Motor 61 FS P.H výrobce?
Motor 61 FS P.H výrobce?
Motor 61 FS 10 ccm P.H co je to za motory?Zdá se podobné ASP.
http://jino.cz/motor-61-fs-10-ccm-p-h-3575.html tuten? No nenasel sem na gůglu nic, rozhodne nejaka cina. Jestli je lepsi nez ASP? Netusim, mozna neni od veci drzet se overenych znacek nez byt testovacim zakaznikem za jednorazovy poplatek 3500. Nak
Tahle otázka se tu v minulosti několikrát řešila. Zatím vše nasvědčuje tomu, že to je jeden výrobek s několika výrobci. Myslím, že Hangár 1 nabízel motory zn. SY a psali tam, že se jedná o identické stroje jako ASP. Takže pokud bys ho koupil, zas takový pokusný králík nebudeš. Já mám P.H. FS 52 - http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=31738 a při vnějším porovnání s tímhle http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=3484 je tam jediná viditělná změna, a to nápis P.H. či ASP. Mimochodem při brouzdání netem jsem narazil na několik českých (malých) prodejců, kteří tyto motory mají ve své nabídce.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Tahle otázka se tu v minulosti několikrát řešila. Zatím vše nasvědčuje tomu, že to je jeden výrobek s několika výrobci. Myslím, že Hangár 1 nabízel motory zn. SY a psali tam, že se jedná o identické stroje jako ASP. Takže pokud bys ho koupil, zas takový pokusný králík nebudeš. Já mám P.H. FS 52 - http://shop.lindinger.at/product_info.p ... s_id=31738 a při vnějším porovnání s tímhle http://www.rcm-pelikan.cz/index.php?sec=product&id=3484 je tam jediná viditělná změna, a to nápis P.H. či ASP. Mimochodem při brouzdání netem jsem narazil na několik českých (malých) prodejců, kteří tyto motory mají ve své nabídce.
Asi tak o ASPčkách se taky mnoho napovídalo a dnes je má jistě třetina modelářů.No stejný asi busou jen ta cena je jiná někde až o 500 levnější.Jako by cena zaváděcí.Asi ho vyzkouším.Tak je fakt že tak bohatej nejsem abych kupoval levně,ale na rekreační lítání to stačit třaba bude.A za rok sem napíšu jak to s ním dopadlo.
Když se podíváš na ceny Lindingera a Pelikána, nějaký rozdíl tam je (pro rakušáky). Stejné motory někdo objevil myslím i na HC, také za velmi příznivou cenu. Otázkou spíše bude tvorba ceny a co všechno v ní je zahrnuto a jakým podílem. Výše spotřebních daní, DPH, možná cla, rabat, množstevní slevy a další položky cenou velmi hýbou. HC např. nebude mít velmi pravděpodobně klasický kamenný obchod, jen internetový, a tudíž ceny tomu budou odpovídat. Jestliže např. český prodejce dováží přes tři další obchodníky, cena tomu bude také odpovídat. Já bych se toho motoru zas tak nebál. Rakušáci to prodávají poměrně dlouho a pochybuju, že by si dovolili prodávat úplný šunt.
Hitec Aurora 9X
DAF píše:Když se podíváš na ceny Lindingera a Pelikána, nějaký rozdíl tam je (pro rakušáky). Stejné motory někdo objevil myslím i na HC, také za velmi příznivou cenu. Otázkou spíše bude tvorba ceny a co všechno v ní je zahrnuto a jakým podílem. Výše spotřebních daní, DPH, možná cla, rabat, množstevní slevy a další položky cenou velmi hýbou. HC např. nebude mít velmi pravděpodobně klasický kamenný obchod, jen internetový, a tudíž ceny tomu budou odpovídat. Jestliže např. český prodejce dováží přes tři další obchodníky, cena tomu bude také odpovídat. Já bych se toho motoru zas tak nebál. Rakušáci to prodávají poměrně dlouho a pochybuju, že by si dovolili prodávat úplný šunt.
Ja ja ja.Něco mi říká že tohle je rozumnej názor,protože sám už se vyznám v těhle obchodnickějch tahách.Jdu do něho.Dík
Pokud jsi z Tučap u Tábora, tak bych zkusil kontaktovat ještě Libora (www.model-arena.cz), protože bydlí vedle tebe. Možná by dodal tento motor také za podobnou cenu.
mnov píše:Pokud jsi z Tučap u Tábora, tak bych zkusil kontaktovat ještě Libora (www.model-arena.cz), protože bydlí vedle tebe. Možná by dodal tento motor také za podobnou cenu.
To máš pravdu známe se.Ale on o proti mě umí pořádně lítat.Dík
Re: Motor 61 FS P.H výrobce?
Tak pozor.PH motory byly svého času vyráběny v Rakousku,ale Čína to skopírovala a začla dělat ASP!!!
Jelikož se Rakušané nedomohli zastavení,výrobu ukončili asi v roce 2018.
Jelikož se Rakušané nedomohli zastavení,výrobu ukončili asi v roce 2018.
Re: Motor 61 FS P.H výrobce?
Karlossi dobré ráno
. Když už jsi po probuzení vyhrabal tohle historické vlákno (z roku 2010), tak P.H. (pozor, s tečkami mezi písmeny) skutečně vyráběli jen Číňani, znamenalo to Planet Hobby. Ty motory byly stejné, jako motory značek ASP, SY, Magnun, SC a možná ještě něco dalšího. Měly to být kopie motorů O.S. Engines.
Jinak ty motory, které vyráběli rakušáci, měli značku HP, pokud se nemýlím, nikoliv PH (navíc bez teček mezi písmeny). Žádný z motorů uvedených značek už dnes nenajdeš snad nikde na pultě jako nový. Jsou ještě motory O.S. a snad Saito ještě dělá nějaké žhavíky.
Jinak ty motory, které vyráběli rakušáci, měli značku HP, pokud se nemýlím, nikoliv PH (navíc bez teček mezi písmeny). Žádný z motorů uvedených značek už dnes nenajdeš snad nikde na pultě jako nový. Jsou ještě motory O.S. a snad Saito ještě dělá nějaké žhavíky.
Hitec Aurora 9X