MINIkiwi

Dřevěné dvoumetrovky startované gumicukem. Modely řízené jen směrovkou, výškovkou a brzdícím štítem. Kategorie snadno dostupná a velmi vhodná pro kroužky a mládež.
Odpovědět
Zpráva
Autor
TomHlavinka

Re: MINIkiwi

#136 Příspěvek od TomHlavinka »

O víkendu na Českém poháru F1E na Větrníkách jsem si stihl zalítat i s Mini. Panorama jsou tam zvláště na podzim božské!!
Přílohy
IMG_20230910_071911.jpg
IMG_20230910_072032.jpg
TS73

#137 Příspěvek od TS73 »

Ahoj, nevím co dělám špatně, ale co se týká QR kódu ,otevírá se mi pouze ten se střední částí křídla, ostatní mi na google disku neukazují žádné soubory.. :(
bobmaximus

#138 Příspěvek od bobmaximus »

Brbla píše:Obdržel jsem jednu z prvních stavebnic Kiwi mini od Tomáše. Stavebnice je výborně zpracovaná , díly perfektně pasují. Já jsem si model upravil pro použití v kategorii RCHS. Je zvětšené rozpětí, jiné lomení křídla, ocasní plochy do V , ovládání ocasních ploch lanky a stavitelný háček. Zatím má model jen několik letů ale letový projev je vynikající. Určitě by ale létal stejně i bez úprav.Tady je odkaz na galerii ze stavby https://lpechan.rajce.idnes.cz/Stavba_Kiwi_mini/

Pěkná práce a pěkné fotky na rajčeti. Také jsem dostal jednu stavebnici pod stromeček a chci se zeptat, jaký profil (výšku a délku) jsi použil na žebra wingletů? A jaké jiné lomení křídla a úhly lomení uší a wingletů. Děkuji a zároveň všem přeji krásné prožití zbytků vánočních svátků!
Brbla

#139 Příspěvek od Brbla »

Jsou doplněná žebra v místě lomení hloubka křídla v tomto místě je 130 mm a max tloušťka je 10,5 mm. V místě dalšího žebra má křídlo hloubku 127 mm a max tloušťku 9,5 mm. Celková délka koncové části je 130 mm ( měřeno na odtokové hraně). Lomení je u spojení středu a ucha 11° a mezi uchem a koncovou částí 20°.
Přílohy
IMG_20231226_173405.jpg
bobmaximus

#140 Příspěvek od bobmaximus »

Super, děkuji za odpověď a co nejdříve se pustím do stavby. :D
bobmaximus

#141 Příspěvek od bobmaximus »

TomHlavinka píše:250g to bude v pohodě a s velkou zásobou pevnosti. Nápad s žebry navíc je dobrý. Dám je rovnou na výkres.

Ale bohužel tam nejsou. Také jsem si pořídil pod stromeč jednu stavebnici a chtěl bych si předělat uši s winglety. Mohl bys Tome sem dát ty žebra ke stažení? Nikde ten profil totiž nemůžu sehnat. Děkuji.
gunter
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od gunter »

TomHlavinka

#143 Příspěvek od TomHlavinka »

Jestli tím označením winglety myslíš ty prodloužené uši na rozpětí 150cm jako má Libor Pechan viz jeho galerie na rajčeti, tak je to jeho domácí úprava. (chtěl model použít pro soutěžní lítání v kategorii RCHS) tak si ručně vyřezal díly na prodloužení. Pamatuj, že kvůli pár centimetrům rozpětí cca 7cm na uchu navíc je však potřeba vyměnit u ucha náběžku, nosníky, odtokovku a udělat nová žebra a položebra. Rozhodně to za to nestojí. Kdyby jsi to za každou cenu chtěl, tak profil je AG 36. Doporučuji to nechat tak jak je to vyrobené, je to otestované a chodí to parádně. To se raději zaměř na sbroušení (odlehčení) zadní části smrkových nosníků trupu, výrobu lehkého ocasu potaženého třeba jen tenkým modelspanem a při hmotnosti 200g se nebudeš stačit divit jak to lítá.

AG 36: http://airfoiltools.com/airfoil/details?airfoil=ag36-il
bobmaximus

#144 Příspěvek od bobmaximus »

Tome, děkuji za informaci a radu. Mám na mysli winglety podle Libora Pechana. Ještě to promyslím. O tom zúžení konce trupu jsem také uvažoval. Díky.
TS73

#145 Příspěvek od TS73 »

TS73 píše:Ahoj, nevím co dělám špatně, ale co se týká QR kódu ,otevírá se mi pouze ten se střední částí křídla, ostatní mi na google disku neukazují žádné soubory.. :(

Vzhledem k obsahle diskuzi drive bych cekal nejake vyjadreni :wink:
bobmaximus

#146 Příspěvek od bobmaximus »

TomHlavinka píše:Osazení:
Jeti R5L, 1S Lihv Gaoneng 650mAh, 2x PowerHD 1370, táhla PTFE+drát. Těžiště je momentálně pár milimetrů za, takže něco málo budu dovažovat, ale to až při záletu. Reálně jde tedy model postavit i s Oracoverem na křídle za 220g. S Oralightem případně s lanky na ocas to bude ještě méně.

Mám dotaz, jak pracují ty serva PowerHD 1370 s napětím 4,8 - 6,0 DC V na ten jednočlánek? Nejsou pomalý?
TomHlavinka

#147 Příspěvek od TomHlavinka »

Funguje to normálně, možná jsou trochu pomalejší, ale nic co by pro model tohoto typu a velikosti bylo problém.
Osobně neznám žádné mikro nebo nano?? servo, které by nepracovalo na 1S, zato znám mnoho malých serv kterým se nelíbí právě napětí 6V nebo i jen něco málo přes 5,5V. Např. prakticky všechny neHV serva Hyperion
hriva

#148 Příspěvek od hriva »

zdravím
V prvním příspěvku p. Hlavinka píše:
"Půdorys křídla je připravený i pro stavbu s jednoduchým V doplněný křidélky pro opravdového „svaháče“
Je nějaký posun?
TomHlavinka

#149 Příspěvek od TomHlavinka »

Stavebnice se už dva roky prodává, nově i elektro. Jestli jde o křidélka a jednoduché vzepětí do V, tak tato úprava je na staviteli. Je to malá úprava na to aby se musel dělat další samostatný typ stavebnice. V místě křidélek se pouze rozříznou žebra vlepí dvě lišty z balsy 5-6mm na výšku profilu a křidélko se zavěsí na izolepu. Nic víc na tom není.
Odpovědět

Zpět na „Větroně RES“