Seřízení motoru OS MAX - H 60

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Re: Seřízení motoru OS MAX - H 60

#31 Příspěvek od Celeron »

No tak nevím, jak to jinak napsat. F3D se nikdy nelétalo s nitrem ale palivem FAI 80/20. A ta porovnávací metodika na měření obsahu hlavy s vrchem závitu svíčky pochází přímo od Mistra Sladkého z MVVS. Pokud víš o modelářských motorech víc než on, tak jsme to tedy všichni dělali špatně, včetně Maliny, Hovorky, Nováka, Daneše a dalších. :roll:
VTjr

Re: Seřízení motoru OS MAX - H 60

#32 Příspěvek od VTjr »

Celeron píše:...Pokud víš o modelářských motorech víc než on, tak jsme to tedy všichni dělali špatně, včetně Maliny, Hovorky, Nováka, Daneše a dalších. :roll:

Ja připouštím i to, že se mohu mýlit, to jsem přece napsal. A nikde netvrdím, že vím víc než ti naši bardi. :P
Při porovnávací metodice je však celkem jedno, zda tu komoru naplníme po vrch nebo spodek závitu, hlavně aby jsme to udělali u obou motorů stejně! Tedy jak u etalonového, tak i u s ním srovnávaného motoru. Má to význam řešit pouze když bychom chtěli vypočítat exaktně ten kompresní poměr, tak jsem se jen snažil ukázat, že i objem závitu svíčky dovede ten výpočet značně znepřesnit. Nic víc. :)
Na jaké palivo jste lítali, to samozřejmě nevím, to víš jedině ty. Tedy vím samozřejmě že na soutěžích F3D nitrování nebylo povoleno. Prostě jsem jen vyjádřil názor, že pri kompresním poměru 1:7 by to na FAI bez roury ani nemuselo chodit. I když s rourou možná i ano. Ale kdo ví, zda to bylo opravdu 1:7, nebo 1:9 i víc, ten objem svíčky sem nebo tam. :?
:mrgreen:
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“