Levné potahové fólie
Re: Levné potahové fólie
Lepivou vrstvu by měla mít, je krytá tenkou fólií 
Lak pod folii bych nedoporučoval, nebezpečí vzniku bublin, po přebroušení pouze důkladně očistit od prachu - nejlépe stlačeným vzduchem.
Valenta (MO 72-3), Svíčka (AR 76), Modela 6 AM, Prism 7, FC-16, DC-16
V domácích podmínkách asi spíš vysavač a vlhký hadr.
Tak teď jsem z toho trošku zmatený. Chtěl jsem dát jen jednu vrstvu
Nedávej ani jednu.
Někdo to dává, ale opravdu to není vůbec nutné. Já to nepoužívám také, stejně jako asi většina zde, a modely létají a fólie drží. Dej si ale pozor na dobře prožehlené přeplátování na náběžné hraně křídla. Kdysi (asi 20 let) se mi stalo, že jsem to přižehlil nějak blbě, pod fólii se mi za letu (jak jinak, že) dostal vzduch a křídlo mi z horní strany svlékl.
Michale (sibcat), výměna reglu bylo správné řešení, model létá a dělá radost majiteli (nějaké foto je v "byl jsem si zalétat...")..
Michale (sibcat), výměna reglu bylo správné řešení, model létá a dělá radost majiteli (nějaké foto je v "byl jsem si zalétat...")..
Hitec Aurora 9X
Doporučuji začít spodním potahem, ten prezehlit pár mm na horní stranu a pak žehlit horní potah. Odtokovou zařezávání bez přesahu, nabezku prezehluju pár mm dolů, právě kvůli tomu "podfouknutí". Samozřejmě pokud to nevadí vzhledu.
A právě na takovém místě se dá pro sichr takový spoj (náběžka) přetřít CAčkem, abys neměl strach z podfouknutí. Ale při dobrém přižehlení sed není čeho bát.
Hitec Aurora 9X
Takže nenatírat kostru modelu lakem ani balsalocem? Dobře
varok píše:Takže nenatírat kostru modelu lakem ani balsalocem? Dobře
Nitrolakem určitě ne a balsalocem (resp. podobným lepidlem) jen tehdy, když by mohl nastat problém (většinou při opravách, když se fólie odchlípne, nebo chceš mít sichr, že to fakt budeš držet, ale to většinou stačí lepidlo z fólie). Důležité je, mít kostru čistou, bez prachu (pilin z broušení).
Hitec Aurora 9X