FrSky Taranis - šesté pokračování
Re: FrSky Taranis - šesté pokračování
Jo, nálepky na SD jsou prima: viewtopic.php?f=38&t=87776&hilit=tx16s&start=765#p1510396
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
- supan
- Kontaktovat uživatele:
prikrylm píše:Jo, nálepky na SD jsou prima: http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=38&t= ... 5#p1510396
Neuvěřitelné!!! To prostě Nevymyslíš. Všechny nálepky jdou dolů !!. a to odfrézování!! nechceš dělat neurochirurga?
supan píše:.... a to odfrézování!! nechceš dělat neurochirurga?
Jen taková zajímavost.Předělávka X9D na veslici.
[youtu_be]http://youtu.be/QThIc08aB6Y[/youtu_be]
[youtu_be]http://youtu.be/QThIc08aB6Y[/youtu_be]
Zdravím všechny, rád bych se vrátil po 15 letech k létání a hledám dobrou ale levnou cestu a nejlépe mě vychází Frsky X9. Zajímal by mne hlavně rozdíl mezi X9 Lite a X9D Plus. Jasné, že plus je nadupanější ale vyplatí se na mé létání? Občasné a žádné profi létání jako combaty nebo obří větroně, max v paměti 3-4 modely letadel, možná heli. Líbila by se mě telemetrie jako výška, natočení, kolik je toho v baterce a takové ty "nepotřebné" co zpříjemní létání
možná možnost FPV ale k tomu je vždy nějáká cesta. Bohužel nemám ani kde vyzkoušet v ruce takže budu kupovat trochu na slepo. Určtě pomalu začnu pročítat FrSky tema ale má snad 500 stran tak jsem se radši optal tak kdyžtak promiňte můj dotaz 
X9D proti X9 lite je trochu větší, má víc přepínačů, větší displej a vzadu má X9D JR šachtu na externí modul, zatímco X9 lite malou Xlite šachtu. V X9D 2019 jsem zahlédl ještě BT na propojení s druhým rádiem či zrcadlení telemetrie.
Co se týká možnosti nastavení modelu, či telemetrie jsou rádia shodná. Samozřejmě s ohledem na počet přepínačů a na velikost displeje, pokud nastavuji nějaké zobrazení telemetrie, zvlášť přes LUA.
Zkusil bych vzít do ruky, jak rádia sedí. Ideálně se domluvit s někým kdo rádio má.
Za mě těžko říct, X9D (starší, ale mechanicky stejné) mám, X9 lite jsem měl chvíli v ruce taky (než jsem z něj vyrobil volantovku) a obojí dobré. Takže těžko radit.
Pokud potřebuju víc přepínačů, než má X9 lite nebo mi vadí malý display, je volba jasná.
Možná bych se porozhlédnul i po konkurenci.
Co se týká možnosti nastavení modelu, či telemetrie jsou rádia shodná. Samozřejmě s ohledem na počet přepínačů a na velikost displeje, pokud nastavuji nějaké zobrazení telemetrie, zvlášť přes LUA.
Zkusil bych vzít do ruky, jak rádia sedí. Ideálně se domluvit s někým kdo rádio má.
Za mě těžko říct, X9D (starší, ale mechanicky stejné) mám, X9 lite jsem měl chvíli v ruce taky (než jsem z něj vyrobil volantovku) a obojí dobré. Takže těžko radit.
Pokud potřebuju víc přepínačů, než má X9 lite nebo mi vadí malý display, je volba jasná.
Možná bych se porozhlédnul i po konkurenci.
- mior
- Kontaktovat uživatele:
Mám voľný jeden Taranis E.
Vyčistený a zoservisovaný v RC Studio.
Ak by bol záujem...
Vyčistený a zoservisovaný v RC Studio.
Ak by bol záujem...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
- supan
- Kontaktovat uživatele:
Ahoj, odkud jsi? Mam doma 4 kusy X9D plus. Muzes si je osahat. Ukazu jsk nstavit a i neco naprogramovat.
Nebo vecer video pres watsap nebo mesenger.
Supan -Ostrava.
Nebo vecer video pres watsap nebo mesenger.
Supan -Ostrava.
- sakulajda
- Kontaktovat uživatele:
Za me lite ne, klasicka X9D je supr.
Všem díky za reakce
jen ze zvědavosti jaka je konkurence X9 Lite popr X9D ve stejnych cenovych hladinach krom asi "nejvetsiho" Radio Master?
Mám drobný problém s nastavením OTX na X10S tak jak bych potřeboval. Na modelu mám přistávací světla spínané 8k. Spínání ovládá mžikový spínač SH. Zatím to mám tak, že spínačem SH sepnu 8k a světla se rozsvítí, jelikož jsou to ale 3W a chlazení není vůbec optimální, nastavil jsem si v mixéru zpoždění vypnutí na 15s, výsledek je ten co jsem chtěl, cvaknu mžikáč, 15s to svítí a pak se to zhasne. Já bych to chtěl ale zároveň SH v případě potřeby i vypnout. To jsem nastavil v logických spínačích přes Stcky, tudíž v mixéru není vstup SH ale L01, nicméně tím ale přijdu o "hlídání" maximální doby svícení a automaticky se mi to nevypne.
Nějaký nápad?
Nějaký nápad?
- supan
- Kontaktovat uživatele:
blesk píše:Mám drobný problém s nastavením OTX na X10S tak jak bych potřeboval. Na modelu mám přistávací světla spínané 8k. Spínání ovládá mžikový spínač SH. Zatím to mám tak, že spínačem SH sepnu 8k a světla se rozsvítí, jelikož jsou to ale 3W a chlazení není vůbec optimální, nastavil jsem si v mixéru zpoždění vypnutí na 15s, výsledek je ten co jsem chtěl, cvaknu mžikáč, 15s to svítí a pak se to zhasne. Já bych to chtěl ale zároveň SH v případě potřeby i vypnout. To jsem nastavil v logických spínačích přes Stcky, tudíž v mixéru není vstup SH ale L01, nicméně tím ale přijdu o "hlídání" maximální doby svícení a automaticky se mi to nevypne.
Nějaký nápad?
Ahoj třeba takto?
Mžikovým sepneš logický spínač L1 a teprve ten bude spínat K8 tak jak ho máš nastavený.
U L1 si nastavíš podmínku, že je zapnutý jedině když není seplý SH / AND !SH /
Nebo: mžikovým sepnu L1. L1 sepne K8 se zpožděním . A podmínka pro K8 je spínač !SH. / je to v menu kanálu někde nad řádkem zpoždění.
Nemám to před sebou, ale snad to pomůže.
Ahoj Supan
Vytáhnu již téměř zapomenuté OPTX (pro přechod na EdgeTX jsem zatím nedošel) a chci poprosit o "nakopnutí".
U přijímače se stabilizací mám záchranu na mžikovém spínači, ale než si v krizovce uvědomím, kam sáhnout, tak jedu lepit...
V nouzi se zrodila myšlenka, aktivovat záchranu automaticky a to v okamžiku, když pustím knipl křidélek a tyto jsou v neutrálu = výchylka je 0.
Netuším, jestli je to blbost, nebo reallizovatelný nápad.
Je to na EDF s rozpětím cca 700mm, řízena pouze výškovka a křidélka a přijímač tam mám Archer Plus SR6 Mini.
Předem díky za reakce.
U přijímače se stabilizací mám záchranu na mžikovém spínači, ale než si v krizovce uvědomím, kam sáhnout, tak jedu lepit...
V nouzi se zrodila myšlenka, aktivovat záchranu automaticky a to v okamžiku, když pustím knipl křidélek a tyto jsou v neutrálu = výchylka je 0.
Netuším, jestli je to blbost, nebo reallizovatelný nápad.
Je to na EDF s rozpětím cca 700mm, řízena pouze výškovka a křidélka a přijímač tam mám Archer Plus SR6 Mini.
Předem díky za reakce.
-
HONZIK 22
No a co kdyz budes chtit letet rovne a ten knipl budes chtit mit na nule.
Nebo se na te nule chvili zdrzis pri prejezdu z jedne polohy do druhe.
Nebo se na te nule chvili zdrzis pri prejezdu z jedne polohy do druhe.
Nemám jety... Ale podle mě dávat záchranu na křidélkovou páku na neutrál není úplně optimální. Vem si, že chceš zkusit loping, kde křidélková páka bude v neutrálu. by se letadlo snažilo srovnat do roviny.
Zkušenost mám jen ze záchrany u vrtulníku. Tak nějak jsem "dumal" o tom samém, jak TO bude, když budu tu záchranu potřebovat. Co se mi zatím osvědčilo a vyzkoušel jsem pak i v relativně krizové situaci bylo to, že jsem tu záchranu, co mám (taky na mžikovém přepínači) prostě trénoval. Jako že, teď jsem jako v krizové situaci (nějak jsem naklopil vrtulník) a "záchrano snaž se mě z toho dostat" - aspoň uvidím, jestli je dobře nastavená a jestli vůbec funguje (u vrtulníku nejen srovnat, ale i nastavit tah...). Párkrát jsem zkusil, abych nepanikařil, až bude tu záchranu opravdu potřeba použít. Pak, když jsem fakt ztratil orientaci a vrtulník by mohl zaparkovat, kde nechci, jsem záchranu použil...
Další, trochu složitější řešení, by byla aplikace "automatické záchrany na základě výšky". Někde tu je tuším vlákno, kde se popisuje, jak je TO udělané - stručně - kvůli změnám tlaku dvě "párovaná*" varia, jedno v rádiu, druhé v letadle/vrtulníku a na základě nastavené výšky (~10m?) se aktivuje "záchrana".
---
* obě ukazují aspoň přibližně stejné hodnoty výšky i při změně tlaku
Zkušenost mám jen ze záchrany u vrtulníku. Tak nějak jsem "dumal" o tom samém, jak TO bude, když budu tu záchranu potřebovat. Co se mi zatím osvědčilo a vyzkoušel jsem pak i v relativně krizové situaci bylo to, že jsem tu záchranu, co mám (taky na mžikovém přepínači) prostě trénoval. Jako že, teď jsem jako v krizové situaci (nějak jsem naklopil vrtulník) a "záchrano snaž se mě z toho dostat" - aspoň uvidím, jestli je dobře nastavená a jestli vůbec funguje (u vrtulníku nejen srovnat, ale i nastavit tah...). Párkrát jsem zkusil, abych nepanikařil, až bude tu záchranu opravdu potřeba použít. Pak, když jsem fakt ztratil orientaci a vrtulník by mohl zaparkovat, kde nechci, jsem záchranu použil...
Další, trochu složitější řešení, by byla aplikace "automatické záchrany na základě výšky". Někde tu je tuším vlákno, kde se popisuje, jak je TO udělané - stručně - kvůli změnám tlaku dvě "párovaná*" varia, jedno v rádiu, druhé v letadle/vrtulníku a na základě nastavené výšky (~10m?) se aktivuje "záchrana".
---
* obě ukazují aspoň přibližně stejné hodnoty výšky i při změně tlaku