Tak jsem to dokompletoval, trup jde uložit a jdeme na křídla, kde chybí šití, porty, nějakej ten servisní otvor a hurá barva
K-65 Čáp
- Michael Gulyj
Re: K-65 Čáp
Díky moc!
Tak jsem to dokompletoval, trup jde uložit a jdeme na křídla, kde chybí šití, porty, nějakej ten servisní otvor a hurá barva
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Tak to je masakr. Smekám, nádherná práce.
- Michael Gulyj
No nááádhera!
Ceconite light?
Ceconite light?
- Michael Gulyj
Díky.
Ne, ne- Diacov. Už nikdy nebudu potahovat s ničím jiným. Absolutní paráda. Je to nažehlovačka, vypíná se teplem, takže klasika bez lakování, ale při řezání nebo nějakém utržení se z ní táhnou nitě, jako by to bylo opravdu plátno. Navíc lepidlo zdola je v jakémsi pletivu a uprostřed každého dílku je mikro dírka, takže při nažehlování tuhého potahu se nedělají bublinky.
A nakonec i cena se mi zdá oproti třeba Oratexu přijatelná, i když momentálně přesnou neznám. Strašně taky odpustí a drží suprově. Existuje ještě Diatex, ten je lehčí, ale musí se lepit lakem a pak se vypíná teplem.
K tomuhle materiálu mě přivedl větroňářský guru Jindra Stejskal.
Problém, že se u nás nekoupí, tak ho mám přímo z Francie, ale dokupoval jsem na porty od Lindingera.
Ne, ne- Diacov. Už nikdy nebudu potahovat s ničím jiným. Absolutní paráda. Je to nažehlovačka, vypíná se teplem, takže klasika bez lakování, ale při řezání nebo nějakém utržení se z ní táhnou nitě, jako by to bylo opravdu plátno. Navíc lepidlo zdola je v jakémsi pletivu a uprostřed každého dílku je mikro dírka, takže při nažehlování tuhého potahu se nedělají bublinky.
A nakonec i cena se mi zdá oproti třeba Oratexu přijatelná, i když momentálně přesnou neznám. Strašně taky odpustí a drží suprově. Existuje ještě Diatex, ten je lehčí, ale musí se lepit lakem a pak se vypíná teplem.
K tomuhle materiálu mě přivedl větroňářský guru Jindra Stejskal.
Problém, že se u nás nekoupí, tak ho mám přímo z Francie, ale dokupoval jsem na porty od Lindingera.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Už už jsem se těšil, že to s ním zkusím...
Mám na čem
No co už...Ceconite je bezva, dělal jsem tedy jen klasiku, na ULL (Ceconite 101 myslím). Ale Ceconite light jsem si kdysi koupil v Aviatikovi, jen mám pocit, že ceny jsou...ehm...zbytečně vysoké. Ale i tak Proti Solartexu asi rozumné, šířka je něco pod dva metry, Solartex a podobné jsou 60 cm. A občas není u něčeho cena za metr, ale yard
Ještě mě napadá - v RC něco byl článek o podšívkovině. Dokonce i barva plátna je dostupná, o rozumné ceně nemluvě.
Ale...je tu nějaká nedůvěra. A u takového stroje jako je Storch (nebo Čáp, chceš-li
), tím myslím celkovou pracnost a maketovost, by byla škoda, kdyby "to nebylo ono". Tady se šetřit neoplácí.
Na druhou stranu - proč to nezkusit na něčem "normálnějším"?
Mám na čem
No co už...Ceconite je bezva, dělal jsem tedy jen klasiku, na ULL (Ceconite 101 myslím). Ale Ceconite light jsem si kdysi koupil v Aviatikovi, jen mám pocit, že ceny jsou...ehm...zbytečně vysoké. Ale i tak Proti Solartexu asi rozumné, šířka je něco pod dva metry, Solartex a podobné jsou 60 cm. A občas není u něčeho cena za metr, ale yard
Ještě mě napadá - v RC něco byl článek o podšívkovině. Dokonce i barva plátna je dostupná, o rozumné ceně nemluvě.
Ale...je tu nějaká nedůvěra. A u takového stroje jako je Storch (nebo Čáp, chceš-li
Na druhou stranu - proč to nezkusit na něčem "normálnějším"?
- Michael Gulyj
Máš určitě pravdu. O tý podšívkovině jsem slyšel taky, ale, kdyby to nevyšlo, potahovat podruhý bych asi už neměl sílu. U takovejch projektů jsem se naučil používat to nejlepší (dle vlastního svědomí), protože něco šidit se SAKRA nevyplatí. Naučily mě to hlavně heliny, tam to platí dvojnásob!
Jééé...do Aviatika jsem jezdil taky a taky jsme tam kupovali plátno na našeho ULL Tuláka, kterýho jsem celýho potáhnul, tak abych nedal Čápa

Jééé...do Aviatika jsem jezdil taky a taky jsme tam kupovali plátno na našeho ULL Tuláka, kterýho jsem celýho potáhnul, tak abych nedal Čápa
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Já Pipera L-4H (skutečného, 1946), nějaké ULL (Savage)...dělalo se mi s tím moc dobře
Něco pak i plátnem (Z-1 do muzea, Hütter H-17).
Ceconite je moc příjemný materiál. Ale zkusil jsem jen ten "dospělý" - 101 nebo 102...už nevím přesně.
A souhlasím (taky jsem to tak myslel), že než něco kvalitního možná "ošidit" něčím nevyzkoušeným, tak to raději připlatit a vsadit na vyzkoušenou kvalitu.

Něco pak i plátnem (Z-1 do muzea, Hütter H-17).
Ceconite je moc příjemný materiál. Ale zkusil jsem jen ten "dospělý" - 101 nebo 102...už nevím přesně.
A souhlasím (taky jsem to tak myslel), že než něco kvalitního možná "ošidit" něčím nevyzkoušeným, tak to raději připlatit a vsadit na vyzkoušenou kvalitu.
- Michael Gulyj
Tak, tos mazák velkej proti mě
. Já ho původně plánoval, se smradem z laku problém nemám, spíš jsem se bál nestejnoměrnýho vylakování, aby to pak nezobilo při nástřiku barvy. Pak jsem objevil Diacov a je to těžká pohodočka.
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Každý umí něco jiného
Já zase neumím svařovat a takový trup už vůbec ne
A že bych takového Storcha mooooc chtěl
Snad žádný jiný trup si tak nezaslouží maketovou svařovanou kostru jako on. I kvůli jeho skleníku
Já zase neumím svařovat a takový trup už vůbec ne
A že bych takového Storcha mooooc chtěl
Snad žádný jiný trup si tak nezaslouží maketovou svařovanou kostru jako on. I kvůli jeho skleníku
- Michael Gulyj
To máš pravdu. Taky jsem jednal s německým výrobce, kterej ho dělá ve stejným měřítku, lítá pěkně, ale je z laminátu. Udělal mi i pěknou cenu, ale když jsem si představil v kabině ty překližkový přepážky
Já letoval v tomhle rozměru poprvé (a taky naposledy
), myslím, že bys to dal. Chce to dodržet pár zásad a je to doma. Až se do toho pustíš, tak ti poradím 
Já letoval v tomhle rozměru poprvé (a taky naposledy
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Michael Gulyj píše:To máš pravdu. Taky jsem jednal s německým výrobce, kterej ho dělá ve stejným měřítku, lítá pěkně, ale je z laminátu. Udělal mi i pěknou cenu, ale když jsem si představil v kabině ty překližkový přepážky![]()
Já letoval v tomhle rozměru poprvé (a taky naposledy), myslím, že bys to dal. Chce to dodržet pár zásad a je to doma. Až se do toho pustíš, tak ti poradím
OK, to budu moc rád
Modelařím sto let
Cílů ještě mraky, zatím tak na 200 let...
- doubravka
- Kontaktovat uživatele:
Michael Gulyj píše:To máš pravdu. Taky jsem jednal s německým výrobce, kterej ho dělá ve stejným měřítku, lítá pěkně, ale je z laminátu. Udělal mi i pěknou cenu, ale když jsem si představil v kabině ty překližkový přepážky![]()
Já letoval v tomhle rozměru poprvé (a taky naposledy), myslím, že bys to dal. Chce to dodržet pár zásad a je to doma. Až se do toho pustíš, tak ti poradím
nemecky vyrobce ty trupy dela v cechach..
lítat neumim,ale o to víc mě to baví. :-)
- Michael Gulyj
Steve- taky bych toho ještě hodně chtěl stihnout, ale nedávno jsme s kolegou s hrůzou zjistili, tedy pokud dá Bůh, že máme před sebou tak 10, 13 let, kdy se dá ještě tlačit na pilu. Jsou samozřejmě i vyjímky, kéž bychom to byli i my
Doubravka- a jó, já zapomněl. A asi vím i kde
Ostatně i Vario staví u nás 
Doubravka- a jó, já zapomněl. A asi vím i kde
Westland Wessex
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
Bell 47G Sioux
Futaba T-10CG
- Michael Gulyj
Dnes jsem komplet dokončil křídla. Ta jejich mechanizace mě baví 
Westland Wessex