Nová RC Souprava

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Odpovědět
Zpráva
Autor
jyrry
Kontaktovat uživatele:

Re: Nová RC Souprava

#76 Příspěvek od jyrry »

No... a není on HiTec tak nějak sloučený s Multiplexem? A vysílače už se v EU sehnat asi nedají?
https://www.multiplex-rc.de/
jyrry.webnode.cz
pilotfokker

#77 Příspěvek od pilotfokker »

našel jsem vrtulník ale hitec s ním nekomunikuje jen futaba
pilotfokker

#78 Příspěvek od pilotfokker »

Mám takový dotaz. Do čeho mám jít. JETI 12 NEBO FUTABA 16IZ.
TomasC
Site Admin
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od TomasC »

Šel bych do vysílače, který má někdo v okolí, aby ti mohl poradit.

Kdybych vybíral já, tak JETI.
pilotfokker

#80 Příspěvek od pilotfokker »

Poradit to je u obou stejné.I JETI i FUTABU tu mají.
prikrylm

#81 Příspěvek od prikrylm »

Pak další kritéria mohou být dostupnost servisu, cena, výběr přijímačů.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
pilotfokker

#82 Příspěvek od pilotfokker »

Servis lepší určitě JETI přijímače to je asi stejné Pro vrtulníky jsou asi taky obě na stejné urovni.
PBS

#83 Příspěvek od PBS »

Tak pokud Ti vycházejí stejně, resp. Futaba není nijak výrazně lepší, tak určitě i podpora našeho výrobce je docela pádný argument pro JETI
tomashr

#84 Příspěvek od tomashr »

Budeš s tím létat opravdu jako s palcovkou drženou v ruce anebo to chceš cpát do pultu?
První varianta je docela argument pro Futabu, ten hranatý JETI design (to samé novější FrSky) se prostě drží jako palcovka hůře. Pult tohle ruší a spíš obrací ve prospěch Jeti...
pilotfokker

#85 Příspěvek od pilotfokker »

Bez pultu .palcovka Štve mne trochu servis .FUTABA ho u nás nemá.JETI je pár km ode mne.
prikrylm

#86 Příspěvek od prikrylm »

Držení je možná o tom si to rádio fakt chytit do ruky. Mě třeba (trochu k mému překvapení) líp sedla do ruky X12 jak X9D+, kde X12 se jeví taková hranatá a X9D+ je tvarový klon snad Futaby? JR? nebo čehoto...
Takže i JETI může být jako palcovka rozumně použitelná. A pokud máš JETI za bukem, tak nějaký (teoretický) peníz navíc za "funkcionality" se časem stejně rozplyne.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#87 Příspěvek od Kuba78 »

Jeti je jako palcovka rozhodne pouzitelna. zalezi od toho jak to kdo drzi, jaky ma ruce.. me se drzi napriklad dobre - nezaznamenal jsem nejake problemy pri drzeni, ze by me neco tlacilo nebo tak. pouziti prepinacu na predni strane vysilacky ( tedy ty mirici smerem od pilota) je v pohode, dosahnu a je to akorat na prsty. Co me na DS-12 vadi ze nema bocni slidery jako DS24, obcas bych je vyuzil, nahrada temi otocnymi ovladaci na prednim panelu je napytel. Trimovani chce taky trochu zvyku.
A jeden z duvodu proc sem si poridil DS-12 je to, ze je velmi lehka - vazi mene nez pulku te futaby. Pro nekoho tohle muze byt tez zajimavy argument.
tomashr

#88 Příspěvek od tomashr »

Ad DS-12 - za mne jsou boční slidery k.o. kritérium, palcovka bez toho je na F5J o ničem (ovládání motoru a tak). Jistě, jde to i jinak, ale nic si nenamlouvejme - je to prostě vážná chyba, okecávat, "že to vlastně nevadí" by byla chyba... Ty trimy také nejsou pro palcovku dobrý nápad, ale tam bych připouštěl, že se to časem dá naučit.

Vlastní držení "hranatého řešení" je na diskusi a tady souhlas, že to je i o váze, to je plus třeba právě pro DS12 či u Frsky X18 proti X20. Osobně ale mám zcela reálnou zkušenost s obojím a jako plně využitá palcovka (tedy i se slidery a více spínači) se prostě styl 14SG/16IZ podle mne ovládá lépe.
Moyzes design Jeti je pro mne vydařený u pultovek, ale u palcovek prostě příliš ne a je docela smutné, že to zkopírovali i číňani a člověku se to pak cpe i odjinud :-)
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#89 Příspěvek od Kuba78 »

souhlasim, kdybych lital nejak intenzivneji F5J nebo zavodne, asi by to byl pro me KO parametr a musel bych koupit DS24. ale vzhledem k tomu co letam, jak letam a f5j mam jen rekreacne Django, tak sem to prekous (DS12 ma pro me i jine vyhody proti DS24, neni to jen o cene).
Bavil jsem se o tom s Jeti kdysi, oficialne nechteli mit v ramci spodniho plastoveho dilu zadne aktivni prvky nebo neco co by se tam muselo montovat + plast by byl po stranach zeslaben. Osobne si myslim, ze kdyby opravdu chteli tak je tam implementuji a nejak by to udelali, zas takova raketova veda to neni, ale asi by si tim kanibalizovali trh pro DS14.. ¨

Desing je ciste subjektivni vec. me osobne se design jeti libi, je to proste takovy modelarsky bauhaus.. Je pravda tez, ze puvodni navrhy byly ponekud odvaznejsi a musely byt pozdeji zasazeny do realneho technologickeho a ekonomickeho ramce. Ale treba jeho navrh TX26 Atlantis byl velmi zajimavy. https://www.pina.cz/2012/02/06/moyzi-tx ... rc-system/
https://lubomojzes.rajce.idnes.cz/Produ ... le_ukazky/
pilotfokker

#90 Příspěvek od pilotfokker »

A ještě co muže mít vliv na výběr RC soupravy. Mám HITEC AURORU. Která z těchto je podobnější v programování. FUTABA IZ 16 nebo JETI 12 16.
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“