan _trenink_01092022_001.jpg

elan _trenink_01092022_002.jpg

elan _trenink_01092022_003.jpg

veka1
pepin

#715 Příspěvek od pepin »

Termika se dostavila tak dobrý.
3248FFEC-4036-4371-8787-866FF15709B1.jpeg
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#716 Příspěvek od Celeron »

veka1 píše:Dvou soutezni vikend se blizi
veka1

Tak už jseš zas pojizdnej? Myslel jsem, že Logan je menší na tu Tvoji "modelářskou" vestavbu.
veka1
Kontaktovat uživatele:

#717 Příspěvek od veka1 »

Celeron píše:Tak už jseš zas pojizdnej? Myslel jsem, že Logan je menší na tu Tvoji "modelářskou" vestavbu.

...to je Jiriho kun. Mj. copak se jmenuju Martin? Myslim, ze ten jezdi prijizdi na bilem, nebo ne? :D .

veka1
DAF
Kontaktovat uživatele:

#718 Příspěvek od DAF »

Tak tenhle příspěvek bych měl spíš nazvat byli jsme si zalétat. V neděli jsme měli klubové setkání, tak se podělím o pár fotek - https://daf64.rajce.idnes.cz/Setkani_mo ... zari_2022/.
Hitec Aurora 9X
veka1
Kontaktovat uživatele:

#719 Příspěvek od veka1 »

Po mesicni vynucene prestavce bez vlastniho povozu , jsem se dnes vydal opet na misto cinu.... se starym dolamanym ptake a novym modrookym konem se staru plachtu.
Inu, republikove mistrovstvi upoutanych modelu se fofrem blizi ( 10 -11.9. 2022) ... toz jsem se po vcerejsim sekani plochy,dnes sebral lehce potrenovat :)

propozice  mcr 2022.jpg

06092022_002.jpg

06092022_003.jpg

06092022_004.jpg

06092022_005.jpg

veka1
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#720 Příspěvek od Celeron »

Včera jsem zase po pár týdnech vytáhl "plachetnici" s názvem Funtana 2600. Kromě termickýho větroně asi moje nejpomalejší letadlo. :)
Funtana 2022.jpg

Měl jsem s ní zajímavou příhodu. Těma letníma vedrama asi vyschl karbec a ZDZ90 nechtěla blafnout. Tak jsem zaskřípnul peanem odvzdušnění nádrže aby nevytýkal benzí, postavil ji na čůňu a zadem přes kabinu stříknul do sání karbecu benzín stříkačkou. Pak už blafla, nasála a jela, zadělal jsem kabinu a odstartoval. Za letu koukám, že se dole pod motorem něco občas zaleskno ale nevěnoval jsem tomu pozornost, je tam podvozek z přírodního duralu.
Po přistání koukám, že na odvzdušnění je stále skřípnutej pean. 8O Já sklerotik starej. :roll: Docela mě překvapilo, že jsem ho za 12 minut blbnutí ve vzduchu neztratil. A ještě víc mě překvapilo, jak mohl motor vycucat 2/3 nádrže aniž by se nádrž splaskla. Rozdíl chodu motoru s peanem a potom bez něho naprosto k nerozeznání.
Odpovědět

Zpět na „Ostatní“