M-2 Skaut (svazák)

Vše co je maketou, polomaketou ale i nějakou 1/4maketou skutečného stroje.
Odpovědět
Zpráva
Autor
/Honza/

M-2 Skaut (svazák)

#1 Příspěvek od /Honza/ »

Zdravím,
hodlám stavět velkou (polo)maketu nad 2 metry rozpětí výše zmíněného letadla, tak se vás ptám, je v ČR někdo kdo to už stavěl? Ví někdo o někom?
Díky, Honza.
veka1
Kontaktovat uživatele:

Re: M-2 Skaut (svazák)

#2 Příspěvek od veka1 »

A nejsi tak trochu troskar? :D Sleduj.... http://www.airspace.cz/akademie/rocnik/ ... /scout.php :wink:

veka1
/Honza/

#3 Příspěvek od /Honza/ »

Docela dobrý, ale kam bych takovou obludu dal ? :P
veka1
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od veka1 »

/Honza/ píše:Docela dobrý, ale kam bych takovou obludu dal ? :P

dyt je to rozebiratelny, ne? Hele 18 metrovka Cirrus v krabce u mne na dvorku :D

cirrus_trasportak.jpg

veka1
DAF
Kontaktovat uživatele:

#5 Příspěvek od DAF »

Hele, to není špatnej nápad, sedne si dovnitř, rádio na klíně a ani na vlastně nebude potřebovat papiry, jen registraci na ÚCL. :lol: :lol: :lol: .
Hitec Aurora 9X
/Honza/

#6 Příspěvek od /Honza/ »

DAF píše:Hele, to není špatnej nápad, sedne si dovnitř, rádio na klíně a ani na vlastně nebude potřebovat papiry, jen registraci na ÚCL. :lol: :lol: :lol: .

Výborný :lol: ,nebo nejlíp ještě zvětšit původní rozměry ne? Když letadlo, tak pořádný :!: 8) Ale otázka je, jestli bych se odvážil do toho vlízt :oops:
DAF
Kontaktovat uživatele:

#7 Příspěvek od DAF »

No, tak reagoval jsem na Petra. Ale ty nemáš moc důvěry ve svou práci, když by si se bál do toho sednout :lol: .
Ale teď vážně, ty na to máš nějaký plán, nebo ho budeš teprve tvořit?
Hitec Aurora 9X
/Honza/

#8 Příspěvek od /Honza/ »

Nesedl bych do toho, protože jsem podělanej z vejšek :(
Ale k éru; mám nějaký technický výkresy skutečnýho letadla, žebra aby to chytlo ten základní tvar skauta, přemýšlel jsem o tom, a myslím to tak že;
-žebra trupu budou z nějaký silnější překližky,
-žebra křídla taky překližka, asi taky něco silnější,
-celý zpevněný smrkovejma lištama, balzy chci použít minimálně
-potáhnu to asi balzou, nebo laminátem? nevím čím protože dosud jsem stavěl motoráky okolo max. 1,5m, potahovaný oracoverem nebo vliesem, u takhle velkýho modelu ale asi bude lepší pevnej potah, s tím mi prosím někdo poraďte.
Už delší dobu jsem si chtěl postavit větší maketu nad 2metry, vážně jsem uvažoval o Zlínu-526, ale těch je spoustu, chtěl jsem něco co je málo vidět, prostě originál, taky jsem zvažoval stavbu Tatry 001, k tý ale evidentně existují pouze 3 fotky na stránkách tatra klubu, takže to taky ne. Nakonec padla volba právě na m-2 skauta, jednak protože v rcr 10/22 vyšel docela obsáhlý článek + výkres s žebry, a jednak protože jsem ho ještě na žádné modelářské akci neviděl.
Dál bych se chtěl zeptat na pohon, spalovák nebo elektrika? Předem píšu, že spalovák jsem nikdy neměl, nevím jak se to udržuje, nebo jestli to lítá jinak než normální éro s elektropohonem.
Díky, Honza :)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od DAF »

Jestli je to tvůj první takto velký model, spíš bych šel do nějaké ověřené konstrukce. Už jen správně nadimezovat třeba a křídlo není u takové velikosti sranda. Tam už Očkinova metoda konstrukce stačit nebude. To samé je k motoru. Pokud jsi doposud používal elektry, asi bych u toho zůstal, byť já jsem více pro čuďáky. S celkovým návrhem konstrukce také souvisí správná volba výkonu serv. A ještě malou poznámku k terminologii. Na křídle jsou opravdu žebra, ovšem v trupu to jsou přepážky.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Makety“