Zdravím,
obracím se s prosbou na piloty, co používají vysílač Spektrum.
Při zimním úklidu dílny jsem našel v krabici kdysi oblíbený DX6 od Spektrum. Aktuálně už používám JETI, ale DX6ka ve své dobé sloužila dobře.
Zjistil jsem ovšem, že na levé straně vysílače mám ulomené dva přepínače (dvoupolohový a třípolohový) a rád bych je vyměnil.
Chci se zeptat, jsou to obyčejné normální switche koupitelné v radiomateriálu, nebo se musejí použít nějaké origoše přímo Spektrum?
Je to běžně vyměnitelné, nebo bude potřeba nějaké pájení na desce vysílače.... omlouvám se, vysílač jsem zatím neměl rozdělaný.
Díky za pomoc.
DX6 G2/G3 - výměna switche
Re: DX6 G2/G3 - výměna switche
Stalo se mi něco podobného na Auroře. Objednal jsem si příslušný přepínač a sám vyměnil. Ale k věci, vzhledově a funkčně (nerozebíral jsem je) vypadá stejně jak ten, který byl prodáván jako náhradní díl, tak ten, který jsem si (pro jiný účel) koupil v GME. Ale nemám od Spektra nic, třeba to mají jinak.
Hitec Aurora 9X
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
DAF píše:Stalo se mi něco podobného na Auroře. Objednal jsem si příslušný přepínač a sám vyměnil. Ale k věci, vzhledově a funkčně (nerozebíral jsem je) vypadá stejně jak ten, který byl prodáván jako náhradní díl, tak ten, který jsem si (pro jiný účel) koupil v GME. Ale nemám od Spektra nic, třeba to mají jinak.
ZDAR DAFe, jak žiješ:-)
díky za reakci, no nic vysílač rozdělám a buď tam půjdou nějaké equivalenty, nebo budu muset objednat originální příslušenství.
Předpokládám, že samotná výměna, nebude žádná věda
Kaplik
DX6 má standartní přepínače.Tuším že to bylo NKK. https://www.nkkswitches.com/wp-content/ ... 011E3S1W01
Nevím, jak DX6, ale na složení Aurory jsem potřeboval asi tak 4 další ruce, pořád někde něco vykukovalo, vypadávalo, nebo vyčuhovali. Nakonec se to povedlo a rádio tak slouží k mé plné spokojenosti dál. Připájet kablíky není problém, jen jsem si hlídal, kde to je zapnuté a ke vypnuté, abych to neměl obráceně.
Jinak žiju v poho, jen díky kroužku nemám moc času na své projekty, ale s tím jsem se už tak nějak smířil. S klukama je také zábava, to potvrdí snad každý vedoucí.
Jinak žiju v poho, jen díky kroužku nemám moc času na své projekty, ale s tím jsem se už tak nějak smířil. S klukama je také zábava, to potvrdí snad každý vedoucí.
Hitec Aurora 9X
- kaplik
- Kontaktovat uživatele:
Třeba na ASTRE, kterou si tak nějak v ČR se Spektrum spojuju, jsem našel: https://www.astramodel.cz/cz/hledani.ht ... ADna%C4%8D
Bohužel v manuálu o náhradních dílech, potažmo katalogových číslech není ani ťuk... takže který tam přesně byly, asi nezjistím, max z fotek na internetu
Bohužel v manuálu o náhradních dílech, potažmo katalogových číslech není ani ťuk... takže který tam přesně byly, asi nezjistím, max z fotek na internetu
- mirak
- Kontaktovat uživatele:
Stačí obyčejný přepínač. Nedávno jsem u DX 9 měnil.