zhasínání DLE 55- vyřešeno, možná někomu pomůže

Jednou je možná elektrika nahradí, do té doby ale ještě budeme s nimi mít plno problémů. Tady nám třeba někdo poradí.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Maverick
Kontaktovat uživatele:

zhasínání DLE 55- vyřešeno, možná někomu pomůže

#1 Příspěvek od Maverick »

Ahoj ve spolek.

jen jsem se přišel podělit o poznatky. Třeba to někomu pomůže.

Jakmile jsem DLE55 v modelu za letu otočil hlavou válce nahoru- let na zádech, spolehlivě mi zhasnul. Začal jsem čistěním karbecu, sítka, výměnou nádrže a bimbátka.
potom jsem bádal po membránách, hadičce ze sání, zkoušel různé benzíny, i od kolegů, svíčku, novou fajfku, přešel jsem konektory, hadičky, četl na Rcmanii..

no nakonec dostal motor nový karburátor, proběhla kontrola odhalením stínění kabelu svíčky, nátrubek, létal jsem kvůli ref. tlaku dále bez haubny, s bohatým nastavením... nepomohlo. Na zemi vše OK, ale ve vzduchu při negativních G a i jen na zádech válcem nahoru spolehlivě zhasnul.

Dopadlo to tak, že se potvrdilo, co jsem zde četl, odešlo zapalování DLE. V určitém stavu prostě nefungovalo jak má.

Nyní jsem vylétal dvě nádrže ve všech režimech, model na zádech na volnoběh a motor jede :-) Paráda.

takže jedna z možností, kdyby to někdy někdo řešil, může být zápalko :-)

stálo mě to asi 12 nouzových přistaní s Yak 54 od RCpilot, naštěstí vždy jako do peřin...
Díky za toto fórum.
guchar

Re: zhasínání DLE 55- vyřešeno, možná někomu pomůže

#2 Příspěvek od guchar »

@Maverick Asi jsem zcela OT. Na tom zapalování v motoru (DLE-55 Ignition System) je něco mechanického? Čidlo? Celé je to něco jako magneto? Co se změní polohou na zádech (co to je za vadu), že za letu na zádech motor zdechal? Nějaké namáhání kabelu/tišťáku s vaklem? Tohle mi hlava nebere. Pokud tam je "ignition system kill switch" nemůže něco spustit jeho falešnou aktivaci? "Always install an ignition system kill switch on the aircraft used." DLE-55 - Operator's Manual Výměnou zapalování za jiné se "napravila" vada spojení mezi zapalováním a bezpečnostním vypínačem (kill switch)?
Celeron
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od Celeron »

Taky pochybuju, že by v zápalku byl policajt proti převrácení, jako je třeba v přímotopech. :mrgreen:
Maverick
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od Maverick »

guchar píše:@Maverick Asi jsem zcela OT. Na tom zapalování v motoru (DLE-55 Ignition System) je něco mechanického? Čidlo? Celé je to něco jako magneto? Co se změní polohou na zádech (co to je za vadu), že za letu na zádech motor zdechal? Nějaké namáhání kabelu/tišťáku s vaklem? Tohle mi hlava nebere. Pokud tam je "ignition system kill switch" nemůže něco spustit jeho falešnou aktivaci? "Always install an ignition system kill switch on the aircraft used." DLE-55 - Operator's Manual Výměnou zapalování za jiné se "napravila" vada spojení mezi zapalováním a bezpečnostním vypínačem (kill switch)?

Zkoušel jsem u bez KS, to samé. Pak jsem přehodil zapalování a bylopo problémů.

Možná to byla shoda náhod a prostě umřelo po minutě letu:(
Díky za toto fórum.
guchar

#5 Příspěvek od guchar »

Celeron píše:Taky pochybuju, že by v zápalku byl policajt proti převrácení, jako je třeba v přímotopech. :mrgreen:
Jasně, že tam nebyl. Jen na základě Parkinsona (a spirituality namazaného krajíce) ten přítomný policajt "mrtvého pilota" (nebo zapalování jako celek) tak fungovaly.
Odpovědět

Zpět na „Spalovací motory“