FrSky TWIN

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Zpráva
Autor
MomoBrut

Re: FrSky TWIN

#76 Příspěvek od MomoBrut »

blembondo píše:Kdyby to nebyl Twin ale Trin tak to bude 3x33mW.Ještě jednou.Ty čipy jsou Hw propojeny a vysílají simultáně v jednom pásmu a je jedno jestli Lora nebo FSK.Kdyby vysílaly tak že jede jeden a pak druhý na přeskáčku mohlo by to teoreticky být 2x100mW.To že třeba R9Lite modul/Sx1276/ měl udávaný výkon 100mW byl jen marketingový tah Frsky.Těch 100mW se vztahovalo k 1% duty cycle/pracovní cyklus/.Přeflešováním toho modulu na ELRS z něho nedostaneš víc než 34mW.Tedy ano výkon není vše.Pro SX1280 ta matematika je ještě horší protože jede na 2.4Ghz a datový tok může být sakra větší než u SX1276/868Mhz.50mW pro Lora část modulu Twin je hooodně dostatečné.Znovu moc nechápu proč je tam FSK Access a to že by Twin měl mít fw FLEX slyším poprvé.Zatím vidím jen standar fw.Při 500mW u Twin nevěřím že pojede FSK Access část modulu.Byla by tam jen do počtu.Takže to co jsem napsal o interferencích platí.Zajimavá je i spotřeba energie u modulu Twin.Výrobce píše 84mA/100mW.Za jakých podmínek?Mno a možná je všechno jinak a to co tady píšu neodpovídá realitě. 8)

Když se nad tím zamyslíš trochu hlouběji, není to nic jiného než prásárna od FrSky. To co chtějí prodávat mezi lid je v podstatě jen sobecký (mě to má pomoci, všem ostatním ublížit) navyšovač prahu šumu ve veřejném pásmu 2.4 GHz. Chtěl bych tu jejich prasárnu na spektráku vidět, co to bude dělat, až se to spustí, pokud v pásmu něco už bylo nebo pokud se něco do pásma přidá, pokud už to běží. Já jen, že někteří věci nechápou, protože mají frsky klapky na očích.
tomashr

#77 Příspěvek od tomashr »

Já upřímně TWIN ani s odstupem naprosto nechápu. Osobně přitom nejsem jejich odpůrce, třeba Tandem mi přijde dobře udělaný, nakonec i "běžný" ACCESS není po vychytání chyb špatný systém (dost možná nejlepší "tradiční neLoRa" systém), zrovna tak si dost sednul ETHOS - prostě je za leccos budu hájit.

Ale TWIN je v tomto výjimka, mě to prostě nedává smysl. Je to takové "duální/neduální" (už se tu psalo), z hlediska rušení pro ostatní taky nic moc. K tomu to hodně zvláštní chování kolem nastavování výkonu, kdy zřejmě bude možné "prasit" až extrémně. A pak ještě jako třešnička na dortu spory kolem porušení GPL licence ELRS :-(

Jsem sice asi svým oborem modelařiny pro Twin cílová skupina a TWR8 by se mi na první pohled vyloženě hodil, ale po zralé úvaze to prostě odkládám na neurčito, vůbec si nejsem jistý, zda to není slepá větev, které se po čase ještě rádi sami zbaví :-(
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#78 Příspěvek od juraj.jurej »

Umiestnenie antény LoRa na prijímačoch TWIN. Bude to aj opísané v manuáli. Tá druhá anténa je klasická FSK.
Přílohy
TW-MX-3-3-600x600.jpg
TW GR8.png
Twin-Lite-Pro.jpg
TW GR6.png
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#79 Příspěvek od juraj.jurej »

Rada TWIN Rx sa rozšírila o dva 12 kanálové prijímače TW R12 a TW SR12.
Zaujímavosťou je, že tieto prijímače sú vybavené tromi anténami 3×2,4G.
https://www.frsky-rc.com/product-catego ... 2-4ghz-tw/
Přílohy
TW SR212.jpeg
TW SR212.jpeg (9.66 KiB) Zobrazeno 424 x
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne ned 17.12.2023 8:45, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#80 Příspěvek od juraj.jurej »

TW SR12
Tento prijímač má okrem vstavanej pokročilej (ADV) stabilizácie aj senzor nadmorskej výšky (gyro).
https://www.frsky-rc.com/product/tw-sr12/

Vlastnosti:
Simultánna práca v režime Dual 2,4G TW
Zabudované pokročilé funkcie stabilizácie
Vstavaný vysoko presný telemetrický snímač (nadmorská výška, vertikálna rýchlosť atď.)
Základná funkcia záznamu údajov čiernej skrinky
Funkcia vstavaného vypínača | Zhoda s rôznymi externými prepínačmi (voliteľné)
Dlhý ovládací dosah (Rozsah sa líši v závislosti od nastavení RF Power.)
12 konfigurovateľných kanálových portov
– CP1: PWM / SBUS OUT / FBUS / S.Port / SBUS IN
– CP2-12: PWM / SBUS OUT / FBUS / S.Port
FBUS / S.Port
Výstupný port SBUS (podporuje režim 16CH / 24CH)
Vstupný port SBUS (podporuje redundanciu signálu)
Over-The-Air (OTA) bezdrôtová aktualizácia FW
Přílohy
frsky-tw-sr12-ricevente.jpg
FrSky Tandem X20
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“