Across buggy servo

Pokud to má kola, jezdí po asfaltu nebo v terénu.
Zpráva
Autor
dubes

Across buggy servo

#1 Příspěvek od dubes »

Ahoj, jako asi kazdy mam problem se servem. Pri prvnim problemu jsem uplatnil reklamaci. Pal jsem zjistil, ze je to bezna vec. Takze jsem objednal nove servo. Bohuzel po zapojeni ani nove servo nefunguje. Promeril jsem, zda jde do pinu proud a jde. Zapojil jsem servo a i do spon, ktere drzi dratky od serva proud jde, ale samotne servo mlci, nereaguje vubec na zapnuti, nejde slyset, nereaguje na trimovani, nereaguje na zataceni. Mate nekdo tucha, co je spatne? Predem diky.
varok

Re: Across buggy servo

#2 Příspěvek od varok »

Však proud nemá jít do všech pinů konektoru. Jeden je mínus, většinou černý káblík. Potom plus, nejčastěji bývá +5V, ale asi bude záležet na systému. Káblík bývá červený. A signálový mají jít jen impulsy podle toho, jak hodně natočíte servo a na jakou stranu. Káblík může mít různou barvu, žlutou nebo jinou. Nejlepší by asi bylo buď zkusit servo na servotesteru, nebo zapojit na výstup přijímače místo serva třeba malou žárovku. Jeden pól žárovky na mínus přijímače a druhý pól žárovky na ten signálový výstup z přijímače. Po pohnutí páčkou nebo volantu vysílače by měla žárovka blikat.
dubes

#3 Příspěvek od dubes »

Super, diky za radu. Jen co sezenu malou zarovku a nejaky dratky, tak to vyzkousim. Da se rict, kdyz nebude zarovka reagovat na trim nebo zataceni, tak se neco stalo v dalkovem ovladaci?
varok

#4 Příspěvek od varok »

Nevím jestli to půjde poznat i pouhým okem, možná se vám bude zdát že žárovka trvale svítí- je to dost vysoká frekvence. Nejlepší by bylo jak jsem psal, že by jste vyzkoušel servo servotesterem a měl by jste jasno, jestli je chyba v servu nebo přímo v ovládání. Odkud jste?
dubes

#5 Příspěvek od dubes »

Olomouc, servotester nemam. Jsem uplny zacatecnik ;-), bohuzel.
varok

#6 Příspěvek od varok »

Hm, třeba se vám ozve nějaký modelář a pomůže vám. Já jsem bohužel až dál, Havířov, to je u Ostravy. Z okolí Olomouce tady myslím chodí někteří, tak možná někdo servotester má.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

Dvě poznámky, jednak jsi špatně trefil sekci, je zde přímo jedna na auta, případně sekce "palubní elektronika" (ale ta auťácká bude lepší). Ale to není tak podstatné, podstatnější ti jednak popsal varok. Mohlo se ti také stát, že jsi konektor zapojil obráceně, správně by to jít nemělo, ale... (ale je možné, že jsem to v nějakém testu přehlédl). Jinak servotester mohou mít i letečtí modeláři, tak se vyprav na jejich modelářské letiště a zkus se tam poptat.
Hitec Aurora 9X
varok

#8 Příspěvek od varok »

Dubes: vy máte v buggy tohle servo: https://www.rcprofi.cz/servo-pro-buggy-across ? Je tam nějak moc drátů, běžně bývají 3 jak jsem popsal výše. Tak to bude asi trošku složitější a v servu asi ještě bude něco navíc. Ale to vám neporadím.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

Tohle (podle fotky) vypadá, že servozesilovač je na desce (asi přijímače), nikoliv uvnitř. Takže nové servo a doufat, že bude fungovat, nebo jiné auto, které má klasická třížilová serva a jinde běžnou elektroniku.
Hitec Aurora 9X
dubes

#10 Příspěvek od dubes »

Nove servo jsem prave koupil, protoze jsem si myslel, ze to stare je kaput. Ale ani to nove nereaguje.
dubes

#11 Příspěvek od dubes »

No nevim, zda to pomuze, posilam fotku.
Přílohy
4F4EF1C1-5A59-4E10-B32B-AFF147C44239.jpeg
DAF
Kontaktovat uživatele:

#12 Příspěvek od DAF »

4dubes, máš SZ.
Hitec Aurora 9X
dubes

#13 Příspěvek od dubes »

SZ co to je prosim
varok

#14 Příspěvek od varok »

Soukromá zpráva. Nahoře vám bude psát že máte 1 nepřečtenou zprávu
varok

#15 Příspěvek od varok »

Jen bych se chtěl tak informativně zeptat. Podařilo se problém nakonec vyřešit?
Odpovědět

Zpět na „Auta“