Sedmička pionýrů- plánky Jiří Kalina
- cybernetic
Re: Sedmička pionýrů- plánky Jiří Kalina
uputany MiG-21 z ABC
- cybernetic
- sharkmouth
Pánové, děkuji za zájem, ale připomínám název tématu. Není o modelech pana Fary z ABC, ani o Šk-38 1:1
Jardysa - perfektní, dík!
Krabici si ze Sedmičky nepamatuji, ale Jirka pak měl podobnou stavebničku Jamamoto. Tu teď dělá Pepa Kubeš. Model má oproti Krabici směrovku nahoře.
MiGa si vybavuji. Ve školní družině jsem si ho překreslil na pauzák, a postavil ve dvou exemplářích. První moc nelétal, resp. šel buď vystřelit, a pak podobnou rychlostí jako nahoru šel i dolů
, nebo klouzal jen z ruky. Druhý, u kterého jsem udělal křídlo bez vzepětí, ale s autostabilem, létal naopak perfektně.
Jardysa - perfektní, dík!
Krabici si ze Sedmičky nepamatuji, ale Jirka pak měl podobnou stavebničku Jamamoto. Tu teď dělá Pepa Kubeš. Model má oproti Krabici směrovku nahoře.
MiGa si vybavuji. Ve školní družině jsem si ho překreslil na pauzák, a postavil ve dvou exemplářích. První moc nelétal, resp. šel buď vystřelit, a pak podobnou rychlostí jako nahoru šel i dolů
Modelů jsem za život postavil hromadu a bohužel plány z dob mého mládí jsou bůhví kde, takže už nemůžu říct, kolik jich bylo podle jeho výtvorů. Ale zanechal po sobě i další modelářsky zajímavé památky, např. knihu Modelářské motory, mám oba díly.
Hitec Aurora 9X
- sharkmouth
Tak jsem našel toho pokojáka. Skenování opravdu není snadné. Pokud by to někdo chtěl stavět, rozměry odměřené z originálu dodám 
- Přílohy
-
- Kalina Vánočník III.pdf
- (560.26 KiB) Staženo 325 x
Čau Sharku,
rozměry pošli, mě se to líbí
rozměry pošli, mě se to líbí
- sharkmouth
Čau televizní hvězdo
Tak jak je na plánku naplacato:
odtokovka křídla 225
hloubka střed 55
hloubka konce 43
VOP: 133
42
28
Trup - motorová část od ložiska do úplné špičky na konci 130
nosník OP 90
Snad ti to stačí. Možná mám kopii 1:1, tak pokud bychom se někde viděli, předám.
Tak jak je na plánku naplacato:
odtokovka křídla 225
hloubka střed 55
hloubka konce 43
VOP: 133
42
28
Trup - motorová část od ložiska do úplné špičky na konci 130
nosník OP 90
Snad ti to stačí. Možná mám kopii 1:1, tak pokud bychom se někde viděli, předám.
Dík a neprovokuj. Jsem myslel, že to nikdo neviděl ...
- sharkmouth
Tak jsem se trochu potrápil s několika plánky. Pokud by je někdo chtěl stavět, tak na A4 jsou zmenšené na 87% tak si přepočítejte, o kolik je nutno zvětšit
Případně pošlu nějaký rozměr originálu.
- sharkmouth
Ušák trochu lépe. Byl to jeden z mých prvních modelů. Co na tom, že jsem ho postavil bez vrtule a komplet z balsy 4mm, kterou rodiče tenkrát s vypětím sil sehnali před Vánoci v DTM. Jiné tloušťky totiž nebyly. Možná jsem Ušáka o něco zvětšil, každopádně mi tento výtvor pěkně klouzal, a nadělal spoustu radosti 
Neměl by někdo plán na samokřídlo Radek? Určitě plánek vyšel v Sedmičce. Kdysi jsem to stavěl, tak bych si zavzpomínal