I přes studený vítr jsem dal dva lety, z toho jeden asi 10 minut, napůl termický, napůl svahový (od města se to k našemu letišti zvedá a dnes byl šikovný směr větru). Vzal jsem si i kamerku, ale už ne náhlavní popruh, tak alespoň fotka
Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, foto
Re: Byl jsem si zalétat modelem letadla - dojmy, zážitky, fo
Vylákalo mě sluníčko, tak jsem vyvezl Prcka na vzduch. Nová vrtulka 7x6 se osvědčila, vrátila se mu živost projevu a v letu pak vypadá lépe se sklopenou.
I přes studený vítr jsem dal dva lety, z toho jeden asi 10 minut, napůl termický, napůl svahový (od města se to k našemu letišti zvedá a dnes byl šikovný směr větru). Vzal jsem si i kamerku, ale už ne náhlavní popruh, tak alespoň fotka
jyrry.webnode.cz
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Od pátku mam namontovanou taznou kouli na vozidle.Tak jsem v sobotu na chvili zdrhnul z dilny a hned ji otestoval.
Otestoval jsem i velikonocni pocasi....od 17:30 do 20:00h jsem stihl trochu deste,slunicka i betonovy obrubnik na valecku povozil...dobre bolo.
Ten valecek je po desti celkem znat....poletovadlo mnohem lepe vzleta i pristava na uhutnene plose ... toz mam radost, bo dari se.
veka1
Otestoval jsem i velikonocni pocasi....od 17:30 do 20:00h jsem stihl trochu deste,slunicka i betonovy obrubnik na valecku povozil...dobre bolo.
Ten valecek je po desti celkem znat....poletovadlo mnohem lepe vzleta i pristava na uhutnene plose ... toz mam radost, bo dari se.
veka1
-
HONZIK 22
Pak se nedivte , kdyz tam vsichni tahate za autem valec s obrubnikem , ze ta krajina vypada jak vypada.
A nejvyssi hora je tam dalnicni nasep, kde je s valcem jezdit zakazano.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Velikonocni pondeli prijemne prekvapilo hezkym pocasim,tak jsme krome treninku s F2B relaxovali i s malymi RC ptaky .... bych rekl, jako vsichni co si to mohli dovolit, no ne? 
veka1
veka1
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Myslim, ze prosluneny vcerejsek zamotal hlavu kdekomu.... i modelarskemu duchodci v zabehu.
Pozn. kdyz se ted divam na kompromitujici fotomatros,valim bulvy co vsechno jeden sebou tahne na plac,aby si v klidu jednou, nebo i trikrat vrznul ..... rumunskeho kona ve svestkovem zbarveni, vozik samostavba z roku 1990,darovanou sekacku od dobreho kamarada, vercajk,baterky chlast, praporky, kamerku a hlavne trikrat nabouranou a trikrat opravenou Z-50 od dobreho konstruktera.... neuveritelne.
veka1
Pozn. kdyz se ted divam na kompromitujici fotomatros,valim bulvy co vsechno jeden sebou tahne na plac,aby si v klidu jednou, nebo i trikrat vrznul ..... rumunskeho kona ve svestkovem zbarveni, vozik samostavba z roku 1990,darovanou sekacku od dobreho kamarada, vercajk,baterky chlast, praporky, kamerku a hlavne trikrat nabouranou a trikrat opravenou Z-50 od dobreho konstruktera.... neuveritelne.
veka1
veka1 píše:... co vsechno jeden sebou tahne na plac,aby si v klidu jednou, nebo i trikrat vrznul ....
Jojo, je to jak soulož po padesátce - dlouhá příprava a krátká radost
jyrry.webnode.cz
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
jyrry píše:Jojo, je to jak soulož po padesátce - dlouhá příprava a krátká radost
To vis, vekem si clovek zvykne na ledacos. Dnes, po ukonceni vcera zapocate pripravy jsem dal 4 stouchy... a byl jsem rad , ze jsem rad.
-
HONZIK 22
Ctyri štouchy.
Hmm. No vidis jak ti prospel pohyb na cerstvem vzduchu na letisti.
No ,ale vratme se k letani.
Hmm. No vidis jak ti prospel pohyb na cerstvem vzduchu na letisti.
No ,ale vratme se k letani.
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Dnes jsem moc nepoletal, ale trochu pohybu na cerstvem luftu mam za sebou, viz ...uprava parkoviste a prijezdove cesty na klubove RC letiste. 
veka1
veka1
To jsem netušil, že hrábě měly takové pěkné lekárničky.veka1 píše:
S úsměvem jde všechno líp.. :D
- veka1
- Kontaktovat uživatele:
Úsměv píše: To jsem netušil, že hrábě měly takové pěkné lekárničky.
to je klamani Al plechem.... v realu to neni lekarnicka,ale LiPol nicka.
veka1
-
JardaRůžička
Včera konečně u nás bylo hezky - až na dost silný nárazový vítr. Vytáhl jsem tedy na letiště svůj "přeszimní výtvor" s tím, že aspoň pošteluju motor. Jenže když už motor ochotně spolupracoval, vtírala se otázka, jestli stačí na to, aby se s ním model vyštrachal z dost vysoké trávy s ještě vyššími pampeliškami.
Vyštrachal. Na zálet sice dost nefér podmínky, ale dopadlo to dobře.
Je to 2m Pilatus Porter postavený z výřezů od pana Haly (dost uležených). Motor (MVVS 12,7) se pro něj ukázal silný až moc, ale nevadí - plyn jde ubrat vždycky a éro možná časem půjde i na plováky a tam se výkon navíc hodí. Trochu podivné uložení nádrže v kabině bylo vynuceno vnitřní strukturou předku trupu (jde o dávnou konstrukci pana Fary zvětšenou na rozpětí 2m), ale funguje dobře a je velmi praktické vidět na množství paliva. 
-
Libor
- Kontaktovat uživatele:
Nedělní polétání na mezi. Byla ještě krapet zima.
[youtu_be]https://youtu.be/hwewjoD8L2o[/youtu_be]
[youtu_be]https://youtu.be/hwewjoD8L2o[/youtu_be]
Dobrý den. Nevím kde se zeptat, tak to zkusím zde.
Je možné aby se dron udržel ve vzduchu 5 metrů od letícího nebo startujícího vrtulníku?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-prv ... .seznam.cz
Je možné aby se dron udržel ve vzduchu 5 metrů od letícího nebo startujícího vrtulníku?
https://www.novinky.cz/clanek/krimi-prv ... .seznam.cz
-
JardaRůžička
Zřejmě mu letěl naproti a to možné je. Jak to s ním potom zametlo je věc druhá a už ne tak moc důležitá.