FrSky ETHOS

Všechno co souvisí s modelářskými vysílači, výběr, programování, napájení
Odpovědět
Zpráva
Autor
tomashr

Re: FrSky ETHOS

#496 Příspěvek od tomashr »

prikrylm píše:Jsou tam šikovné věci.

Akorát mě moc nenapadá, na co je přehození modelu na "knoflík" (zmáčknu knoflík/prepnu páčku a nahraje se do rádia jiný model). Neříkám, že je to hloupé, ale existuje nějaké využití?

Na rovinu netuším, jak tohle přesně bude v Ethosu, ale obecně přepnutí celého modelu smysl mít může. Třeba starý MPX Profi MC3030 to měl místo letových režimů - neměl klasické režimy (to až MC4000), ale zase šlo tři režimy udělat zcela kompletní přepnutím celé paměti, což své klady mělo.

Někde jsem slyšel, že to je dále zajímavé i pro nějaké stavební stroje a tak - styl jeden kompletní model pro jízdu a druhý zcela překopaný pro "bagrování" - zastavíš, zaparkuješ a přepneš na kompletně jiné ovládání... Osobně skoro určitě nevyužiju, ale asi si umím nějaké využití představit.
HONZIK 22

#497 Příspěvek od HONZIK 22 »

styl jeden kompletní model pro jízdu a druhý zcela překopaný pro "bagrování" - zastavíš, zaparkuješ a přepneš na kompletně jiné ovládání..

To by logiku melo. Prakticky si s tim nasobis kanaly .
prikrylm

#498 Příspěvek od prikrylm »

Jo bagristi mě pak taky napadli (jako přišli na mysl, ne že by mě bili :) ). Tam TO asi smysl mít může. Akorát se musí dobře vyřešit "failsafe", aby stroje neujížděly. :)
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
Ivo Kulich

#499 Příspěvek od Ivo Kulich »

Ivo Kulich píše:Zdravím pánové.
Jsem novým uživatelem Frsky Tandem X18. Protože lítáme poměrně daleko, chtěl jsem si zvýšit výkon z 25mW na 100mW i za cenu létání bez telemetrie. Nedaří se mi ale toto nějak nastavit. Pokud přenastavím na 100mW tak zmizí údaje z telemetrie a serva normálně fungují. Chtěl jsem si funkčnost ověřit zkouškou dosahu na zemi ale dosah se nezměnil. Při testu na 25mW telemetrie zmizí na 500 metrech, serva fungují na vzdálenost 1700m. Přepnu na vysílači na 100mW, ale vyššího dosahu nedocílím. Asi něco dělám nejspíš špatně... Poradil by mi prosím někdo správný postup, jak zvýšit výkon, aby to fungovalo?

Tak vyřešeno... Po zvýšení výkonu na vysílači (900 Mhz) je nutné nově spárovat přijímač s vysílačem. To jsem bohužel neudělal...
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#500 Příspěvek od juraj.jurej »

Vydanie 1.5.0 (stabilná verzia)
1.5.0 je hlavná verzia, ktorá prináša množstvo nových funkcií
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... ses?page=1

Podrobný prehľad k vydaniu s mnohými snímkami obrazovky:
https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... w-features
Přílohy
309229917-47.png
FrSky Tandem X20
shumi

#501 Příspěvek od shumi »

Včera jsem aktualizoval na x18s a stalo se mi že to rádio nevidělo češtinu pro menu rádia prostě byla v nabídce,pouze angličtina a samozřejmě ani nemluvilo česky,když jsem se vrátil ke starší verzi bylo to v pořádku.S rc studia mi přišla rada že musím po upgradu v menu vybrat češtinu jako defayltní což jsem nikdy nemusel ale udělal a rádio stejně nemluvilo a menu samozřejmě jen anglicky.
Tak jsem opět šel do starší verze a ejhle rádio se vyresetovalo do nějakého továrního nastavení kdy po mě chtělo kalibraci pák jinak mě to nepustilo dál veškeré nastavení barev a otočnych poťáků mnou nastavených na určité funkkce bylo fuč,přišel jsem také asi o dva modely a jednu hlášku u všech modelů.Ale naštěstí ostatní nastavení asi 15ti modelů zůstalo a i čeština v té předposlední verzi sw
Toť moje zkušenosti a zřejmě má nezkušenost se systémem :D
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#502 Příspěvek od juraj.jurej »

Prvýkrát pri prechode na ver. 1.5.0. budete musieť vykonať niejaké zmeny zvuku. Pomocné informácie o používaní sekvencie prehrávania viacerých hlasov a špeciálnych funkcií tu:
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... st50718883
Přílohy
Screenshot_3.jpg
FrSky Tandem X20
HONZIK 22

#503 Příspěvek od HONZIK 22 »

Nahravat si hnedle po zverejneni jakoukoliv novou verzi i kdyz hlavni ,je tak trochu prochazka po tenkem lede.
Vyplati se krapet pockat a nedelat hnedle kontrolniho chrousta.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#504 Příspěvek od juraj.jurej »

1.5.0 je v pohode, pracovalo sa na nej cca. pol roka. Len si treba porobiť poriadok (zmeny) na SD karte a zvyknúť si na určité zmeny. Bez toho sa do budúcna nedá napredovať. Ano so zvukom sú tam zmeny, ale nieje to žiadna chyba, ale aktualizácia.
https://www.rcgroups.com/forums/showthr ... st50718883
Přílohy
ETHOS 1.5.0 Opravenie zvukových názvov.sk.pdf
(266.29 KiB) Staženo 34 x
Naposledy upravil(a) juraj.jurej dne úte 05.03.2024 8:42, celkem upraveno 1 x.
FrSky Tandem X20
prikrylm

#505 Příspěvek od prikrylm »

HONZIK 22 píše:Nahravat si hnedle po zverejneni jakoukoliv novou verzi i kdyz hlavni ,je tak trochu prochazka po tenkem lede.
Vyplati se krapet pockat a nedelat hnedle kontrolniho chrousta.

Osobně na použitelný ETHOS čekám asi dva roky. Pořád nic... furt neumí řádně helikoptéry. Ale hlavně, že přehraje 3 zvuky naráz. :-/
---
Edit: oprvuji, tři roky, ne dva.
Naposledy upravil(a) prikrylm dne úte 05.03.2024 10:36, celkem upraveno 1 x.
juraj.jurej
Kontaktovat uživatele:

#506 Příspěvek od juraj.jurej »

prikrylm píše:Osobně na použitelný ETHOS čekám asi dva roky. Pořád nic... furt neumí řádně helikoptéry. Ale hlavně, že přehraje 3 zvuky naráz. :-/

Kľudne čakaj ešte ďalšie dva. Raz sa možno dočkáš. Nie každému sa dá vyhovieť. Napíš na Github. FrSky počúva hlas ľudu a väčšine Ethos vyhovuje viac a viac.

Neviem, ako potom lietajú takýto páni:
https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=cMpWEE92VmQ
FrSky Tandem X20
HONZIK 22

#507 Příspěvek od HONZIK 22 »

Dobry argument to video. Lepsi nez 1000 slov.

On kolega chce litat asi hlavne rovne. To na videu neni,takze ETHOS nevyhovuje. :mrgreen:
prikrylm

#508 Příspěvek od prikrylm »

Borec lítá FBL, kde žádný heli mix není potřeba, takže video jako argument moc neprochází. Heli mix FBL taky potřebuje, ale je v řídící jednotce ve vrtulníku. Pádlové mechaniky ale heli mix potřebují.
Na github jsem samozřejmě požadavek dával (25.4.2021) s tím, že jsem nebyl sám. Viz např. https://github.com/FrSkyRC/ETHOS-Feedba ... issues/144 a stále není vyřešeno.
HONZIK 22 píše:On kolega chce litat asi hlavne rovne. To na videu neni,takze ETHOS nevyhovuje. :mrgreen:
To je tak nějak pravda. Hlavně rovně. A ty umíš vrtulníkem aspoň rovně?
HONZIK 22

#509 Příspěvek od HONZIK 22 »

IMG_20240305_113647.jpg
Ale ano. S vrtulnikem Milenium 2000 umim hlavne rovne uz 24 let. :mrgreen:
Na MC24 s heli profitrimem.
blembondo

#510 Příspěvek od blembondo »

Progres u Ethos se nedá popřít.Ovšem napsat "FrSky počúva hlas ľudu...kľudne čakaj ešte ďalšie dva roky" je dost podobné jako napsat že nastalo ohlušující ticho.Bertrand Songis asi heli neumí.Nicméně to co umí a už předvedl vypadá stále lépe a lépe.
Odpovědět

Zpět na „Vysílače“