Vyvažování modelu za pomoci kuchyňských váh
Re: Vyvažování modelu za pomoci kuchyňských váh
Vždyť já rovnou na začátku psal, že Excel nezavrhuju,( sám si Excelem rád usnadňuju život) jenom si takhle člověk nemusí pamatovat žádné vzorce, nemusí spouštět PC a excelovskou tabulku. Stačí použít selský rozum . No, ale každému, co jeho jest. 
To není nic proti tvé metodě, bude určitě fungovat stejně, jen to počítání neni ulehčení. Snažím se o co nejjednodušší dobrání k výsledku. Počáteční vývoj je složitější ale výsledkem musí být rychlý a jednoduchý dosazovaci prográmek. To byla počáteční vize
Pěkná práce. Trošku jsem se nudil a tak jsem to sloučil do jediné tabulky.
- Přílohy
-
- poloha těžiště.xlsx
- (429.24 KiB) Staženo 66 x
Tady je ještě výtvor podle návodu od kolegy Troll
jio píše:Pěkná práce. Trošku jsem se nudil a tak jsem to sloučil do jediné tabulky.
Aj
Jinak super.
Troll píše:... jenom si takhle člověk nemusí pamatovat žádné vzorce, ... Stačí použít selský rozum ...
Já si žádné nepamatoval, já si je vyrobil pomocí selského rozumu; to je snad vidět v tom postupu, který se od tvého prakticky neliší
Ano, pro tebe je lepší mrnit to pokaždé znovu.
Já (a vidím že nejen já
jyrry.webnode.cz
m.fuka: Ani moc ne.
- Přílohy
-
- určení skutečné polohy těžiště při vážení 3 váhami.xlsx
- (478.25 KiB) Staženo 64 x
jio píše:m.fuka: Ani moc ne.
Super, mám radost, nějak takto jsem si to představoval.
Ten excel tří bod od zadního podvozku jsem otestoval na všech svých letadlech nejenom matematicky ale i přes vyvažovací houpačku a u všech modelů mi vypočítané výsledky korespondují s realitou. Ostatní tříbody jsou jen porovnané s excel tříbod od zadního podvozku. Dvoubod je zkontrolován i reálně na modelu. Listy jsou zamčené aby si to někdo omylem nerozhodil. Pokud by někdo měl potřebu si to předělat k obrazu svému heslo je všude ASDF
- Stevo
- Kontaktovat uživatele:
Díki za typ pri vyvažovaní veľkých modelov. Je to super. No ako to bude fungovať pri dvojplošníku? Berie sa vzdialenosť od nábežky spodného či vrchného krídla?
Záleží na tom co je v plánu , v návodu nebo na jaké křídlo je to vypočítané. Pokud je udané těžiště na horním křídle , budou se míry vztahovat k hornímu křídlu. Je to jenom vypocitana aktualni poloha těžiště pro porovnání s tou danou