kope píše: Tak tohle je pro mne důležitá informace. Plánuju v dohledné době poslat mou letitou Epson multifunkci do křemíkového nebe. Tisknu poměrně málo a právě z důvodu zasychání trysek jsem uvažoval i o barevném laseru, jen mne odrazovaly vyšší pořizovací náklady a pořád si myslím, že na malé domácí tisknutí je cena za stránku výhodnější u inkoustu. Pokud u tankových není zasychání problém, resp. pokud má (jak psal někdo výše) režim automatického samočištění, tak je pro mne volba jasná.
Konkrétně jde o CANON PIXMA G6040 zakoupenou 28. 12. 2019.
Pod dojmem zkušeností s předchozími Canon s úvodními cartridge co sloužily tak akorát na vyzkoušení plus pár desítek stran jsem rovnou koupil i náhradní náplně Canon GI-40.
Když to přišlo tak jsem čuměl jako puk, protože s tiskárnou už přímo byla jedna full sada náplní Canon GI-40, takže jsem rovnou měl skoro po deci a půl barevných inkoustů a tři a půl deci černého. Celkem zhruba tři čtvrtě litru.
Ty původní barvy mi vydržely dva a půl roku, černá je pořád ještě ta první. Tiskárna tiskne dle potřeby, zaschnutí se nekonalo. Dvakrát se mi stalo, že některé barvy přestaly tisknout. Nebylo to ale zaschnutím, nýbrž tím, že z nějakého důvodu barva stekla z přívodních trubiček zpět do tanku. Funkcí úvodního nacucnutí se zase natáhla a tiskne se pořád dál.