T-PRO nebo ZORRO místo Aurory ?
Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
T-PRO nebo ZORRO místo Aurory ?
Přemýšlím, že bych pořídil namísto Hitec Aurory co už mám přes 10 let něco menšího, ale zároveň stejně použitelného pro mé potřeby : Což je soutěžní létání s větroni RCEV (a velmi okrajově F5J)
Rozmýšlím mezi T-PRO a ZORRO "gamepady".
Koukal jsem na srovnávací video :
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ROZ_I8YQ2JU[/youtube]
ale rád bych měl nějaké info i od lidí co to reálně používají u nás.
Je to použitelné co se nastavení týče ? OpenTX / EdgeTX asi vše umí, ale co přepínače ? nebo obecně ergonomie pro větroně s klapkami, letovými režimy, brzdami na plynové páce a motoru na "poťák" / přepínač ?
Případně jiná alternativa ?
Rozmýšlím mezi T-PRO a ZORRO "gamepady".
Koukal jsem na srovnávací video :
[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=ROZ_I8YQ2JU[/youtube]
ale rád bych měl nějaké info i od lidí co to reálně používají u nás.
Je to použitelné co se nastavení týče ? OpenTX / EdgeTX asi vše umí, ale co přepínače ? nebo obecně ergonomie pro větroně s klapkami, letovými režimy, brzdami na plynové páce a motoru na "poťák" / přepínač ?
Případně jiná alternativa ?
Stoupak.cz - Portál pro všechny větroňáře, házedláře a jiné maníky :-D
Re: T-PRO nebo ZORRO místo Aurory ?
Z těch dvou zmíněných já hlasuji rozhodně pro Zorro/RMZ/.Jedíným mínusem může být pro někoho kapacita baterie.To co každý určitě ocení jsou gimbaly které jsou u RMZ o hodně lepší.Navíc jdou nastavit bez rozdělání vysílače a platí to i pro změnu modu.Samozřejmě jdou vyměnit za celokovové AG01 mini.Přepínače mají menší rozměry než obvyklá klasika ale chodí výborně.Slidery dobrý s ne moc výrazným středem.Tlačítka na spodní části Tx,větší displej,integrovaná anténa,klasicky umístěné trimy/T-pro má 2x joystick/ a celkově lepší úchop jsou příjemný bonus.Nejlepší cesta výběru jsou vlastní ruce takže doporučuji si to někde vyzkoušet.Alternativ moc není a protože menší form faktor nemusí každému vyhovovat tak vznikl Radiomaster Boxer.Malé rádio z klasickými rozměry gimbalů.
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
Krásné, ale cenově už méně zajímavé... Děkuji za info.
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Z těch dvou zmíněných já hlasuji rozhodně pro Zorro/RMZ/.Jedíným mínusem může být pro někoho kapacita baterie.To co každý určitě ocení jsou gimbaly které jsou u RMZ o hodně lepší.Navíc jdou nastavit bez rozdělání vysílače a platí to i pro změnu modu.Samozřejmě jdou vyměnit za celokovové AG01 mini.Přepínače mají menší rozměry než obvyklá klasika ale chodí výborně.Slidery dobrý s ne moc výrazným středem.Tlačítka na spodní části Tx,větší displej,integrovaná anténa,klasicky umístěné trimy/T-pro má 2x joystick/ a celkově lepší úchop jsou příjemný bonus.Nejlepší cesta výběru jsou vlastní ruce takže doporučuji si to někde vyzkoušet.Alternativ moc není a protože menší form faktor nemusí každému vyhovovat tak vznikl Radiomaster Boxer.Malé rádio z klasickými rozměry gimbalů.
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
Takže rozhodně Zorro (předpokládám, že RMZ = RadioMasterZorro ?
Předpokládám, že chceš používat HiTec přijímače, co už máš, takže něco s MPM* - viz, co píše blembondo. Nová FrSky rádia je trochu krok stranou, protože na HiTec přijímače je potřeba ještě externí modul. Souhlasím, že dobré je si rádio osahat. S OpenTX/EdgeTX se dá nastavit i to, co bys nečekal, že vůbec jde
, takže nějaký motor na potenciometru problém není.
---
* MultiProtocol Module viz např. viewtopic.php?f=38&t=85424&hilit=+multiprotokol (povídání o externím MPM)
---
* MultiProtocol Module viz např. viewtopic.php?f=38&t=85424&hilit=+multiprotokol (povídání o externím MPM)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:Předpokládám, že chceš používat HiTec přijímače, co už máš, takže něco s MPM* - viz, co píše blembondo. Nová FrSky rádia je trochu krok stranou, protože na HiTec přijímače je potřeba ještě externí modul. Souhlasím, že dobré je si rádio osahat. S OpenTX/EdgeTX se dá nastavit i to, co bys nečekal, že vůbec jde, takže nějaký motor na potenciometru problém není.
---
Ano, asi bych použil hitec příjmace - Ty by ale měly fungovat samy o sobě s ZORRO 4in1 ne ? (případně bych postupně kupoval Radiomaster R88)
A co se týče výdrže : kolik že to vydrží ? Nikde jsem to nezahlédl
Baterky mám https://www.vaprio.cz/produkt-vapergy-l ... a-2ks.html
Bez problému 4 hodiny provozu na vnitřní VF modul.
A jeste bys mohl zvednout telefon Alesu.
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
horejsi píše:A jeste bys mohl zvednout telefon Alesu.
nojoooo
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
blembondo píše:Baterky mám https://www.vaprio.cz/produkt-vapergy-l ... a-2ks.html
Supr, to mi stačí na pohodu.
sgames píše:
Krásné, ale cenově už méně zajímavé... Děkuji za info.
Už ne tak krásné ale cenově zajímavější i proti Zorru.
https://www.xt-xinte.com/NEW-Jumper-T-L ... =F47698-D2
Zoro je určitě lépe vybavené a má větší display ale pokud nepotřebuješ otočné slidery a stačí ti 4 přepínače tak je to ještě lehčí a víc do ruky. (samozřejmě podle toho jaké má kdo ruce...)
T-lite z XT-xinte byl zajímavý když to proklouzlo bez DPH.Dnes to nemá smysl.Cena včetně pošty US$ 78.51 a k tomu 21% Dph je 2170Kč.Kdyby někdo chtěl T-lite 4in1 nebo TX12 Mk1 tak za 1500Kč je mám ve stavu zánovní na prodej. 
- sgames
- Kontaktovat uživatele:
Lite už je moc "lite" ...