Phoenix RC
Re: Phoenix RC
Instaloval jsem přes "launcher" - Advanced - Install an update
a EasyGlider se objevil v Glider - Electric.
a EasyGlider se objevil v Glider - Electric.
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
tak u mne pořád nic nevím co dělám blbě
a jakou máš verzi simulátoru ? Já mam v5.5.g
tak po update na v5.5.L model vidím 
Verzi mám 6.0.cosi, TO jsem zapomněl napsat.
Už je TO dlouho, co jsem děla update, matně si vybavuju, že v6 zase nějak zprovoznila online lítání (možná kecám)..
Už je TO dlouho, co jsem děla update, matně si vybavuju, že v6 zase nějak zprovoznila online lítání (možná kecám)..
Nevíte někdo o nějakém pěkném F3Ačku do Phenixu?
Nějak se mi nedaří najít.
Nějak se mi nedaří najít.
Na https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ je emulátor "krabičky" (originálního kabelu, co převádí PPM na USB zařízení přímo pro PhoenixRC).
Emulátor krabičky by měl fungovat na téměř libovolný joystick, tedy zařízení, co se ve Win jako joystick tváří - ukazuje se v "herních zařízeních" a ukazuje osy a tlačítka.
Když zapojím OpenTX rádio do PC a nastavím jako joystick (8 os, 24 tlačítek), tak emulátor krabičky funguje téměř* vzorně.
Pokud ale zapojím jiný "joystick", tak emulátor vidí, že by mohl pracovat, po spuštění Phoenixu ale nefunguje. Hlásí, že "krabička" není.
Zkoušel jsem jako joystick "čudlík" z číny i Leonardo, kde jsem zkoušel různé počty os a tlačítek, různé rozlišení na osách a nic. PhoenixRC s nimi nejede.
Netušíte, co by se ještě dalo zkusit?
Napadá mě ještě trochu laborovat s VID, PID...
---
* viz dřívější popis, emuluje 6 z 8-mi os.
Emulátor krabičky by měl fungovat na téměř libovolný joystick, tedy zařízení, co se ve Win jako joystick tváří - ukazuje se v "herních zařízeních" a ukazuje osy a tlačítka.
Když zapojím OpenTX rádio do PC a nastavím jako joystick (8 os, 24 tlačítek), tak emulátor krabičky funguje téměř* vzorně.
Pokud ale zapojím jiný "joystick", tak emulátor vidí, že by mohl pracovat, po spuštění Phoenixu ale nefunguje. Hlásí, že "krabička" není.
Zkoušel jsem jako joystick "čudlík" z číny i Leonardo, kde jsem zkoušel různé počty os a tlačítek, různé rozlišení na osách a nic. PhoenixRC s nimi nejede.
Netušíte, co by se ještě dalo zkusit?
Napadá mě ještě trochu laborovat s VID, PID...
---
* viz dřívější popis, emuluje 6 z 8-mi os.
Bude mi fungovat bezdrátové spojení Jeti- Phoenix6 ve win10, když zapojím do krabičky viz odkaz Jeti přijímač s přepnutým výstupem na PPM?
Má někdo zkušenost? Nebo nějaká jiná varianta?
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... ry_from%3A
Má někdo zkušenost? Nebo nějaká jiná varianta?
https://www.aliexpress.com/item/1005005 ... ry_from%3A
Ten "čudlík" chce PPM. Pokud bude přepnut na PhonixRC, s vysokou pravděpodobností bude s PPM signálem z přijímače s PhoenixRC fungovat. PPM jsem používal od Spektra a OTX rádií.
Pokud není kabel překážka - neumí JETI fungovat jako USB joystick? Mohl by s PhoenixRC fungovat téměř přímo (viz "Dongle is mandatory (Almost)!"). Přes zmíněný "emulátor krabičky" mi funguje s OTX/ETX zařízením napojeným do PC jako joystick, ale NEFUNGUJE, když se použije "čudlík", který se tváří jako std joystick (ten linkovaný v příspěvku výš, přepnutý na jiný jako PhoenixRC režim). Moc netuším proč tomu tak je. Možná málo os? (ten čudlík jich má 4-6, i pro PhoenixRC)
Pokud není kabel překážka - neumí JETI fungovat jako USB joystick? Mohl by s PhoenixRC fungovat téměř přímo (viz "Dongle is mandatory (Almost)!"). Přes zmíněný "emulátor krabičky" mi funguje s OTX/ETX zařízením napojeným do PC jako joystick, ale NEFUNGUJE, když se použije "čudlík", který se tváří jako std joystick (ten linkovaný v příspěvku výš, přepnutý na jiný jako PhoenixRC režim). Moc netuším proč tomu tak je. Možná málo os? (ten čudlík jich má 4-6, i pro PhoenixRC)
Tak mi přišel čudlík z Číny.
Ale nejsem si jistý, jak to zapojit.
Nakonec to chci zkusit s FlySky.
A teď jak to chci udělat, jak si myslím, že je to správně.
Přijímač přepnu na PPM výstup. To se dělá ve vysílači???
Z konektoru na přijímači vytáhnu drát s Jack konektorem kde bude na špičce konektoru signál a na prostředku mínus.
Ten zastrčím do čudlíku a čudlík do PC.
Je má představa správná???
Ale nejsem si jistý, jak to zapojit.
Nakonec to chci zkusit s FlySky.
A teď jak to chci udělat, jak si myslím, že je to správně.
Přijímač přepnu na PPM výstup. To se dělá ve vysílači???
Z konektoru na přijímači vytáhnu drát s Jack konektorem kde bude na špičce konektoru signál a na prostředku mínus.
Ten zastrčím do čudlíku a čudlík do PC.
Je má představa správná???
Tak už znám odpověď.
Moje představa byla správná a podle popsaného zapojení mi Phenix funguje bezdrátově
Moje představa byla správná a podle popsaného zapojení mi Phenix funguje bezdrátově
Už podruhé mi odešel čínskej dongl za pár korun po zapojení do USB/vysílačky. Mám Graupner MC 16/20 s PPM výstupem, a asi jsou tam nějaké jiné napěťové úrovně/špičky. Jak je ideální zapojovat RC a dongl a PC, aby se to nestalo? Pořadí zapnutí a propojení?
Už někomu taky ten dongl takto odešel?
Nejde ani tk o těch pár kaček, jako o ten čas, než to přijde
Už někomu taky ten dongl takto odešel?
Nejde ani tk o těch pár kaček, jako o ten čas, než to přijde
Co vím, tak některé starší PPM výstupy byly modulované napětí baterie, tak možná upravit napětí pomocí nějakého jednoduchého odpor (~1kOhm)-zenerka (3,3V) by mohlo pomoct
Mám Phoenix 6.0.i asi jako všichni, RadioLink AT10 a krabičku KSIM 4/8/ALL-IN-ONE přepnutou do Phoenix. Nedetekuje to v USB nic. Myslím, že ve výstupu konektoru asi nebude PPM signál, ale nenašel jsem jak to aktivovat.
S úsměvem jde všechno líp.. :D
Stáhnul jsem si z https://www.rc-thoughts.com/phoenix-sim/ simulátor čudlíku, připojuju rádio přes USB a neřeším PPM.
Navíc ETX slibuje a funguje v USB režimu na občerstvování mixeru 1000Hz. (Std režim, kdy se vysílá je ~250Hz)
Navíc ETX slibuje a funguje v USB režimu na občerstvování mixeru 1000Hz. (Std režim, kdy se vysílá je ~250Hz)