Vrtule na DLE20

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Celeron
Kontaktovat uživatele:

Vrtule na DLE20

#1 Příspěvek od Celeron »

Dnes mi Spacewalker při pojíždění "zakopnul" v dolíku vymletým mezi jednotlivejma pruhama asfaltu, co dělal finišér. Poslední dřevěnka vrtule 17/6" od Karla Bambuly. :cry: Mám tady ještě dvě 16/8" ale obávám se, že bude už dost malá a bude se přetáčet a asi už má velký stoupání na dvoumetrovku polomaketu. Jinou nemám.
Je tu někdo, kdo lítá s DLE20 polomakety? Jaký rozměry používáte a od koho?
Na trhu toho zas tak moc není, Fiala, Foxy = Fiala, Kavan = taky Fiala, Stinger jsem moc velkou chválu neslyšel, prý vibrují. Stinger 17/6 a 17/7 jsou na Bighobby k mání za dobrou cenu ale jak jsem psal. Polský Xoar PJA jsou prý kvalitní ale drahý a nevím, jak ten Modelmax z Jelení Góry funguje.
tomaasz
Kontaktovat uživatele:

Re: Vrtule na DLE20

#2 Příspěvek od tomaasz »

Ahoj, známému mého zákazníka jsem zalétaval spacewaalkera 2.1m (SIG nebo SG-modell stavebnice) s dvacítkou Stinger. Pro zálet jsem použil vrtuli Master 16*8K, ošklivá, ale velmi dobrá pro tento model a motor. Motor se s ní nepřetáčí, větší bych tam nedával.
Majitel ji potom vyměnil za dřevo 16*8, které zlomil při prvním startu - nepřitáhl výškovku při přidání plynu. S tou masterkou má už asi 15 letů, několikrát si s ní hrábnul do trávy a vrtule stále drží. Dřevěnka vypadá na modelu mnohem líp, ale skončí při prvním kontaktu se zemí.
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Celeron »

Dík za info, tak to dřevo 16/8 zkusím. Spacewalker má dvoukolák dost vzadu a má tendenci jít na čumák. Já jsem u něj měl původně "dutý" gumy, který se chovaly jako podhuštěný a na roztočení při přistání měly docela odpor a vždy při doteku se zemí Spacewalker jakoby zakopnul ale hned se srovnal. Ale nikdy se mi na asfaltu na čumák nepostavil. Na tráve jsem s ním nikdy nebyl ale asi by to bylo ještě horší. Dal jsem na něj tvrdý mechovky a už to téměř nedělá. Za 6 let 2 vrtule, poprvé vyjetí z dráhy do dolíku vedle asfaltu a podruhý tohle škobrtnutí o výmol na ploše.
Tu másterku asi zkusím. Akorát nevím, jak má širokej střed, mám na unašeči dodělaný tři šrouby M3 po 120 st, dřív jen na centrální matku se stále povolovala vrtule.
vitaa

#4 Příspěvek od vitaa »

Na DLE 20 RA (hornoplošník rozp. 2,4m) používám vrtuli Gemfan 17x6 - dřevo z emotors.cz a jsem spokojen,motor si s vrtulí rozumí,výkonu je víc,než dostatek..
jinak na unašeči mám pouze podložku a matku s kontramatkou,jak bylo u motoru a nikdy se vrtule nepovolila..
vitaa

#5 Příspěvek od vitaa »

Ještě tu mám malou ukázku s uvedenou vrtulí při zkoušce motoru,proto model byl v tu chvíli bez mot.krytu..
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=HNq1xqc_XpI[/youtube]
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“