igorb píše: Mas ho? pouzivas? Kupil som si ho v domneni ze mozem doma bez problemu pomaly nabijat baterky, ale pri tych 80W sa mi tak zohrial ze som ho radsej vypol a nepouzivam ... bol z ciny za prd penazi, takze neriesim, ale ked vidim ze ho niekto chvali tak zacinam mat pocit ze som dostal nejaky shitkus ... preto sa pytam
...
● Máš iMax B6AC V2 80W nebo její předchůdkyni iMax B6AC 80W (tedy tu nezdokonalenou)? Nebo dokonce dražší (?lepší) variantu od SkyRC? Já měl po krátký čas původní B6AC "V1" slabší 50W variantu a plná spokojenost. Protože mi stačil SHARK 2, tak Imax dostal kámoš. Já s ní byl spokojen. Je pravdou, že na horní hranici A a W jsem ji nepoužíval. Tři stránky (ode mne nic moc) jsou v tomto vlákně
IMAX B6AC ● A ke všemu je ke koupi i
SKY RC iMax B6 Mini 60W 6A " V porovnání s B6 disponuje mnoha novými funkcemi v kompaktním a skladném provedení. Nabíječ B6 mini má oproti nabíječi iMax B6 až o 20 % větší nabíjecí výkon. Nabíječ má funkce pro cyklování, balancování, nabíjení a rychlonabíjení. Obsahuje také obvody ochrany v podobě maximální dobíjené kapacity (hodnotu můžete nastavit) a maximálního času nabíjení (hodnotu můžete nastavit). Nabíječ samotný je bez zdroje, pro svůj spolehlivý chod potřebuje stabilní napájení 12V/5A ."
● K posouzení jak moc běží na hraně bych měřil teplotu vzduchu na výstupu (bohužel Imax nemají vnitřní čidlo teploty jako Shark.) Ale pokud je dokoupeno externí pro měření teploty baterií šlo by přichytit dolní stranu kde jsou větrací otvory. A zkusil bych nabíjení pro nějakých 20, 40, 60 a 80W. A z průběhu růstu teploty odhadnout nakolik je oteplení přijatelné. Za mne OK když na to lze silně a dlouhodobě lze přitlačit prst nebo dlaň. (U brushed motorů je hranice, když kapka vody na plechu nezasyčí. Tam je větší potíž s přetěžováním komutátoru a k němu vedoucích přítlačných "kartáčků", různého provedení.)
● Obecně o velkém množství spokojených nebývá slyšet. Ti co mají potíže (trouble) bývají snadněji dohledatelní víc se ozývají
mám problém s nabíječkou Imax b6 "vzal jsem Imax a po nabiti LiPo jsem si všiml, že naměřený dodaný náboj je úplně mimo realitu" -- "Problém netuším. Mám dvě , jedna ukazuje kapacitu korektně, druhá nesmysly. Nabíjejí obě dobře, tak neřeším."