Edge TX

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

Re: Edge TX

#181 Příspěvek od ivanb123 »

tom099 píše:Bohužel tam nebylo opravdu nic vidět.Uplne černý displej.Jan mám nastavený na S1 a byl na maximum.Nevim,jestli jsem neudělal nějakou blbost,ale zafungovala to.Podrzel jsem trim T1 a T4,zapnul a dostal se do bootloaderu.Nastavil jsem firmware a už je to bez problémů.

Blbost jsi neudělal. Řešení je víc a neudělals nic jiného než přeinstaloval FW. A nyní máš nastavené jaké schema a jakou verzi ETX máš ? Verze ETX souhlasí se strukturou SD? Jednou jsem měl problém, že nebyla správná verze SD zapsaná v souboru edgetx.sdcard.version. Odpovídající verze SD lze stáhnout např z https://github.com/EdgeTX/edgetx-sdcard/releases/tag/v2.9.0 a FW z https://github.com/EdgeTX/edgetx/releases/tag/v2.9.2.
A máš už nastavený model? Jaký ? Pochlub se.
Naposledy upravil(a) ivanb123 dne pon 04.12.2023 18:45, celkem upraveno 1 x.
Tx16s, edgetx i CPN nejnovější verze , modely na mém www v profilu.
Laco

#182 Příspěvek od Laco »

musím podotknout, že po upgrade na 2.9.2 se ovládání TX rapidně zpomalilo, ach jo...
je nutný upgrade i companionu 2.7 nebo mluví i s výše uvedenou verzí? ptám se asi blbě, ale po připojení radia mi nešly načíst data
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#183 Příspěvek od ivanb123 »

Laco píše:musím podotknout, že po upgrade na 2.9.2 se ovládání TX rapidně zpomalilo, ach jo...
je nutný upgrade i companionu 2.7 nebo mluví i s výše uvedenou verzí? ptám se asi blbě, ale po připojení radia mi nešly načíst data

1. Vždy instaluju i CPN odpovídající verzi FW.
2. Pokud máš radio TX16s , tak v čem se zpomalilo? Osobně jisté zpomalení pozoruju ve výběru modelu.
3. S připojením na CPN nemám problémy. Zkus ověřit zda po připojení radia na USB port se na PC objeví nový disk. Postup by měl být - zapnuté radio připojím na USB PC (u radia je USB u anteny). Na LCD radia by se měly objevit volby. Zvol USB STORAGE(SD)a měl by se na PC objevit nový disk. Což je SD v radiu. Po skončení práce nejdřív na PC odpoj tento disk (mně se jednou stalo, že nedodržením postupu se SD zničila) a radio by se mělo vrátit do výchozího stavu. A ještě pozor na USB kabel. Používej jen dodaný - žádné adapéry atd. !!!!!!!!
4. Při instalaci nové verze se mi stávalo, že se vždy radio vrátilo dio default Theme. Teď už to nedělá. Zda to opravili netuším.

P.S. používám Tx16s, edgetx s verzí 2.9.2. Modely na www v profilu.
Naposledy upravil(a) ivanb123 dne pon 04.12.2023 18:42, celkem upraveno 1 x.
Laco

#184 Příspěvek od Laco »

díky za vyčerpávající odpověď!
jenom musím podotknout, že už nejsem úplný začátečník - FW radia nebo RX přes ext.modul flashuju běžně :D
určitě ale tento návod pomůže někomu méně znalému
CPN 2.7 se mi už připojí i k 2.9.2 - musel jsem vyhodit SD kartu (v TX šla, ale nechtěla se mi připojit k PC ... zajímavé)
nicméně problém s pomalostí setrvává a myslím si, by to mohlo souviset s velikostí nového FW EdgeTX, potažmo množstvím řádků v jednotlivých kartách - ve 2.7.1 to bylo OK, ale po přechodu na 2.9.2 při zvolení karty mixů, kde toho je nadatlováno dost, to trvá třeba cca 2-3s než ji rozroluje a jiný karty, kde toho je málo otevírá téměř hned, ale i tak je znatelná prodleva (ta mi už ale toliko neva)
Laco

#185 Příspěvek od Laco »

mám ještě další poznatek k 2.9.2
po zapnutí radia je slyšet šumění repráku - neznatelně, ale je
na kopci to samozřejmě nevadí a na stole v dílně jsem schopen toto ignorovat, ale ...
máte to stejně?
rádio mám Jumper TX18S
prikrylm

#186 Příspěvek od prikrylm »

Nemám úplně složité modely, ale jeden experiment s asi 25-ti řádky mixů se zobrazil přibližně za sekundu. Jako jo, oproti ostatním obrazovkám trochu pomaleji, ale určitě ne 2-3s.
Neprovedla se ti třeba nějaká nevhodná konverze modelů (takové ty yml soubory)? Ověřit by se možná(?) dalo tak, že stejný model naklikám znovu v novějším ETX..

ETX před 2.9.x jsem neprovozoval...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Laco

#187 Příspěvek od Laco »

no já jich tam mám 52 :D
modely byly tvořený v 2.7.1 tak bych nepředpokládal problém - co jsem vyčetl na FB ve skupině EdgeTX tak tento problém má vícero lidí
jinak ohledně companionu - přeinstaloval jsem jej na nejnovější verzi, protože původní mi nectil rozložení modelů ve složkách a po opětovným nahrání do TX to sesypal dohromady

jinak co se týče toho multifunkčního přepínače co jsme se bavili po SZ tak žádný posun - asi to je fakt co jsi psal ...
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#188 Příspěvek od ivanb123 »

Laco píše:no já jich tam mám 52 :D
modely byly tvořený v 2.7.1 tak bych nepředpokládal problém - co jsem vyčetl na FB ve skupině EdgeTX tak tento problém má vícero lidí
jinak ohledně companionu - přeinstaloval jsem jej na nejnovější verzi, protože původní mi nectil rozložení modelů ve složkách a po opětovným nahrání do TX to sesypal dohromady

jinak co se týče toho multifunkčního přepínače co jsme se bavili po SZ tak žádný posun - asi to je fakt co jsi psal ...

Jsem rád , že sis poradil s připojením na CPN. Určitá zpomalení pro nové verze FW na stejném HW budou a tomu se asi nedá zabránit (porovnej s novějši verze OS pro PC, mobily atd ). Na okraj - dříve programátor byl nucen optimalizovat kód. V současné době to už tak jisté není.
A k tomu zpomalení na TX - těch modelů mám asi tak 100 (rozloženy ve více Lables) , ale tobě asi jde o kartu mixů jednoho modelu. Schválně jsem udělal více řádků v MIXu a znatelné zpomalení neregistruju. Ale jak bylo řečeno - důvodem může být cokoli nejčastějí nepoužívání stejných verzí FW , CPN a odpovídající struktury SD karty a v neposlední řadě "chybička" ve FW . Což může být nejen tvůj problém. A co udělat novou SD jen s jedním modelem, na kterém pozoruješ zpomalení - promiň jestli jsi podobné už udělal :D . Je to stejné? Co ten soubor modelu mi zaslat. Ověřím i na mém TX.
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#189 Příspěvek od ivanb123 »

Pro Laca - teď jsem se ještě díval , že máš radio TX18S. Opravdu máš toto radio ? Pokud není chyba v popisu (písmenko S) , tak ani FW ani CPN toto radio nepodporují. Což by mohl být také problém.
blembondo

#190 Příspěvek od blembondo »

Jumper T18,T18 Pro,T18 Pro V2 a Radioking TX18S/Lite mají stejnou základní desku takže i stejný firmware.
ivanb123
Kontaktovat uživatele:

#191 Příspěvek od ivanb123 »

blembondo píše:Jumper T18,T18 Pro,T18 Pro V2 a Radioking TX18S/Lite mají stejnou základní desku takže i stejný firmware.

podívej se na https://edgetx.org/supportedradios/ . Tam Radioking TX18S není.
A mají také stejný mikrocontrolér(mikroprocesor) ? Že mají základní desku ještě neznamená, že FW je pro ní také vhodný.
A pokud tomu tak je (rozuměj nekompatibilita) , tak tady asi je jediná pomoc - kouknout se do manuálů a přeprogramovat to. Jinak nic nevykoumáme. Vlastně ano. Je tady ještě možnost reklamce u prodejce, nebo se na to zeptat tvůrců FW zde https://github.com/EdgeTX/edgetx/issues.
Anebo se vrátit na verzi, která byla bez zpomalení.
P.S. Pokud uvedené Tvoje bydliště je HK a co vím tak v HK je dost modelářů a několik jich také znám a pomáhal jsem jim ke spokojenosti s nastavením nejen rádii. Chodil jsem s nimi provozovat modely pod Chlum a myslím, že se pravidelně scházejí jeden den v měsíci v hospodách . Nejsi jeden z nich?
blembondo

#192 Příspěvek od blembondo »

Vzhledem k tomu že vlastním TX18S tak ber moji předchozí odpověd jako fakt.T16, TX16S, T18, X10S, X12S mají osazený STM32F429BI nebo STM32F439BI tedy jsou podporovány v OTX/ETX.
[youtu_be]http://youtu.be/a9Xkg3_xg9U[/youtu_be]
Laco

#193 Příspěvek od Laco »

to ivanb123: nemyslím si, že bychom se někdy potkali, pošli mi do SZ email, abych ti mohl poslat ten program - nechám si jako samouk klidně poradit co udělat líp

to blembondo: souhlasím s tebou ohledně kompatibility - všechny Jumpery či Radiokingy jsou nějakými klony Radiomastera a až na použité materiály fungujou dobře
Laco

#194 Příspěvek od Laco »

jinak co se týče toho "šumění" z repráku je již vyřešeno - v systémovém menu, záložka HW bylo potřeba odškrtnout MUTE IF NO SOUND
no jo no nové funkce...
prikrylm

#195 Příspěvek od prikrylm »

ČB EdgeTX rádia "neumí" LUA mixy (prý zatím) a ve spec, fcích není nastavení GV na hodnotu vstupu (třeba kanálu, ovládací páky, ...), žít se s tím dá...
Barevná rádia tato omezení nemají - co jsem četl, tak barevná rádia mívají kapku výkonnější HW.
V OTX tohle fungovalo, proč ne v ETX, nevím, asi se paměťově rozvášnili jinde, a hledali úspory...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“