Heli na začátek

Opravdu větší kousky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomassek32

Heli na začátek

#1 Příspěvek od tomassek32 »

Dobry den. Poprosim zde o radu. Pred 13 lety jsem chtel zacit s vrtulnikama. Avsak to nejak nedopadlo, dostal jsem se pouze do faze kdy jsem poridil phoenixe. Na nem trenuji i ted. A chtel bych si konecne poridit i heli. Libil se mi easy copter colibri V 4.5 ktery se vsak nevyrabi. Je nejaka jina alternativa tohoto modelu? Planuji ho mit tak na mesic, dva. Po nem by se mi libila OMP M2. Byla by ta M2 vhodna pro zacatek? Predem dekuji za kazdou radu.
dudaj

Re: Heli na začátek

#2 Příspěvek od dudaj »

Kup rovnou OPM2. Proč vyhazovat prachy před tím než ji koupíš za nějakej šrot ?
varok

#3 Příspěvek od varok »

Colibri V4.5 asi jedině starší. Občas se v různých inzercích objeví.
guchar

#4 Příspěvek od guchar »

tomassek32 píše: ... dostal jsem se pouze do faze kdy jsem poridil phoenixe. Na nem trenuji i ted... Planuji ho mit tak na mesic, dva. Po nem by se mi libila OMP M2...

● "Pořídil jsem Phoenix Simulátor? Jakému typu létání s RC Heli se hodláš věnovat v 1) Přechodném období 1 až 2 měsíce s "easy copter colibri V 4.5 / jiná obdobná alternativa"? Nebo je řeč o prodlouženém užívání Simulátoru? 2) Potom chceš létat 3D akrobacii? Nebo máš v úmyslu rekreační polétání na plácku za domkem?
● Pro mne bylo lépe začínat výuku "opatrnějším" létáním s typem RC helikoptéry který budu používat. A až jsem měl v ruce "zautomatizované" základní návyky méně náročných obratů, přejít na trénink se simulátorem u obratů, kde už rizika poškození stroje byla větší. Pro mne ve fázi "věčného začátečníka" byl obtížný přechod z reálu na simulátor a obráceně. Zdálo se mi, že na simulátoru je to trochu jinak. A že jsem tam schopen získat "nesprávné" návyky. A že nebylo jednoduché se jich pak v reálu zbavit. S rostoucí mírou zkušeností pak přechody Reál - Simulátor - Reál byly jakoby snadnější. S uchopením příslušného vysílače se jakoby automaticky i "přešaltrovaly" mírné rozdíly potřebných návyků. Ti s větším pilotním talentem tyto potíže nemají. A řeknou mi, že nevědí o čem mluvím. A že kecám.
● Za mne tedy 2) začni naostro s OMPHOBBY M2 (rotor diameter of 400 mm) nebo možná OMPHobby M2 EVO (rotor diameter of 434 mm this gives the m2 evo a larger rotor disc). Ale jsou zastánci že 300g a cca 400 mm jsou jen "splašené včely", a že na pocit solidního a stabilního létané je třeba něco většího. Zkus si na RCMania nají a počíst "OMPhobby M2, (Pages 1 and 2)".
tomassek32

#5 Příspěvek od tomassek32 »

Na tom simulatoru jsem trenoval s t rexem 500, ze zacatku chci spis litat jen tak pohodu…to omp se mi libi, ze je uz ,,hotove” a tady recenze na nej celkem dobre.
dudaj

#6 Příspěvek od dudaj »

tomassek32 píše:ze zacatku chci spis litat jen tak pohodu…to omp se mi libi, ze je uz ,,hotove” a tady recenze na nej celkem dobre.

Lítat na pohodu lze pouze s dobře zpracovanou a stabilní heli. Tohle OMP splňuje mnohem lépe něž spousta jiných helin, natož heliny
s mechanickou stabilizací jako easy copter... Není nic horšího, než když helina neochotně poslouchá.
Navíc po prvních pádech se ty mechaniky rozhoděj a už to nefunguje jako nový. Je velký rozdíl, mezi hračkou a RC modelem.
tomassek32

#7 Příspěvek od tomassek32 »

Takze vzit to omp? Ted jeste nejake radio, nekde jsem snad cetl ze vyrobce doporucuje futabu a jeste neco. K finixovi mam stare dx5, takze na heli nepouzitelne
blesk
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od blesk »

Dá se OMP hodit na Frsky? Jejich S-bus je kompatibilní s FrSky, nebo je to ten invertovaný Futabácký? Případně mám Multiprotokol, tak to by mohlo jít přes Spektrum protokoly.
Netopyr

#9 Příspěvek od Netopyr »

Rozhodně OMP 2, ideálně EVO. Colibri a ostatní hračky umí jediné, a to odradit od tohoto koníčka. A ještě takové upozornění. Nemysli si, že to vybalíš z krabice a bude vše seřízené a nastavené. Doporučuji najít někoho, kdo ho má, nebo je zkušenější a připraví ti to. Opravdu to za to stojí. Stejně tak rádio, najdi v okolí kde se lítá, pobav se s místníma co a jak. Ideálně vyber rádio, s kterým ti na začátku někdo pomůže. Když nebudeš vědět, napiš a zkusíme někoho najít.
Netopyr

XL V2, Devil 380, Spirit GTR,RS,W1, Sir Edmunt Race, Bublinky, DS 12, Wave a NETOPÝR
tomassek32

#10 Příspěvek od tomassek32 »

Dobře, děkuji. :)
OPR
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od OPR »

tomassek32 píše:Dobry den. Poprosim zde o radu. Pred 13 lety jsem chtel zacit s vrtulnikama. Avsak to nejak nedopadlo, dostal jsem se pouze do faze kdy jsem poridil phoenixe. Na nem trenuji i ted. A chtel bych si konecne poridit i heli. Libil se mi easy copter colibri V 4.5 ktery se vsak nevyrabi. Je nejaka jina alternativa tohoto modelu? Planuji ho mit tak na mesic, dva. Po nem by se mi libila OMP M2. Byla by ta M2 vhodna pro zacatek? Predem dekuji za kazdou radu.

A odkud jsi?
tomassek32

#12 Příspěvek od tomassek32 »

Cizkrajov - okres Jindřichův Hradec
Odpovědět

Zpět na „Heli - nad 500“