GAMA 2100 - RTF

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jankult87

Re: GAMA 2100 - RTF

#1096 Příspěvek od jankult87 »

Dobrý den, mohu požádat o radu. Mám vysílačku Hitac Optic 5 spárovanou s přijímačem minima 6E u gamy. Vysílačku mám v modu 1 (plyn + křidelka v pravo, směrovka + výškovka v levo). Rád bych si to přehodil na mod 2 tak abych mohl "řídit model jednou rukou". Měl jsem takto nastavené menší modely 3ch. Koukal jsem do manuálu a je možné to HW přenastavit. Jen z manuálu jsem nepochopil, jak je myšleno přehození měděné ráčny. Te jen o přehození pozice ráčny. A přenastavení aretačního šoubu + hw přepnutí na mód 2 na desce??

Když přehodím vysílačku do modu 2 budu muset změnit i nastavení invertovaných kanálu a nebo to může zůstat stejné (invertovanou mám na vysílačce třeba výškovku(chodí tak že když ji zatáhnu směrem dolů model letí vzhůru.

A pak mám ještě druhou otázku. Je možné HW nějak upravit citlivost řízení na modelu (výchylky pák) tak aby model nebyl tak živý. Třeba na křidýlkách. Koukal jsem, že vysílačka nepodporuje "nastavení citlivosti" Omlouvám se. Začínám a tak si chci jen moje poznatky ověřit. Děkuji.
Janek2

#1097 Příspěvek od Janek2 »

Hitec Optic 5 nemám.
Ale píšeš toto:
(invertovanou mám na vysílačce třeba výškovku(chodí tak že když ji zatáhnu směrem dolů model letí vzhůru.

Však tak to má správně být. Když dáš knipl výškovky dolů, tedy k sobě, tak model bude stoupat. A když dáš knipl výškovky od sebe, tak bude model klesat.
jankult87

#1098 Příspěvek od jankult87 »

Však tak to má správně být. Když dáš knipl výškovky dolů, tedy k sobě, tak model bude stoupat. A když dáš knipl výškovky od sebe, tak bude model klesat.[/quote]

Mne jde spíše o to když přehodím vysílačku z modu 1 do modu 2 (HW) jestli budu muset přeházovat i kanály na přijímači a nebo se to změní jen ovládání na vysílačce (mám ji v modu 1 a chtěl bych ji mít v modu 2). I když podle manualu je zapojení serv pořád stejné (motor na kanalu 3). A pak ještě bych potřeboval pořešit nějak tu citlivost serv aby model nebyl tak moc "živý" trošku ji snížit HW.
macil

#1099 Příspěvek od macil »

Zmenšenie výchyliek kormidiel sa mechanicky realizuje premiestnením tiahla na serve bližšie k osi otáčania, alebo premiestnením tiahla na kormidle, ďalej od osi otáčania kormidla, prípadne kombináciou oboch.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1100 Příspěvek od DAF »

4jankult87, zkus si dát do profilu oblast, kde se vyskytuješ. Já mám třeba Optica 5 Sport, ale vysvětlovat něco psaním na 10 stránek se mi nechce. Pokud dáš místo, odkud jsi, může se ozvat blízko bydlící modelář se stejnou Tx a pomůže osobně, případně vysvětlí i něco dalšího. Já měnil mód také a pokud si pamatuju, nic se na Rx nezměnilo.
Hitec Aurora 9X
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“